14 Ιαν 2012

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ



Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηευθυμίου σε έκταση κοντά στις Καλυθιές (στο δρόμο που οδηγεί προς Παστίδα) πρέπει να δημιουργηθεί σύγχρονο κυνοκομείο για τη φιλοξενία αδέσποτων σκυλιών. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
Καρποφόρησαν οι προσπάθειες του τέως δημάρχου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου  και της δημοτικής συμβούλου της παράταξής του (υπεύθυνης τότε για το κυνοκομείο) κ. Καλλιόπης Φεσιλιόγλου – Χατζή. Όπως επισημαίνει ο τέως δήμαρχος σε ενημερωτικό σημείωμά του την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου   η Διεύθυνση Δασών ενημέρωσε την κυρία Καλλιόπη Φεσιλιόγλου –Χατζή ότι με την με αριθμό πρωτοκόλλου 8852/10/29-7-2011 πράξη χαρακτηρισμού οι μερίδες γαιών Καλυθιών 5030 Α, 5035 Α και 5041 Α χαρακτηρίσθηκαν ως χορτολιβαδικές και ως εκ τούτου είναι δυνατή η δημιουργία ενός σύγχρονου κυνοκομείου στο χώρο αυτό, όπως ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί.
Η προσφερόμενη έκταση είναι 31 στρέμματα και βρίσκεται στην περιοχή Λουλούβουνο (κοντά στα λατομεία).
 Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηευθυμίου, « για την ενημέρωσή των πολιτών της Ρόδου θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι η κυρία Π. Φεσιλιόγλου – Χατζή μετά από αναζητήσεις δύο ετών και χίλιες – δυό αρνήσεις και δικαιολογίες βρήκε τα συγκεκριμένα ακίνητα και κατόπιν εντολής της σε τεχνικό γραφείο δημιούργησε πλήρη φάκελο με βεβαιώσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τοπογραφικά διαγράμματα καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο το οποίο ζήτησε η Διεύθυνση Δασών  και τον φάκελο αυτό κατέθεσε την 15η / 09/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 6339/15-09-2010.
   Κατόπιν της εξελίξεως αυτής ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να ζητήσει την συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Δασών και στη συνέχεια να καταθέσει αίτημα για την απόδοση σ’ αυτόν του συγκεκριμένου ακινήτου και να εντάξει το έργο της κατασκευής ενός σύγχρονου κυνοκομείου στο ΕΣΠΑ
   Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσα με επιστολή μου το Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.
   Η εξέλιξη αυτή δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η τότε Πρόεδρος του κυνοκομείου και πως οραματίσθηκε την διαβίωση των αδέσποτων σκυλιών κάτι το οποίο δεν επέδειξε κανείς άλλος αιρετός στο νησί και κανείς από αυτούς που παρουσιάζονται προστάτες τους χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε ενέργειες για τη βελτίωση της διαβίωσης των».
ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ του ενημερωτικού δελτίου ο τέως δήμαρχος παρατηρεί:  
  « Αυτή η ενημέρωση δίδεται  ως απάντηση σ’ εκείνους που δηλώνουν φιλόζωοι και κατηγορούσαν χωρίς στοιχεία την κ. Καλλιόπη Φεσιλιόγλου – Χατζή και την προηγούμενη δημοτική Αρχή ενώ οι ίδιοι δεν προβαίνουν σε καμιά ουσιαστική ενέργεια για να βοηθήσουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Εκτός εάν θεωρούν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ομορφιάς σκυλιών  πράξη που αποδεικνύει τη φιλοζωία τους.
   Άλλο όμως διαγωνισμός ομορφιάς σκυλιών, τα οποία είναι περιποιημένα και καλοταϊσμένα και άλλο το κυνοκομείο αδέσποτων σκυλιών όπου είναι συγκεντρωμένα αρρωστά, νηστικά και κακοποιημένα ζώα». 
Σίγουρα ένα σύγχρονο κυνοκομείο, διατηρημένο σε καλή κατάσταση είναι καλύτερη επιλογή από τις δράσεις που είδη φιλοξενούνται στην περιοχή (λατομεία, πισάδικα, ασβεστάδικα, σφαγεία, εργοστάσιο επεξεργασίας πυρήνα) ή από τον καταυλισμό τσιγγάνων που κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν. 

ΞΑΝΑ ΣΤΟ 90', ΞΑΝΑ ΜΕ ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗ




Αλλο ένα θρίλερ έζησαν σήμερα οι φίλοι του Απόλλωνα. Οπως στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ηρακλή Λάρδου, έτσι και σήμερα στις Καλυθιές κόντρα στον Αρη Αρχαγγέλου ο Απόλλων νίκησε 2-1 με γκολ που πέτυχε στο 90' ο Γιώργος Καντιμοίρης.
Υπό βροχή σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο η ομάδα μας δυσκολεύτηκε να κυριαρχήσει παρ' ότι προηγήθηκε νωρίς, στο 12' με κεφαλιά του Φυλακούρη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαυρομούστακου. Στην συνέχεια ο Απόλλων έδωσε χώρο στον Αρη που βγήκε μπροστά, δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 67' με κεφαλιά του Μαρκόπουλου.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Απόλλων αφυπνίστηκε και πίεσε. Ειδικά στα τελευταία δέκα λεπτά η ομάδα μας ήταν καταιγιστική. Ο Λευτέρης Μαυρομούστακος σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι (μία με σουτ και μία με κεφαλιά) ενώ είχε και σουτ που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί. Ετσι στο 90' ήρθε η λύτρωση όταν ο νεαρός Παναγιώτης Κεπέρης (χρυσή αλλαγή) σέντρα με ακρίβεια και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι που καραδοκούσε ο Γιώργος Καντιμοίρης που με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα και ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί.

Ο Απόλλων έπαιξε με τους: Καραγιάννη, Σταυρή (86' Κεπέρης), Φυλακούρη, Συμεωνίδη, Αρχοντούλη, Χατζηγεωργίου, Αλαχούζο, Ανδρ. Ορφανό ( 69' Δεληγιάννης), Μαυρομούστακο, Δημητρά (74' Κίτσος), Καντιμοίρη.
* To βίντεο είναι από την ιστοσελίδα xxsports.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σάκης Πολυχρόνης κάλεσε τους δημοσιογράφους και δήλωσε στις κάμερες ότι αποχωρεί από την ομάδα. Ο κ. Πολυχρόνης είπε ότι "έγινε κάτι πριν το παιχνίδι που με ενόχλησε και φεύγω οριστικά. Κάποιοι στις Καλυθιές πρέπει να μάθουν να εκτιμούν πρόσωπα και καταστάσεις. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη".
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρόεδρος του Απόλλωνα ενοχλήθηκε σφοδρά από την κριτική και τις φωνές του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Μιχάλη Σταυρή που αντέδρασε να τιμηθούν ο προπονητής του Αρη Στάθης Φαρμακίδης και ο παίκτης του Αρη Μιχάλης Μάκρας, μέλη και οι δύο της ομάδας του Ερμή Καλυθιών που είχε κατακτήσει το κύπελλο Δωδεκανήσου.
Ο Μιχάλης Σταυρής φώναζε μεταξύ των άλλων ότι έπρεπε να τιμηθεί και ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Αντώνης Ξύπας και σημείωνε πως οι Φαρμακίδης και Μάκρας δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο για να αξίζουν την τιμητική διάκριση.
Η συμπεριφορά του Σταυρή ήταν η σταγόνα που ξεχίλεισε τον ποτήρι για τον Σάκη Πολυχρόνη. Οι δύο άντρες είναι μέλη της πλειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαφωνίες και σε αυτόν τον τομέα.
Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε το ΔΣ του Απόλλωνα για να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση Πολυχρόνη. Μέλη του ΔΣ σημείωναν πως η ομάδα δέχεται πόλεμο εκ των έσω και παρατηρούσαν πως στο γκολ φίλαθλοι στις εξέδρες δεν πανηγύρισαν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν επιμείνει στην παραίτηση ο Πολυχρόνης τότε ο νέος πρόεδρος θα προκύψει από τα μέλη του νυν ΔΣ.
Για άλλη μία φορά η εσωστρέφεια στο χωριό μας δείχνει να κυριαρχεί...

* Η διοίκηση σημειώνει πως είναι αδιανόητο κάποιοι σε κάθε παιχνίδι να δημιουργούν, αδικαιολόγητα ένταση έξω από τα αποδυτήρια σχολιάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις και τελικά να μεταφέρουν αυτές τις διαφωνίες στους ποδοσφαιριστές.
Οσο για εκείνους που λένε "το γήπεδο είναι δικό μου, όποτε θέλω το κλείνω", ο Απόλλων απαντά πως η συντήρηση το καλοκαίρι που κόστισε 3 χιλ. ευρώ έγινε με χρήματα των παραγόντων. Το γήπεδο είναι ιδιοκτησίας των Καλυθενών και υπάρχει για να χρησιμοποιείται από τον Απόλλωνα και τις ακαδημίες του. 



ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ




Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...