24 Ιουν 2009

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ... ΕΞΥΠΝΟΙ



Το γνωστό άσμα λέει «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια» αλλά αυτό δεν πτοεί τους καλλιτέχνες που η άμμος αποτελεί γι αυτούς πηγή έμπνευσης για την κατασκευή μαγικών κάστρων και ηρώων παραμυθιών στην παραλία της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς.
Ο δήμος Μπουργκάς διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο στην παραλία κοντά στο ξενοδοχείο “Park”.
Ένα τεράστιο δέντρο ύψους 8,5 μέτρων με θέματα από παραμύθια θα κυριαρχεί ανάμεσα στα γλυπτά από άμμο που θα φιλοτεχνήσουν 18 λάτρεις του είδους από την Τσεχία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Οι τρεις Βούλγαροι καλλιτέχνες είναι οι Ατάνας Στογιάνοφ, Λιούμπο Κότσεφ και Ντόμπριν Βάτεφ. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 28 αγάλματα στην άμμο, που για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιηθούν 3.300 τόνοι άμμου, δηλαδή 800 κιλά περισσότερα από πέρσι.
Ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να δημιουργούν στην άμμο γλυπτά που απεικονίζουν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, χαρακτήρες από τις ταινίες «Star Wars», “Shreck” και “Ice Age” (Εποχή των Παγετώνων).
Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 2 Ιουλίου με συναυλία και οι διοργανωτές αναμένουν να υπάρξει ενδιαφέρον και να προσέλθουν αρκετοί επισκέπτες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...