21 Αυγ 2008

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Ενα καλό ρεπορτάζ για την παραλία του Φαληρακίου δημοσιεύει σήμερα η ΠΡΟΟΔΟΣ που τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κόντρας με το δήμαρχο τα έβλεπε όλα στραβά στην περιοχή μας.

Ερευνα της «ΠΡΟΟΔΟΥ» στις πιο γνωστές παραλίες της Ρόδου

Χαμόγελα στο Φαληράκι

Σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού της Ρόδου, στο Φαληράκι, βρέθηκε χθες η «Πρόοδος».
Συναντήσαμε, μιλήσαμε, καταγράψαμε τις εντυπώσεις όσων έκαναν μπάνιο εκείνη τη στιγμή, αλλά και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Κατ αρχάς η παραλία και η αμμουδιά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθαρές με δεκάδες κανάλια για τα σκουπίδια. Οι ξύλινοι διάδρομοι είναι καινούριοι, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν 4 ναυαγωστικά φυλλάδια. Σε έναν από αυτούς τους διαδρόμους συναντήσαμε τον κ. Μανώλη Κουλιανό, επαγγελματία ναυαγοσώστη, που ασκεί το επάγγελμα εδώ και 20 χρόνια.
«Στο Φαληράκι, εφέτος δεν έχει συμβεί κανένα περιστατικό πνιγμού. Μόνο πριν λίγες εβδομάδες, μια Αγγλίδα τουρίστρια έπαθε κρίση επιληψίας στην αμμουδιά και της χορήγησα τις πρώτες βοήθειες. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις με δίπλωμα ναυαγοσώστη, που είμαστε εδώ από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα», μας είπε.

Υψηλές θερμοκρασίες
Μίνι καύσωνας χθες και η θάλασσα ήταν γεμάτη κόσμο. Η Ταμάρα Μπίκοβα, 22 ετών από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και η Γελένα Ρατζίσκα, 23 ετών, επίσης από τη Ρωσία, που εργάζονται και οι 2 ως αεροσυνοδοί στην εταιρεία AEROFLOT. Βρίσκονται στη Ρόδο, εδώ και 20 μέρες και απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Δήλωσαν γοητευμένες από την παραλία για «τη φανταστική θάλασσα και την υπέροχη αμμουδιά». Η Ταμάρα είπε χαρακτηριστικά. «Απολαμβάνω τη στιγμή, είναι υπέροχα, η Ρόδος είναι σαν παράδεισος». Η Γελένα συμφώνησε αλλά κάνοντας κοπλιμέντα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Οπως και παράπονα για τους Αγγλους, επειδή είναι πολύ θορυβώδεις!
Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε τον Γκάρι Αμπροους, 24 ετών που συνοδευόταν από τον Αντι Πάρντιου, 23 ετών. Και οι δύο είναι Βρετανοί και ασχολούνται με το μάρκετινγκ, έρχονται για πρώτη φορά στη Ρόδο. Ο Γκάρι δήλωσε γοητευμένος από την παραλία. «Λιάζομαι και κολυμπάω 8 ώρες την ημέρα. Στην πόλη Στόουκ όπου ζω δεν υπάρχει θάλασσα σε απόσταση 200 χλμ. Η θάλασσα εδώ είναι πεντακάθαρη. Μάλιστα χθες ο ναυαγοσώστης μας πήγε μια βόλτα με τη βάρκα». Ο Αντι Πάρντιου προσέθεσε πως «υπάρχουν πολύ ωραία κορίτσια στο Φαληράκι. Κάποιες από αυτές είναι εδώ δίπλα μας. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Ρόδο. Περνάω υπέροχα, είναι ωραίος ο τόπος για να ζεις.»

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Μιλήσαμε και με επιχειρηματίες της περιοχής, όπως τον κ. Μιχάλη Χατζηγεωργίου, που διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία του Φαληρακίου. «Βρίσκομαι στο Φαληράκι εδώ και 20 χρόνια. Εχω γνωρίσει χιλιάδες ανθρώπους. Γράψτε ότι οι τουρίστες έχουν επίπεδο. Κρατάνε πεντακάθαρη, την αμμουδιά. Πρέπει να σας πω ότι και ο Δήμος Καλλιθέας κάνει καλή δουλειά στην ευρύτερη περιοχή. Δεν βρίσκεις σκουπίδια πουθενά. Σε σχετική ερώτηση που του απευθύναμε για την κίνηση, μας είπε: «Μέχρι τις 15 Αυγούστου, είμασταν φουλ. Δεν υπήρχε ούτε μία ξαπλώστρα ελεύθερη.Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σημαντική πτώση. Σήμερα έχω κόψει 8 εισιτήρια μόνο».

Ατέλειες
Αυτό που μας παραξένεψε, ήταν μια τεράστια τσιμεντένια σφαίρα ακριβώς πάνω στον Αιγιαλό. Σίγουρα είναι κάτι, που θα πρέπει να μεταφερθεί από το χώρο της αμουδιάς. Επίσης στο δεύτερο ναυαγοσωστικό φυλάκιο, δεν εντοπίσαμε κανέναν. Μόνο τον πλήρη εξοπλισμό του ναυαγοσώστη.
Περίπου ένα χιλιόμετρο παραπέρα, στον Αγιο Νικόλαο (σημείωση: μάλλον εννοεί τους Αγίους Αποστόλους) συναντήσαμε την κ. Παρασκευή Καπόγλου και το σύζυγό της Στέργο. Διατηρούν εστιατόριο, μπροστά στη θάλασσα εδώ και 20 χρόνια στο Φαληράκι. Μας είπαν πως το επίπεδο των τουριστών δεν είναι όπως παλιά.
Η κ. Παρασκευή μας είπε: «Ερχονται τρία άτομα και η παραγγελία είναι μια σαλάτα, μια πατάτες και μια μπύρα ή νερό. Ολο τέτοιους έχουμε».
Ο κ. Στέργος, κολυμπάει στη θάλασσα καθημερινά. Είναι και χειμερινός κολυμβητής άλλωστε. Είπε: «η θάλασσα στο Φαληράκι είναι η πιο καθαρή της Ρόδου. Παίρνει συνεχώς γαλάζιες σημαίες. Το εστιατόριο «ΑΚΤΗ» βρίσκεται στους περισσότερους τουριστικούς καταλόγους των ευρωπαϊκών χωρών για τους ξεχωριστούς μεζέδες του.

Η παραλία Φαληρακίου
Πρόκειται για μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες στο νησί της Ρόδου. Παρουσιάζει μια άψογη εικόνα και κατάσταση, ενώ δικαιώνει τη φήμη για την πλέον δημοφιλή παραλία της Ρόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ;




Στην παραλία Φαληρακίου συνέλαβε ο φακός της Espresso την πάλαι ποτέ κραταιά κυρία της πολιτικής Δήμητρα Λιάνη με τον καινούργιο σύντροφό της. Σε μία από τις φωτογραφίες απολαμβάνει τη θάλασσα του Φαληρακίου παρέα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη...
Υ.Γ. Αραγε πλήρωσαν τα 3,5 ευρώ του εισιτηρίου; 'Αλλαξαν στα υπέροχα ανταλλακτήρια μας; Χρησιμοποίησαν τις μοναδικές μας τουαλέτες;
Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει στα "καυτά" ερωτήματα...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ


Εξαιρετικά αφιερωμένη η φωτογραφία στους εργολάβους που εκτελούν τα έργα διαπλάτυνσης της εθνικής οδού, αλλά και στη δημοτική αρχή και τη Νομαρχία που νοιάζονται τόσο πολύ για τις συνθήκες που συναντούν οι τουρίστες στα μέρη μας

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;



Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος και έλλειψη σεβασμού στην αρχή του ρητού "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φαβάται" για να αγνοήσει κάποιος εισαγγελική παραγγελία. Και όμως η δημοτική αρχή το έκανε. Γράφει τη δικαιοσύνη, αλλά και τους κανόνες της ηθικής στα παλιά της τα παπούτσια.
Η παράταξη της αντιπολίτευσης εδώ και πολλούς μήνες ζητάει να της παραδοθεί το πόρισμα ελέγχου που έγινε στα οικονομικά της ΑΔΕ (εταιρεία που διαχειρίζεται τις παραλίες)αλλά με αστείες δικαιολογίες η δημοτική αρχή αρνείται να το κάνει; Γιατί άραγε; Τι μυστικά έχει αυτό το πόρισμα; Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που εκπροσωπούν το 48% των δημοτών δεν έχουν το δικαίωμα να ξέρουν; Οι δημότες της Καλλιθέας δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν αν η διαχείριση μιας δημοτικής εταιρείας είναι σωστή;
Πριν από έναν μήνα η μειοψηφία εξασφάλισε εισαγγελική παραγγελία για παράδοση του πορίσματος, αφού κάτι τέτοιο εμπίπτει στις αρμοδιότητες των συμβούλων της.
Ομως ο πρόεδρος της ΑΔΕ με μία απάντηση που έχει "αστεία" επιχειρήματα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον εισαγγελέα.
Ακόμη και εάν έχει νομικά δίκιο είναι έκθετος στην συνείδηση του κόσμου. Το πόρισμα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα για να σταματήσουν οι ψίθυροι. Ποιους καλύπτουν; Το κάνουν για εγωιστικούς λόγους ή θέλουν να μην δώσουν άλλα έγγραφα που επίσης ζητάει η αντιπολίτευση;
Ο δήμαρχος γιατί ακολουθεί αυτή την τακτική;
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι συννένοχοι σε αυτό το έγκλημα κατά της αλήθειας;
Μήπως πρέπει να επέμβει ξανά ο εισαγγελέας με ποιο δυναμικό τρόπο;
Μήπως η δημοτική αρχή έχει γίνει ρεζίλι με την τακτική της απόκρυψης;
* Το blog δημοσιεύει και τα δύο έγγραφα. Την εισαγγελική παραγγελία και την απάντηση της ΑΔΕ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...