27 Μαρ 2010

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ


Χθες το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία μελέτης κατασκευής καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην περιοχή Αγίων Αποστόλων στο Φαληράκι. Αν τελικά η μικρή "μαρίνα" προχωρήσει με χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου θα έχει τη μορφή που απεικονίζεται στο σχεδιάγραμμα. Θα φιλοξένεί μόνο κότερα και όχι μικρά σκάφη ψαράδων
Αναλυτικές λεπτομέρειες την προσεχή Τρίτη στην τοπική εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ






Θα μπορούσε να ήταν... πορεία διαμαρτυρίας. Ηταν όμως περπάτημα στη φύση από δημότες Καλλιθέας που συμμετείχαν στα δωρεάν μαθήματα χορού που διοργάνωνε ο δήμος Καλλιθέας δια μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Η οικονομική στενότητα του δήμου και η άρνηση των δασκάλων χορών να μειώσουν τις οικονομικές τους απολαβές οδήγησε στην πολιτική απόφαση να διακοπούν τα δωρεάν μαθήματα χορού σε όλες τις ηλικίες.
Για να... πνίξουν την στεναχώρια τους οι συμμετέχοντες περπάτησαν το απόγευμα της Παρασκευής από την πλατεία του χωριού μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Σαραντάπηχου που βρίσκεται σε ύψωμα ανάμεσα στα λατομεία Λούκα και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.
Την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο έκανε ο καλά διαβασμένος (και από πολλές πηγές ενημέρωσης) Αντώνης Μελετίου.
Ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Σαραντάπηχος, κοντά στο χωριό Καλυθιές πιστεύεται ότι αποτελεί τμήμα ακρόπολης της αρχαϊκής εποχής και υπαγόταν στην αρχαία πόλη της Ιαλυσού. Στη θέση αυτή το 2001 έχουν βρεθεί από μαθητές και παραδοθεί στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων τέσσερα χάλκινα νομίσματα. Πρόκειται για χάλκινα ρωμαϊκά νομίσματα του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου Β' (337-361 μ.Χ), που απεικονίζουν την προτομή του και στον οπισθότυπο δυο στρατιώτες με λάβαρο.
Στην περιοχή υπάρχουν πεσμένα τείχη που φανερώνουν την ύπαρξη κτισμάτων, αλλά και ένα σύστημα μεταφοράς και αποθήκευσης νερού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...