16 Νοε 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Ξεκίνησε η λειτουργία του ελαιουργείου του Γεωργικού Συνεταιρισμού Καλυθιών που βρίσκεται στο δρόμο προς Ψίνθο. Μέχρι και το Σάββατο το ελαιουργείο θα λειτουργεί μόνο τις απογευματινές ώρες ενώ από την Κυριακή θα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα.
Οπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυθιών θα παίρνει 0,40 λεπτά ευρώ ανά κιλό λάδι από τους κατόχους μερίδας του και 0.46 λεπτά ευρώ ανά κιλό λάδι για τους υπόλοιπους καλλιεργητές ελιάς.
Φέτος η παραγόμενη ελαιοπυρήνα δεν θα πουληθεί αλλά θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού προκειμένου να δημιουργηθεί βιολογικό λίπασμα που θα διατίθεται(μετά από τρίμηνη διαδικασία ωρίμανσης) στους παραγωγούς ελιάς.
Επίσης ο Συνεταιρισμός μας προετοιμάζει την παραγωγή ειδών καθαρισμού με βάση το λάδι σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του ελαιουργείου 2241086857
Τα βιντεάκια τραβήχτηκαν το Νοέμβριο του 2009 όταν λειτούργησε πρώτη φορά το νέο ελαιουργείο Καλυθιών και δείχνουν την πρώτη παραγωγή λαδιού στις νέες εγκαταστάσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ


Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχθηκε πολλές καταγγελίες συγχωριανών μας που έχουν εντοπίσει αλλοδαπούς και αλλοδαπές να κλέβουν καρπό ελιάς από χωράφια στις Καλυθιές και το Φαληράκι. Και τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως αλλοδαποί, πήγαιναν σε χωράφια και μαζεύαν καλάθια με ελιές προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για φαγητό και σαλάτα. Φέτος όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αλλοδαποί έχουν μαζί τους μικρά τσουβάλια τα οποία γεμίζουν με ελαιόκαρπο κάτι που σημαίνει πως έχουν στόχο να μαζέψουν ικανές ποσότητες για να πάνε στο ελαιουργείο και να βγάλουν λάδι στερώντας ικανές ποσότητες από τους ιδιοκτήτες των δέντρω.
Επίσης ιδιοκτήτης ελαιώνα, ανακάλυψε πριν λίγες μέρες πως άγνωστοι είχαν κόψει ολόκληρα δέντρα, τα οποία προφανώς και τεμάχισαν προκειμένου να τα πουλήσουν ως καυσόξυλα. Ο ιδιοκτήτης έχει καταγγείλει το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να ξεμπερδέψει, αφού είναι ακατόρθωτο να βρεθούν τα δέντρα... Σε αυτές τις περιπτώσεις το κόψιμο των ελιών γίνεται κυρίως από ντόπιους κατοίκους του νησιού.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Απόλλωνα Καλυθιών για την εξ αναβολής αναμέτρηση με το Δίκαιο την Πέμπτη (ώρα έναρξης 1.30 μ.μ.) εντός έδρας όπου μονόδρομος είναι το «τρίποντο» για να ανέβει η ομάδα και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Φοίβο το Σάββατο όπως γίνεται αντιληπτό επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που ωστόσο χθες ανασυντάχθηκαν για να συνεχίσουν το «κυνήγι» του στόχο τους.
Προβλήματα για το ντέρμπι με τους Κώους δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες θα είναι στην διάθεση του τεχνικού, Δημήτρη Δογιάμα συν του Εριόλ Μουτσοντέμι που όπως γράψαμε θα παραμείνει για δέκα περίπου μέρες στο νησί μας.
Για την πρώτη ήττα του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα μίλησε ο γενικός αρχηγός των Καλυθενών, Νίκος Ταχραμάνης που τόνισε πως η ομάδα είχε καλή παρουσία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ υποστήριξε πως στο ματς με το Δίκαιο το «τρίποντο» είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουν για να ανέβουν οι «κυανοκίτρινοι» και πάλι στην πρώτη θέση.
«Πιστεύω πως η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά στο ματς με τον Φοίβο αλλά δεν δυστυχώς δεν σκοράραμε μετά από τόσες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και σε μία άτυχη στιγμή δεχτήκαμε το γκολ» είπε αρχικά ο κ. Ταχραμάνης και συνέχισε «Συνεχίζουμε πιο δυνατά με περισσότερη ηρεμία για το παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο το Δίκαιο στην έδρα μας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς σΆ αυτόν τον αγώνα πέρα από την νίκη».
Όσον αφορά τις επίμαχες φάσεις στο ματς της Κρεμαστής όπου οι Απολλωνιστές διαμαρτύρονται ο γενικός αρχηγός των Καλυθενών παρέθεσε την δική του άποψη
«Προσωπική μου άποψη είναι πως το γκολ που πετύχαμε έπρεπε να μετρήσει καθώς ο ποδοσφαιριστής που είναι σε θέση οφ- σαΐντ δεν επηρεάζει την φάση και κακώς ακυρώθηκε το τέρμα. Επίσης το πέναλτι στο χέρι του Δράκου στο πρώτο ημίχρονο είναι πεντακάθαρο και δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο διαιτητής δεν σφύριξε την παράβαση. Το βίντεο με την φάση μας δικαιώνει 100%. Δεν ζητάμε την εύνοια της διαιτησίας αλλά θέλουμε να αντιμετωπίζει το ίδιο όλες τις ομάδες. Δικαιωνόμαστε για την φάση του πέναλτι στο βίντεο όπως το ίδιο έγινε για άλλα δύο παιχνίδια μας για δύο πέναλτι που κακώς δεν μας δόθηκαν».

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...