5 Αυγ 2008

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ


Οσο διάστημα έγραφα για την εφημερίδα αναζητούσα τους μισθούς των πολιτικών μας, αλλά πάντα εισέπρατα αρνήσεις. Τώρα όμως βρήκα στο site της ΚΕΔΚΕ τα στοιχεία που έψαχνα.
Ο μισθός του δημάρχου είναι ανάλογος με τα ετήσια έσοδα (ο δήμος Καλλιθέας είναι στην κατηγορία ανάμεσα στα 6 εκ. ευρώ και τα 30 εκ. ευρώ), ενώ για αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων παίζει ρόλο ο πληθυσμός (ο δήμος Καλλιθέας είναι πάνω άπό 10 χιλ. ευρώ).


Αυτά είναι τα λεφτά που δικαιούνται, επίσημα, να παίρνουν οι πολιτικοί μας.

Οι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι σε εταιρείες και οργανισμούς εισπράτουν μηνιαίως 1.000 ευρώ καθαρά με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αν και ορισμένοι αναγκάστηκαν να... υποστούν περικοπές.

1.000 ευρώ το μήνα επί τέσσερα χρόνια μας κάνει 52 χιλ. ευρώ (νόμιμα και επίσημα). Αξίζει λοιπόν οικονομικά να διεκδικήσει την εκλογή του.


Υ.Γ. Τώρα μπορείτε να καταλάβεται γιατί τέτοια αγωνία ώστε η τελευταία απογραφή να δείξει πάνω από 10.000 κατοίκους...

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ

Με οργάνωση από τα μπαρ του Φαληρακίου και φορολογική κάλυψη από τον ΑΕΡΑ Αφάντου έγινε χθες βράδυ το πρώτο beach party του φετινού καλοκαιριού. Βέβαια παρότι οι τουρίστες όταν αγόραζαν εισιτήρια ενημερωνόταν πως το πάρτι θα γίνει στις σπηλιές, τελικά έγινε στην παραλία μετά από το Γκολφ, προς τον πρώην αμερικάνικο σταθμό, μπροστά από ένα μαγαζί.
Οι τουρίστες πλήρωναν 22 ευρώ για το εισιτήριο εισόδου (χωρίς ποτό) και υποτίθεται ότι θα είχαν δωρεάν μεταφορά, αλλά τελικά λίγοι κατάφεραν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και χρειάστηκε να πληρώσουν ταξί (15 ευρώ).
Στο χώρο του πάρτι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και οι μεθυσμένοι έπαιζαν ξύλο όλο το βράδυ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Καλλιθέας αρνήθηκε να δώσει άδεια για νυχτερινό πάρτι στην παραλία Τραουνού φοβούμενος αίσχη και δημοσιότητα όπως γίνεται στο Λαγανά, στα Μάλλια, στην Σαντορίνη και στη Μύκονο.
Φαίνεται ότι έμαθαν από το πάθημα του 2003 που δινόταν άδειες για τα πάντα με αποτέλεσμα το Φαληράκι να υποστεί απίστευτη δυσφήμιση.
Από εκείνα τα πάρτι (που πολλοί ακούμε αναρρωτιούνται για τα οικονομικά δεδομένα...) ξεκίνησε το κακό.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ... ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Το παρακάτω θέμα έχει μεγάλη σχέση με τα όσα κάνουν, αυθαίρετα, οι μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής μας.
Στη βουλή έφτασε η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στις παραλίες του δήμου Καλλιθέας. Με ερώτηση που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες των ξενοδοχείων Kallithea Mare και Elysium (Palladium).
Οι πληροφορίες του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ αναφέρουν ότι για την συγκεκριμένη ερώτηση προηγήθηκε έρευνα και αυτοψία του γενικού γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ κ. Λουκά Κωτσαδάμ.
Η ερώτηση που κατατέθηκε την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008 αναφέρει τα εξής.
«Η άναρχη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με την ανεξέλεγκτη δόμηση και το κλείσιμο των παραλιών από τις επιχειρήσεις, φτάνει σε σημείο αυθαιρεσίας. Το ξενοδοχειακό κεφάλαιο συνεχίζει στο όνομα της «ανάπτυξης» και με τις ευλογίες του κράτους να κλείνει τις λίγες με ελεύθερη πρόσβαση παραλίες που έχουν απομείνει. Στο δήμο Καλλιθέας της Ρόδου, στις περιοχές Αμμούδες και Περιστεριώνες έχουν κτιστεί νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ήδη είναι απαγορευτική για τους κατοίκους η πρόσβαση στη θάλασσα του Περιστεριώνα, στις δε Αμμούδες υπάρχει κίνδυνος να συμβεί το ίδιο, εξαιτίας των ρυθμίσεων που κάνει η διεύθυνση του εκεί ξενοδοχείου.
Η περιοχή στις Αμμούδες είναι αυτή που προσελκύει λουόμενους, γιατί από εκεί μέχρι και το Φαληράκι, ολόκληρη η περιοχή, για πολλά χιλιόμετρα έχει καταπατηθεί και αξιοποιηθεί από τα ξενοδοχεία. Σήμερα οι εργασίες που εκτελούνται στα ξενοδοχεία της περιοχής εμποδίζουν τους κατοίκους να κατέβουν στην παραλία. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και αυτές των προηγούμενων χρόνων, μιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη, που παραδίδει λαϊκή περιουσία, όπως είναι οι ακτές στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο όνομα της ανάπλασης και της αξιοποίησης, στήνεται ένα «όργιο κερδών» που καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματιών, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τις ακτές. Την ίδια στιγμή καταπατάται με τον πιο βάναυσο τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων για μπάνιο, αναψυχή και ξεκούραση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να μείνουν οι παραλίες ανοικτές για το λαό και να μπει εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την τσιμεντοποίηση των παραλιών και την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Οι βουλευτές
Σταύρος Σκοπελίτης,
Κώστας Καζάκος,
Λίλα Καφαντάρη,
Διαμάντω Μανωλάκου,
Εύα Μελά
Αθήνα 21 Ιουλίου 2008»
Η απάντηση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου αναμένεται με ενδιαφέρον, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζονται τα λίγα και τυπικά λόγια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των νερών στις θάλασσές μας, στα πλαίσια του προγράμματος ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

http://iason.minenv.gr/GMAP2.asp?DHMOS=ΡΟΔΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ&NOMOS=ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Οι θάλασσές μας είναι καθαρές, αλλά παρουσιάζονται μικροπροβλήματα σε κάποιες από αυτές όπως η Καθαρά, η Βίγλα, στο Απόλλων, στο κέντρο, στο Κολοσσός, στο Εσπερίδες, στο Βορινό και στο Παλλάντιουμ.
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε κάθε επισκέπτη και αξίζει να τα έχουμε υπόψη μας.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Οι δηλώσεις του δημάρχου Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη σε Αγγλική εφημερίδα περί "ανακούφισης" επειδή το Φαληράκι δεν κατακλύζεται πλέον από άγγλους και τα σχόλια για λιγότερη βία, βιασμούς, μεθυσμένους και ατυχήματα προκάλεσαν την αντίδραση Βρεττανών που μένουν χρόνια στην περιοχή μας και έχουν δημιουργήσει οικογένειες. Η παρακάτω επιστολή από την κυρία Elli Cas - Kanti είναι χαρακτηριστική:

"In the seaside resort of Faliraki it is a good year for Mayor Ioannis Iatrides. 'Mercifully our clientele this summer is a wonderful mix of people from all over Europe who know how to peacefully enjoy their time in the sun,' he enthuses. 'There are far fewer Britons, which means no rapes, no accidents, no drunken debauchery, no going on the rampage. I'm so relieved.'"

This article was printed as recently as Sunday July 27th 2008. I would just like to ask which optician the Mayor gets his rose tinted spectacles from? Is this 'wonderful mix of people from all over Europe' the same people who bring a suitcase of food with them and buy a lilo and umbrella so that they can get by on fresh air and sunshine, or the other wonderful mix who come all inclusive and go into internet cafes and ask for a glass of tap water? There are indeed fewer Britons as all those British tourists who visited and enjoyed Faliraki over the last 20 years ( you remember, the ones that made Faliraki one of the richest municipalities in Greece) can no longer stand to holiday alongside the 'youth market' yobbos who are the 'last chance saloon' punters looking for sun sea, sex and fish bowls, as cheaply as possible of course. The type of customers who amuse themselves by pulling their pants down at a family barbeque, vomiting in the pool, instigating a urinating party on the 3rd floor corridor (they wanted to make another swimming pool) or defecating in a perfume box and leaving it as 'a present' for the cleaners. These were the customers we entertained in the first two weeks of July. We opened on July 2nd and we close September 24th. Still I suppose we should be grateful at the way things have turned out in Faliraki with everyone having such a great time and the wonderful mix of people we have now. Who needs the old times eh, when we had tourism (Britons, I believe) from April till the end of October and they spent their money in the bars, restaurants, supermarkets and local businesses. I have to sign off now, my beer goggles are pinching.


Elizabeth Cass-Kanti (a 'Briton')

ΠΡΟΒΛΗΤΑ 72 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΗΤΣΗ

  Ρεπορτάζ euro2day.gr https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2282280/neo-project-sto-falhraki-ths-rodoy-prostethhke-sti.html Την...