22 Μαΐ 2014

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΣΩΤΡΙΛΗ - ΦΛΕΒΑΡΗ

Α νακοινώθηκαν οι σταυροί των υποψηφίων συμβούλων στις Περιφερειακές εκλογές.
Ο ιατρός Θωμάς Σωτριλής ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς με 4544 σταυρούς αναδείχθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Ο γνωστός ουρολόγος πήγε παντού καλά αφού ο κόσμος αναγνώρισε την πολύχρονη προσφορά του στην υγεία και τα κοινά της Ρόδου.
Στην παράταξη Χατζημάρκου ο Γιάννης Φλεβάρης με 3138 σταυρούς συνολικά τερμάτισε 4ος στην κατάταξη πίσω από τον Θωμά Σωτρίλη, τον Κουνάκη και τον Ζωγραφίδη. Οι δύο Καλυθενοί επιστήμονες θριάμβευσαν και σίγουρα θα διεκδικήσουν αξιόλογες θέσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην περίπτωση που ο Γιώργος Χατζημάρκος αναδειχθεί, την Κυριακή Περιφερειάρχης.
Στις Καλυθιές σε σύνολο 1647 ψηφοδελτίων της παράταξης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" ο Γιάννης Φλεβάρης πήρε 1297 σταυρούς και ο Θωμάς Σωτρίλης 1071 σταυρούς.
Καλή παρουσία στις Καλυθιές είχε ο Νίκος Νικολής από τ΄ Αφάντου με 149 σταυρούς και ακολούθησε ο Παναγιώτης Κουνάκης με 109 σταυρούς.
Στην παράταξη Μαχαιρίδης ο Μάκης Πολυχρόνης συγκέντρωσε 618 σταυρούς (μόλις 124 στις Καλυθιές) και θεωρείται απίθανη η εκλογή του. Ο Γιώργος Ευγενικός έφτασε, συνολικά τους 522 σταυρούς (33 στις Καλυθιές)
Αντίθετα ο Μιχάλης Δρακιού που κατάγεται από τις Καλυθιές πήρε συνολικά 3000 σταυρούς (139 στις Καλυθιές) και κέρδισε την 1η θέση της παράταξης και την επανεκλογή του.
Στην Νησιώτικη Ανατροπή του Μπενέτου Σπύρου ο Καλυθενός Γιάννης Μανιάς συγκέντρωσε συνολικά 865 σταυρούς και είναι 10ος στην ενότητα Ρόδου χωρίς να εκλέγεται. Στα τμήματα των Καλυθιών πήρε 273 σταυρούς.
Τέλος στην Ελληνική Αυγή ο Χρήστος Ψαριανός που μένει στις Καλυθιές πήρε 292 σταυρούς από τους οποίους οι 63 στα εφτά εκλογικά τμήματα των Καλυθιών.


Τα αναλυτικά, ανά τμήμα, αποτελέσματα των υποψηφίων βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.notioagaio.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Το πρώτο ανεπίσημο αποτέλεσμα για τους σταυρούς προτίμησης που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην περιοχή του Δήμου Καλλιθέας έγινε χθες γνωστό.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στα εκλογικά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  του Φώτη Χατζηδιάκου συγκέντρωσαν:

Δώρος Κωνσταντίνου     1250
Σταυρής Μιχαήλ      700
Σαρίκας Γιώργος       680
Κυριαζής Στέφανος       640

Ψυλλάκης  Βασίλης      550

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΗΣΤΗ


Περιπετειώδης ήταν η σύλληψη ενός ληστή που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να βρίσκεται εντός καταστήματος με ρούχα και άλλα ψιλικά στην περιοχή Πευκάκι Καλυθιών.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη, ένας 55χρονος ημεδαπός για διάρρηξη εμπορικού καταστήματος, σε χωριό της Ρόδου
Ο δράστης οδηγώντας αυτοκίνητο προσπάθησε να παρασύρει τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ελέγξουν
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα και χρήματα
Συνελήφθη σήμερα (22-05-2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, για πλαστογραφία με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ανταποκρινόμενοι σε σχετική κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου προκειμένου να διερευνήσουν διάρρηξη σε εμπορικό κατάστημα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε ο 55χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, τράπηκε σε φυγή με επικινδύνους ελιγμούς και κατεύθυνση την έξοδο προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου. (περιοχή Παλιόπυργος)
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο δράστης στάθμευσε προσωρινά το όχημά του κάθετα σε επαρχιακή οδό, ενώ όταν τον προσέγγισαν πεζή δυο αστυνομικοί για τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με σκοπό να τους παρασύρει και να εμβολίσει το περιπολικό αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί αντιδρώντας άμεσα και εφαρμόζοντας κανόνες διαχείρισης περιστατικού υψηλού κινδύνου έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, βάλλοντας προς τον μπροστινό αριστερό τροχό του οχήματος του δράστη.
Ο δράστης οδηγώντας με φθαρμένο λάστιχο τράπηκε εκ νέου σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη ύστερα από σθεναρή αντίσταση.
Σε έρευνα που έγινε στον συλληφθέντα και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν:
κατσαβίδι μήκους 30 εκατοστών,
μεταλλική βέργα (μπετόβεργα) μήκους 45 εκατοστών,
καπέλο, φακός και ζευγάρι γάντια,
πλαστική τσάντα, με το χρηματικό ποσό των 42 ευρώ σε κέρματα.
Τα παραπάνω ανευρεθέντα, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 55χρονος στις 14-03-2014, πρώτες πρωινές ώρες, στην Ιαλυσό Ρόδου διέρρηξε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και αφαίρεσε από ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...