10 Μαΐ 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ο ΣΤΑΥΡΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διοικητικές αλλαγές στον Απόλλωνα Καλυθιών. Ο Σάκης Πολυχρόνης οριστικά αποχώρησε από την προεδρεία και αντικαταστάτης του είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταυρής. Στην θέση του αντιπροέδρου παραμένει ο Σταμάτης Μπότσης ενώ νέα μέλη του ΔΣ είναι οι Γιώργος Κωβαίος, Γιώργος Σαφάς και Δημήτρης Χατζηδιάκος.
Οι αλλαγές του ΔΣ έγιναν χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης που πρέπει να συγκληθεί άμεσα για να ενημερωθούν τα μέλη για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου αλλά και να γίνει συζήτηση γύρω από τον αγωνιστικό απολογισμό της ομάδας που στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος κατέρρευσε.
Το νέο διοικητικό σχήμα οφείλει ΑΜΕΣΑ να ενημερώσει τον κόσμο τι γίνεται με το θέμα της ονομασίας και αν έχουν ολοκληρωθεί σε ΕΠΟ και ΕΠΣΔ οι νομικές διαδικασίες για να αγωνίζεται η ομάδα με το όνομα Απόλλων Καλυθιών και όχι με το όνομα Ερμής όπως αποφάσισε πριν δύο καλοκαίρια το κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ


«Μετά από έξι χρόνια γεμάτα χαρές και λύπες, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στα διοικητικά συμβούλια που πέρασα αποχωρήσαντες και νυν. Όλους τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τις ομάδες και τις ακαδημίες μας. Ιδιαίτερα τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι κοντά και πριν σαν Ερμής Καλυθιών και ιδιαίτερα τώρα με την συγχώνευση ως Απόλλων. Όλους τους φορείς του τοπικού ποδοσφαίρου που συνεργάστηκα, ΕΠΣΔ, Σύνδεσμο Διαιτητών και θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Νίκο Ταχραμάνη, τον Λευτέρη Σταυρή και τον Κώστα Παπαστεργίου γιατί με την εμπειρία τους με βοήθησαν και εμένα πάρα πολύ αν και είχαμε κάποιες διαφορετικές απόψεις. Είμαι κοντά στην ομάδα και στον πρόεδρο, Αντώνη Σταυρή όποτε μου ζητηθεί ως ενεργός μέλος. Πιστεύω πως η πορεία της ομάδας ήταν πετυχημένη ιδιαίτερα με την κατάκτηση του κυπέλλου, του σούπερ καπ και της φετινής πορείας αφού διεκδικήσαμε ότι μπορούσαμε μέχρι τον βαθμό που έκρινε η διοίκηση αφού πάνω από όλα ήταν η συμμετοχή μικρών ποδοσφαιριστών για το μέλλον του συλλόγου. Σε αυτό το κομμάτι οφείλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Δογιάμα που τα δύο χρόνια παρουσίας του δεν έβαλε πάνω από όλα το εγώ, αλλά το πιστεύω της διοίκησης και της ομάδας. Φεύγοντας θέλω να πιστεύω ότι έκανα αρκετούς φίλους και εχθρούς, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχασα και φίλους δεν τους θεώρησα ποτέ εχθρούς».


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου που έγινε την 09.05.2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:00 κατατέθηκε επίσημα η παραίτηση του κ. Πολυχρόνη Σάββα από τη θέση του Προέδρου η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παραίτηση του κ. Πολυχρόνη Σάββα από τη θέση του Προέδρου προχώρησε σε αρχαιρεσίες όπου νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Σταυρής Αντώνιος.
       Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης:
      Η διενέργεια Γενικής Συνέλευσης όπου θα γίνει ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός αλλά και η αντικατάσταση των μελών που έχουν αποχωρήσει από το Δ.Σ. με νέα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρων (ήδη μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την είσοδό τους στο Δ.Σ. οι κ.κ. Κωβαίος Γεώργιος, Χατζηδιάκος Δημήτριος, Γιορδαμνή Καθολική και Σαφάς Γεώργιος).
     Η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 Στην πρώτη συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα 10.05.2012 και ώρα 22:00  θα τεθούν οι στόχοι που θα έχει η ομάδα τη νέα περίοδο και θα ξεκινήσουν οι επαφές για τις ανανεώσεις της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Δογιάμα Δημήτριο και όλους τους ποδοσφαιριστές που ανήκαν στο έμψυχο δυναμικό του Συλλόγου την προηγούμενη περίοδο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG

 Κύριε Κώστα,
Σε σχετικό άρθρο σας στο Kalithies.blogspot.com και πριν να λάβετε την επίσημη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου προβαίνετε σε καταγγελίες εναντίον μας που δεν ευσταθούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Α) Ασφαλώς και γνωρίζουμε κ. Κώστα τις νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να μπουν στο Διοικητικό Συμβούλιο νέα μέλη. Στο χθεσινό Δ.Σ. έγινε μόνο η εκλογή Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Πολυχρόνη ώστε η ομάδα να αρχίσει τις διαδικασίες για το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο. Επίσης αποφασίσαμε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχώρησαν με άτομα που θα δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να μπουν και να βοηθήσουν την ομάδα.
 Θεωρήσαμε σωστό να παρευρεθούν στη συνεδρίαση και τα άτομα που εκδήλωσαν μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους για την είσοδό τους στο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνει μία συζήτηση γύρω από τα θέματα της ομάδας και
Β) Αν και σαν Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε άλλα τρία χρόνια θητείας και ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός γίνεται στο τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου εμείς αποφασίσαμε χθες στην γενική συνέλευση, που θα γίνει για την είσοδο νέων μελών, για λόγους διαφάνειας, να παρουσιάσουμε και τον απολογισμό μας για την περίοδο που πέρασε.
Γ) Για το θέμα της ονομασίας που για μία ακόμη φορά το αναφέρετε νομίζουμε ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση που έγινε στις 06.05.2011 ήμασταν ξεκάθαροι αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το επαναλάβουμε….
Μετά τη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 06.06.2010 όπου αποφασίσθηκε η αλλαγή των ονομάτων (του Ερμή σε Α.Σ. Απόλλων Καλυθιών ) και του Απόλλων σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου ο Ερμής) την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Λεβέντης Στέργος προκειμένου να εκδικαστεί από το Πρωτοδικείο. Την περίοδο 2010 – 2011 εκδικάστηκε μόνο η μετονομασία του Α.Ο. Ερμή σε Α.Σ. Απόλλων Καλυθιών και εκδόθηκε η σχετική απόφαση και το νέο καταστατικό. Το καλοκαίρι του 2011 το νέο καταστατικό στάλθηκε μαζί με όλα τα δικαιολογητικά στην Ε.Π.Ο. όπου ζητούσαμε την αλλαγή του ονόματος του Συλλόγου στα Μητρώα της. Η επίσημη απάντηση που λάβαμε τότε ήταν πως δεν μπορούσε να έχει καταχωρημένα στα Μητρώα της δύο Συλλόγους με το ίδιο ακριβώς όνομα ( δηλ. Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Καλυθιών) και πως η αλλαγή θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα  και για τους δύο Συλλόγους. Στις 22 Μαρτίου του 2012 εκδικάστηκε και η αλλαγή του ονόματος του Α.Σ. Απόλλων σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καλυθιών ο Ερμής και αναμένουμε την έκδοση της απόφασης και του νέου καταστατικού ( που καθυστέρησε λόγω εκλογών και απεργιών) το οποίο μόλις παραλάβουμε στα χέρια μας θα το στείλουμε και αυτό στην Ε.Π.Ο.
Επειδή η Ε.Π.Ο. προβαίνει σε μετονομασίες Συλλόγων μόνο κατά τους θερινούς μήνες και όχι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αυτό το καλοκαίρι να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει η αλλαγή του ονόματος και από τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα η ομάδα θα αγωνίζεται και επίσημα ως ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε γύρω από τη λειτουργία της ομάδας το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η υπονόμευση και η διαστρέβλωση της αλήθειας.
Χρειαζόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική και τη βοήθεια όλων των φιλάθλων της ομάδας μας".

Μήπως χάσατε το τηλέφωνό μου;
Σε αυτό το χωριό όλοι είμαστε γνωστοί και μιλάμε καθημερινά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα είχε όλη η αναστάτωση από μέρος του ΔΣ ώστε να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση εις βάρος μου με φράσεις όπως υπονόμευση και διαστρεύλωση της αλήθειας. Με ένα απλό τηλεφώνημα θα μπορούσε να είχε λυθεί η όποια παρεξήγηση. Κάθε φορά που τα μέλη του Απόλλωνα ήθελαν να γράψω κάτι για παιχνίδι ή εκδήλωση έπαιρναν ένα τηλέφωνο και γινόταν η σχετική ανάρτηση. Δηλαδή το πρώτο σοβαρό θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ ήταν η έκδοση ανακοίνωσης εναντίον του blog... Μήπως έχουν μπερδέψει τον αθλητισμό με την πολιτική;
Τέλος και εγώ προσωπικά είχα εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχω στο νέο ΔΣ και το είχα συζητήσει με τον νέο πρόεδρο. Τώρα γιατί δεν κλήθηκα στην συνεδρίαση ας μου δοθεί απάντηση με νέα γραπτή ανακοίνωση... Επίσης ας εξηγήσουν γιατί ευχόταν "καλορίζικοι" στα άτομα που έδωσαν το παρών το βράδυ της Τετάρτης.
 Scripta manent!
Τάσος Κώστας 

      

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ



Από την Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών σας ενημερώνουμε ότι :
Απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 5 τόνων από τις παρακάτω οδούς :
Ø Ερμού Φαληρακίου και
Ø Λεωφόρο Καλλιθέας.
Η διέλευση των βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση προς Ρόδο θα γίνεται από την οδό «Παναιτίου» που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την οδό Ερμού. (σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών αρ. 15/2011).

Ο Πρόεδρος της
Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών


                                                                                  ΣΤΑΥΡΗΣ Σ. Μιχαήλ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ


Το χορευτικό εργαστήρι Καλυθιών "ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ" γιορτάζει το κλείσιμο των χειμερινών τμημάτων του με μία παράσταση, το Σάββατο 19 Μαϊου 2012, ώρα 19:00, στην πλατεία Καλυθιών.

"ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ"

Τα δεδομένα στην υπόθεση πρόσληψης της Μϊκας Ιατρίδη στην τέως Κοινότητα Καλυθιών άλλαξαν και πάλι. Οπως αναφέρεται στις τοπικές εφημερίδες Η ΡΟΔΙΑΚΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Κτιστάκης δεν δέχθηκε να μπει ως αβάσιμη η υπόθεση στο αρχείο, όπως είχε εισηγηθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μπούτσικος. Ο κ. Κτιστάκης εκτιμά πως το 1994 όταν ο Κοινοτάρχης Καλυθιών κ. Ιατρίδης προσέλαβε την κόρη του είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος το οποίο ωστόσο έχει παραγραφεί.
Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Κτιστάκη η βουλευτής Δωδεκανήσου δεν είχε τα νόμιμα προσόντα για να διοριστεί στο δημόσιο σε ηλικία 17 ετών ως μαθήτρια. Εκτιμά ότι κακώς αρχειοθετείται η δικογραφία επειδή δεν στηρίζεται στο νόμι και επισημαίνει ότι η πρόσληψη προσώπου που δεν είχε νόμιμα προσόντα συνιστά διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον τέως κοινοτάρχη, που όμως έχει παραγραφεί
Την τελική απόφαση για το αν η υπόθεση μπει στο αρχείο ως αβάσιμη ή ως αδίκημα που έχει παραγραφεί θα λάβει με σύμφωνη γνώμη ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.
Πλέον τα ηθικά ερωτήματα της υπόθεσης είναι πάρα πολλά. 
Εκτεθειμένος είναι και ο θεσμός της δικαιοσύνης αφού οι λειτουργοί του αλλάζουν συνεχώς τα πορίσματα. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές χαρακτήρισαν αβάσιμες τις καταγγελίες για την πρόσληψη της Ιατρίδη ενώ τρεις μέρες μετά κρίνουν πως έχουν διαπραχθεί αδικήματα που παραγράφηκαν.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...