23 Φεβ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Αρθρο του Στέφανου Κυριαζή, προέδρου της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Καλλιθέας
Πλήρη αφωνία και σιωπή από το 53% που πήρε το Κυβερνών κόμμα, στις τελευταίες εκλογές.
Τέσσερις βουλευτές, ένας Δήμαρχος, ένας Περιφερειάρχης, και πολλά κυβερνητικά στελέχη ήταν και είναι στις ποιο σημαντικές θέσεις διακυβέρνησης του τόπου μας.
Το αποτέλεσμα ποιο;
Κατάφεραν να διεκδικήσουν τι;
- την έδρα της περιφερείας;
- την γενική διεύθυνση;
- Την έδρα της περιφερειακής ένωσης δήμων και Κοινοτήτων;
- Την διαχείριση κονδυλιών του ΕΣΠΑ;
- Πανεπιστήμιο Αιγαίου;
- Την επισκευή του παλιού νοσοκομείου Ρόδου;
- Τα 20 χρονιά κοροϊδία για το εργοστάσιο της Δέη;
- Τα τέσσερα χρονιά ταλαιπωρίας στην Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου;
- Το λιμάνι του νησιού;
- Την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου;
- Την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας;
- Τo κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας ;
- Τη σχολή της ΟΤΕΚ που κλείνει;
- Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α;
- Το ξεπούλημα της περιουσίας του Ροδίτικου λαού ;
Την ώρα που τα εκλεγμένα κυβερνητικά στελέχη έχουν βολευτεί στις καρέκλες τους κάνοντας ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα, λες και δεν τους επέλεξε ο Ροδιακός Λαός για να διεκδικούν και να παλεύουν για τα δικαιώματα του, η Ρόδος μετατρέπετε σε επαρχείο της Ερμουπόλης βουλιάζοντας στην ανεργία και στη μηδενική ανάπτυξη.
Θυμηθείτε όμως ότι η Δωδεκάνησος συμμετέχει με ένα μεγάλο ποσοστό στα έσοδα του Κράτους…..και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, εξαργυρώνοντας την σιωπή τους με προεκλογικές στηρίξεις σε βάρος των συμπολιτών μας
Φτάνει πια ο εμπαιγμός.
Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστιες για την υποβάθμιση της Ρόδου αλλά και ολόκληρης της Δωδεκανήσου.

ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ



Απόγευμα Τετάρτης από το βουνό Πευκώνος η εικόνα των Καλυθιών και του Φαληρακίου λίγο πριν ξεκινήσει η καταιγίδα... Αργότερα τα φαινόμενα εντάθηκαν, οι κεραυνοί έγιναν συχνότεροι, η βροχή δυνατότερη, το χαλάζι έκανε την εμφάνισή του για λίγα λεπτά και ο ουρανός "μαύρισε από το κακό του".
Αφιερωμένο σε όλους τους Καλυθενούς του εξωτερικού που επιστρέφουν στο χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες και απολαμβάνουν μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα... Και ο χειμώνας έχει τις ομορφιές του εδώ στην μικρή όμορφη γειτονιά μας!

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΒΡΕΤΤΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Η βρεταννική εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.traveldaily.co.uk δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο που προβλέπει σημαντική αύξηση των τουριστών από τη Μ. Βρεττανία που θα επισκεφτούν το νησί μας. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη ζημιά που έκανε στον τουρισμό μας οι δυσφημιστικές εικόνες από το Φαληράκι πριν οκτώ χρόνια.
UK visitors to Rhodes on the rise
2/17/2011 1:10:00 PM

Year-on-year UK arrivals to the island of Rhodes have surged by 7.5 percent, according to new figures. The island had more than 267,000 UK visitors in 2010, compared to 248,000 in 2009. Along with Germany, UK remains the top market in generating visitors to the Greek island. “When someone talks about Faliraki I feel as if I’m in a time machine,” said Tom Panagos, PR manager for Rhodes Tourism in the UK. “Those days are long over for us and we have worked hard to reposition the island as a quality destination. There are more than 100 luxury hotels in Rhodes and this year we welcome the opening of the first Sheraton in Greece and the biggest spa on the island – so we are definitely moving forward.” A long established tourist destination, the image of Rhodes suffered eight years ago because of the infamous Faliraki scene, which led to a dramatic drop in visitors; pre-Faliraki, UK arrivals to the island used to surpass 300,000 every year. Rhodes is served with charter flights by a number of UK-based airlines, including Easyjet, Jet2.com, Thomas Cook Airlines and Thomson Airways, while Ryanair launches flights from London Stansted and Liverpool in April.

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Οι αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο για το νησί της Ρόδου αυξήθηκαν κατά 7,5 τοις εκατό, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Το νησί είχε πάνω από 267.000 επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου το 2010, σε σύγκριση με 248.000 το 2009.
Μαζί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στην κορυφή της τουριστικής αγοράς στο ελληνικό νησί. "Όταν κάποιος μιλάει για το Φαληράκι νιώθω σαν να είμαι σε μια μηχανή του χρόνου», δήλωσε ο Tom Πανάγος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για τον Ροδιακό Τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Αυτές οι μέρες είναι είναι παρελθόν για εμάς και έχουμε εργαστεί σκληρά για την επανατοποθέτηση του νησιού ως ποιοτικό προορισμό. Υπάρχουν πάνω από 100 πολυτελή ξενοδοχεία στη Ρόδου και φέτος χαιρετίζουμε το άνοιγμα του πρώτου Sheraton στην Ελλάδα και του μεγαλύτερου spa στο νησί -. ώστε να είμαστε σίγουρα ότι κινούμαστε προς τα εμπρός.
"Καθιερωμένος τουριστικός προορισμός εδώ και χρόνια, η εικόνα της Ρόδου υπέφερε εξαιτίας των εικόνων που διαδραματίστηκαν στο γνωστό Φαληράκι πριν οκτώ χρόνια, και οι οποίες οδήγησαν σε δραματική πτώση των επισκεπτών. Στην εποχή πριν το Φαληράκι, οι αφίξεις στη Ρόδο από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούσαν τις 300.000 κάθε χρόνο.
Η Ρόδος εξυπηρετείται με πτήσεις τσάρτερ από πολλές εταιρείες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο , συμπεριλαμβανομένης της Easyjet, Jet2.com, Thomas Cook Airlines και την Thomson Airways, ενώ η Ryanair εγκαινιάζει πτήσεις από Λονδίνο Στάντστεντ και το Λίβερπουλ, τον Απρίλιο.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...