15 Οκτ 2008

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ





Με σκορ 2-0 ο Απόλλων Καλυθιών νίκησε σήμερα 2-0 την Αναγέννηση Εμπωνας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου. Το 1-0 πέτυχε στο 15ο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κυριακίδης και το 2-0 στο 70ο με σούτ μέσα από την περιοχή ο Μπρισνόβαλης. Ο Απόλλων που φόρεσε γκριζες εμφανίσεις ήταν καλύτερος από την Αναγέννηση Εμπωνας, ομάδα που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία. Ο νέος προπονητής του Απόλλωνα χρησιμοποίησε όλους τους νέους παίκτες (Αμερικάνας, Κουφάλης, Σαββούλης, Γκεοργκίεφ, Ερλαντ) ενώ επιστρατεύτηκαν και οι "παλαίμαχοι" Θεολόγος Ζούνης, Βασίλης Χατζηνικόλας και Σταμάτης Χατζηνικόλας. Θετικό στοιχείο και η συμμετοχή του Βασίλη Λαζαρίδη που δείχνει ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό.


ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τη δημιουργία Κέντρου Θαλασσοθεραπείας με σκοπό την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, σε έκταση 200 στρεμμάτων απέναντι από τις Πηγές Καλλιθέας, που ανήκει στην ΕΤΑ συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑ κ. Κοκκώση ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στην Αθήνα η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Καλλιθέας έχει εντοπίσει ότι το νερό τις παλιές πηγές έχει διατηρήσει τις ιαματικές ιδιότητες του. Αποφασίσθηκε επίσης η κατασκευή θεάτρου στο χώρο της Καλλιθέας και η αξιοποίηση των ιαματικών νερών της Καλλιθέας.
«Καθιερώνεται η Καλλιθέα ως κέντρο Ιαματικού Τουρισμού. Πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα στον τουρισμό του τόπου, ενώ η ΕΤΑ είναι αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει το έργο, οι μελέτες του οποίου είναι έτοιμες» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΠΑΛΜΟΥ, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης.

ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ





Η κρυφή ελπίδα που είχαμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα έκανε στάση στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, δυστυχώς, δεν έγινε πραγματικότητα. Η συνοδεία των προκαθήμενων των ορθοδόξων εκκλησιών κατευθύνθηκε προς τη Λίνδο με ιλλιγγιώδη ταχύτητα και οι πιστοί αρκέστηκαν στην αύρα που εκπέμπει στο πέρασμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για τη Ρόδο καθώς την επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά από 14 χρόνια.

ΔΗΜΟΣ - "ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ"



Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε το πρώτο, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΔΟΠΕ). Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρόεδρος θα είναι ο κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Καλή η κίνηση για δημιουργία οργανισμού περιβάλλοντος, αλλά ο δήμος Καλλιθέας θα πρέπει πρώτα να ασχοληθεί και να κοιτάξει πόσο ζημιά δημιουργούν οι δραστηριότητές του στο περιβάλλον. Η κατάσταση γύρω από τις δημοτικές αποθήκες στην περιοχή Φράγκα (προς Αϊ Γιάννη) είναι το λιγότερο σιχαμερή. Τα σκουπίδια και τα λάδια από τα δημοτικά αυτοκίνητα καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα με αποτέλεσμα η βρώμα από το βούρκο να είναι ανυπόφορη. Και φυσικά όλα αυτά τα τοξικά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο δήμος Καλλιθέας είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος παραβάτης του κανονισμού καθαριότητας και όσων διατάξεων ισχύουν για το περιβάλλον.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα στις δημοτικές αποθήκες δείχνει ότι ο καθαρισμός των απορριμματοφόρων γίνεται με μεγάλη προχειρότητα και όλα τα υπολείματα των σκουπιδιών καταλήγουν στο ρέμα. Αν στη δημοτική αρχή αρέσει αυτή η κατάσταση, τότε ας προχωρήσει, χωρίς τύψεις, στη δημιουργία του ΔΟΠΕ.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ







Άυτό είναι το νέο σκέπαστρο που τοποθετήθηκε στην κεντρική εξέδρα του ποδοσφαιρικού γηπέδου Καλυθιών και κόστισε 7.500 ευρώ. Περίπου 100 ατόμα θα μπορούν να προφυλάσσονται από τη βροχή και τον ήλιο.
Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνει, ειδικά φέτος, μια και έχουμε δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Α' τοπική κατηγορία. Ο πρόεδρος του ΔΗΧΩΑΨ Γιώργος Κωβαίος ικανοποίησε άμεσα το αίτημα και το νέο σκέπαστρο είναι μία πραγματικότητα.
Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μειοψηφίας ζήτησε να του παραδοθούν η τεχνική έκθεση κατασκευής και εξέφρασε επιφυλάξεις για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά και για την ασφάλεια του έργου.

Το σκέπαστρο μπορεί να ήταν αναγκαίο, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πανηγυρίζουμε. Ενα παρόμοιο είχαμε και πριν από λίγα χρόνια και το βγάλαμε με τη δικαιολογία ότι ετοιμάζεται σύγχρονη σκεπαστή για όλο το μήκος των εξεδρών. Τελικά μετά άπό τέσσερα χρόνια επιστρέψαμε στις προχειρότητες...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ






Το απόγευμα της Παρασκευής θα αγωνιστεί στο γήπεδο Καλυθιών ο Ερμής με αντίπαλο τον Αγιο Γεώργιο Μαλώνας. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5.30 κάτι που σημαίνει ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα ανάψουν και οι προβολείς. Είναι μία καλή ευκαιρία να πάμε όλοι στο γήπεδο και να χειροκροτήσουμε την ομάδα για τις καλές εμφανίσεις στα πρώτα παιχνίδια.
Σήμερα στις 3.30 ο Απόλλων παίζει κύπελλο στο χωριό με αντίπαλο την Αναγέννηση Εμπωνας και το γήπεδο αναμένεται να είναι βούρκος από τη χθεσινοβραδυνή βροχή. Το παιχνίδι πρωταθλήματος Αναγέννηση Ρόδου - Απόλλων Καλυθιών ορίστηκε για το απόγευμα του Σαββάτου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από την καλή αγωνιστική παρουσία ο Ερμής κερδίζει και τη μάχη της εξέδρας με τους οργανωμένους οπαδούς του. Μετά το ταξίδι στην Κω, είχαν θετική παρουσία και στις εξέδρες του γηπέδου Κοσκινού και γενικά οργανώνονται με μπλουζάκια και τύμπανα. Το όνομα του Ερμή γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες στον τσιμεντένιο τοίχο απέναντι από το γήπεδο. Εντύπωση προκαλεί και η δημιουργία του γυναικείου τμήματος οπαδών του Ερμή.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...