25 Αυγ 2008

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Από την παράταξη ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση εναντίον της δημοτικής αρχής

Σε μια εποχή κατά την οποία η ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος, μαζί με την αποτελεσματικότητα και την διαφάνεια είναι τα ζητούμενα, βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε, στους δημότες του Δήμου Καλλιθέας, πρακτικές της Δημοτικής Αρχής οι οποίες αντικρούονται με την κοινή λογική και ευρίσκονται μακράν της αρχής της διαφάνειας.
Θυμίζουμε στους διαχειριστές δημόσιου χρήματος ότι, ‘η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται’.

Συγκεκριμένα:
1ο Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή διέγραψε, χωρίς καμία έγγραφη εισήγηση χωρίς να παρουσιαστούν έγγραφα ή παραστατικά που να δικαιολογούν την αναγκαιότητα διαγραφής βεβαιωθέντων οφειλών σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, από το 2000 ύψους 93822ε .

Παρά την προφανή αναγκαιότητα για ‘αυτεπάγγελτο’ έλεγχο της συγκεκριμένης απόφασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ Χαρ. Κόκκινο, κατατέθηκε ένσταση από δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας κατά της συγκεκριμένης απόφασης .
Η απάντηση του Περιφερειάρχη μας εξέπληξε. Απορριπτικό σκεπτικό τύπου ‘…. ο προσφεύγων δεν επικαλείται, προσωπικό και άμεσο έννομο συμφέρων…. Απορρίπτουμε την ένσταση ως απαραδέκτως ασκηθείσα…’ επί της ουσίας καταργεί την έννοια της αντιπολίτευσης, του έλέγχου και του διακηρυττομένου δόγματος περί διαφάνειας. Υπενθυμίζουμε στον κ. Κόκκινο ότι ευτυχώς που οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του δήμου Καλλιθέας δρουν ανιδιοτελώς και χωρίς να έχουν προσωπικό ή άμεσο συμφέρων. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό κ Περιφερειάρχα.
Οσο για το ‘έννομο’ περιμένουμε από τον κ Περιφερειάρχη να μας εξηγήσει ποιος κατά την άποψη του ο ρόλος της αντιπολίτευσης αν δεν είναι αυτός του ελέγχου των αποφάσεων της δημοτικής αρχής; Μήπως εκείνος της συγκάλυψης και του yes man;

2ο ‘Όλα στο φως’ σύνθημα εύηχο για τον λαό και άλλοθι για τους Διοικούντες.
Καταθέσαμε αίτηση για να μας χορηγηθεί ένα απλό πόρισμα ελέγχου της Δημοτικής επιχείρησης Καλλιθέας η όποία διαχειρίζεται την παραλία. Παρά τις Αντιστάσεις της Δημοτικής Αρχής η οποία ‘πιπιλούσε’ την γνώστή καραμέλα περί εννόμου συμφέροντος καταφύγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος εξέδωσε εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση των συγκεκριμένων εγγράφων.
Ο κάθε νοήμων θα πίστευε ότι μετά από πέντε μήνες θα μας εχορηγείτο το αιτούμενο έγγραφο…… αμ, δε, λογαριάζαμε χωρίς την αλόγιστη βιασύνη της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή του ρητού του τόπου μας ‘ καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται’. Θέλουν να μας τα δώσουν αλλά, ‘….Η εισαγγελική παραγγελία θα έπρεπε να απευθύνεται προς την αρμόδια …..ΑΔΕ του Δήμου Καλλιθέας και όχι Δήμος Καλλιθέας….’ Ή μήπως την επόμενη φορά θα σταθούν στο σαθρό ‘… δεν αποτελούν τα παραπάνω δημόσια έγγραφα..’ ‘δεν έχετε έννομο συμφέρον’
Ο σοφός λαός λέει ‘όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά’ κύριοι της Δημοτικής αρχής στο χέρι σας είναι να το διαψεύσετε.

Κοινός παρανομαστής στην απαξίωση των θεσμών και της δικαιοσύνης από την συμπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας είναι η ανοχή και η συγκάλυψη των παράτυπων ενεργειών της πλειοψηφίας από τον περιφερειάρχη . Οι πρακτικές αυτές δεν θα μας κάμψουν αντίθετα θα συνεχίσουμε εκπληρώνοντας την εντολή πήραμε από τους συνδημότες μας που είναι αυτός της διαφάνειας και της εποικοδομητικής κριτικής .

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2

Αντιγραφή από τον Ασπάλαθο (γιατί τα καλά πρέπει να αντιγράφονται)

Τελικά πως θέλουμε να γίνει το νησί μας με τον Καποδίστρια 2;




Να παραμείνει όπως είναι δηλαδή παιδική χαρά;



Να γίνουν δύο δήμοι, βόρειοι και νότιοι;




ή ένας δήμος, με πιθανό αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε!

(ο θεός να μας φυλάει!!!)



Ρε δεν πάμε να πνιγούμε λέω 'γω! Μια χαρά ήμασταν τόσα χρόνια με τις Κοινότητες! Ούτε καταστραφήκαμε με αυτές αλλά ούτε και προκοπή είδαμε με τον πρώτο Καποδίστρια!



Δουλειά δεν είχε ο διάολος έφτιαχνε Καποδίστριες!

(εκτός απ' το να γ.... τα παιδιά του!)



Δεν κοιτάτε ρε άχρηστοι να κάνετε κάτι με τα καμένα (όχι μόνο τα φετινά αλλά και τα προηγούμενα)!

Δεν κοιτάτε που σε λίγο δεν θα έχουμε νερό να πιούμε!

Δεν κοιτάτε που έχουμε τζάμπα ήλιο και αέρα και 'σεις βάζετε ντιζελομηχανές για παραγωγή ενέργειας!

Δεν κοιτάτε που σε λίγο δεν θα υπάρχουν δουλειές για να δουλέψει ο κόσμος!

Δεν κοιτάτε που το Καστέλλο και το Εθνικό Θέατρο είναι έτοιμα να πέσουν (κτίρια σύμβολα για το νησί μας)!



Ο Καποδίστριας μας μάρανε!!



Και στο κάτω κάτω δεν θέλω να βάλουν χέρι στο χωριό μου τα λαμόγια και οι νταβατζήδες του δήμου Ρόδου (ξέρουν αυτοί! και ξέρετε και 'σεις ποιοι είναι!) και να ενοικιάζουν περιουσίες που δεν τους ανήκουν, στον κάθε ένα επιτήδειο επιχειρηματία που τους τα έχει ακουμπήσει!!!



Σαν κινηματογραφικό siquel έχει καταντήσει αυτή η ιστορία: Καποδίστριας 1, Καποδίστριας 2, σε δέκα χρόνια θα βγει το Καποδίστριας 3 που θα είναι όλα τα δωδεκάνησα ένας δήμος, και σε είκοσι χρόνια θα βγει το Καποδίστριας 4 που θα είναι όλο το Αιγαίο ένας δήμος, και στο τέλος θα γίνει ο Καποδίστριας 5 όπου όλη η Ελλάδα θα είναι ένας δήμος, και ο Πρωθυπουργός θα είναι και Περιφεριάρχης, και Νομάρχης αλλά και Δήμαρχος! (εκεί να δείτε κονόμα, 4 μισθούς θα παίρνει!!!)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...