27 Μαΐ 2012

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;



Εικόνες από το άδειο Φαληράκι που τραβήχτηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Στην περιοχή μας τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν άδεια ή με χαμηλές πληρότητες κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι και τα μαγαζιά να μην έχουν έσοδα προηγούμενων ετών. Οι τουρίστες των ενοικιαζομένων δωματίων είναι που δίνουν οικονομική πνοή στο Φαληράκι.
 Τα πολυτελή ξενοδοχεία λειτουργούν με το σύστημα all inclusive και οι τουρίστες βγαίνουν στο Φαληράκι μόνο για περπάτημα ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.
Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου,  δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ούτε για ανάκαμψη της κατάστασης τον Ιούνιο.
Αν στις εκλογές της 16ης Ιουνίου σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η περιοχή μας θα "ζωντανέψει" το τρίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος.
Με τρεις μήνες δουλειά τα έσοδα δεν αρκούν για να καλυφθούν οι φόροι και τα χαράτσια που έχει επιβάλει το ελληνικό κράτος με υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΟΥΙΚ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ




Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από την Μίκα Ιατρίδη και πολλούς υποστηρικτές του νέου κόμματος βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία των Καλυθιών και συνομίλησαν με κατοίκους του χωριού.
Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μείωση του ποσοστού που πήραν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στις εκλογές της 6ης Μαϊου ο Τέρενς Κουίκ εξέφρασε την αισιοδοξία πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα παρουσιαστεί ισχυρό και στις 16 Ιουνίου, ενώ θα διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά στα Δωδεκάνησα (17%) κάτι αν συμβεί θα ανανεώσει την παρουσία της Μίκας Ιατρίδη στο Κοινοβούλιο.
Ο γνωστός δημοσιογράφος ευχαρίστησε τους κατοίκους Καλυθιών για το υψηλότατο ποσοστό (37%) που έδωσαν στους Ανεξάρτητους Ελληνες στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία.
Το blog επισήμανε στον Τέρενς Κουίκ την αδιαφορία που δείχνει η κεντρική πολιτική σκηνή στο νησί της Ρόδου που λόγω έλλειψης πολιτικών ηγετών έχει χάσει τη λάμψη του.
Αυτό που σχολιάστηκε ήταν η απουσία του τέως δημάρχου Γιάννη Ιατρίδη από την περιοδεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις Καλυθιές. Ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός άνδρας του τόπου μας έχει πολλούς μήνες να εμφανιστεί στην πλατεία των Καλυθιών.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...