24 Δεκ 2011

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Τα παραδοσιακά κάλαντα των Καλυθιών διασκευασμένα από τον αρχιμουσικό Γιώργο Μαλωίνα
Χριστούγεννα πρωτουγεννα πρώτη αρχή του χρόνου
βγείτε δείτε μάθετε πως ο Χριστός γεννάται

γεννάται για να θρέψετε με μέλι και με γάλα
το μέλι τρων'οι άρχοντες το γάλα οι αφεντάδες

αν είσθε από τους πλούσιους φλουριά μην τα λυπάστε
αν είσθε από τους φτωχούς ένα ζευγάρι κότες

εσάς καληνυχτίζουμε πέσετε να κοιμηθείτε
ολίγον ύπνων πάρετε και ευθύς να σηκωθείτε

στη εκκλησία τρέξετε με ολην προθυμία
και του θεού ν' ακούσετε την θεια λειτουργία

που πάνω από το σπίτι σας έχει μια περιστέρα
ανοίξετε την πόρτα σα να πούμε καλησπέρα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Σήμερα όπως σε κάθε γωνιά της χώρας έτσι και στο χωριό μας τα μικρά παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους και είπαν τα κάλαντα σε σπίτια και καταστήματα.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.


Τα κάλαντα για όλους τους φίλους του blog τραγουδούν τα παιδιά: Δημήτρης Κώστας, Σταμάτης Κώστας, Ανδρέας Κασταμούλας και Μαριτίνα Κωστοπούλου.

Κάλαντα και από τους μικρούς: Γιάννη Αργυρού, Δημήτρη Κώστα, Γιάννη Σωτηράκη, Τσαμπίκο Αργυρού και Θεοδόση Καναβάκη.

ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΚΚΟΥΒΑ



Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που συνεργείο της ΔΕΥΑΡ άνοιξε τη μεγάλη λακκούβα σε κεντρικότατο σημείο του χωριού, μπροστά από το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου. Απ' ότι φαίνεται η λακκούβα αγάπησε το χωριό μας και αποφάσισε να περάσει δίπλα μας τις εορτές των Χριστουγέννων. Μάλιστα κάποιοι οδηγοί σκέφτονται μόλις κλείσει έναν χρόνο να τις πάρουν τούρτα γενεθλίων με... κεράκι.
Μόνο με σαρκασμό μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που υπάρχει στο χωριό αφού η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί σε απλά προβλήματα. Οι δημότες ελάχιστα ενδιαφέρονται εάν την ευθύνη έχει η ΔΕΥΑΡ, το τοπικό συμβούλιο, ή ο κεντρικός δήμος με τις τεχνικές υπηρεσίες και τον χωρικό αντιδήμαρχο. Ολοι τους είναι μέλη μίας δημοτικής πλειοψηφίας που είναι ΑΠΟΥΣΑ και εχθρική για το χωριό μας.
Η νομοθεσία σαφέστατα ορίζει ότι την ευθύνη για τις λακκούβες και τυχόν ζημιές που θα προκληθούν έχει η δημοτική αρχή αλλά απ' ότι φαίνεται τ' αυτιά και τα μάτια των εκπροσώπων μας είναι κλειστά.
Αγιε Βασίλη σε παρακαλούμε κάνε μας δώρο λίγο άσφαλτο ή τσιμέντο για να κλείσει η λακκούβα και να εξαφανιστεί ο κίνδυνος που υπάρχει για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς.

Υ.Γ. Σήμερα ένας παππούς στην πλατεία ρώτησε έναν νεαρό; Παιδί μου γιατί δεν φρόντισε κάποιος να υπάρχουν ηχεία στην πλατεία που να παίζουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Ξέρεις τι ωραία ατμόσφαιρα θα είχε δημιουργηθεί στο χωριό μας και θα ήταν καλύτερα από τον τωρινό θόρυβο των αυτοκινήτων;
Ο νεαρός δεν ήξερε τι να απαντήσει είπε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον παππού και αποχώρησε σκεπτικός...

ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΤΙΝΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 22α Φεβρουαρίου 2012 παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου 4 κάτοικοι Καλυθιών, συμπεριλαμβανομένου και του χωρικού αντιδημάρχου κ Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου για την υπόθεση "αδειοδότησης" της καντίνας στην «παραλία των γυμνιστών» στο Φαληράκι!
Ο κ. Κωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του και προσέφυγε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου με αίτημα την ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος και τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών πράξεων.
Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση αναγκάστηκε να προσφύγει ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά της υπ' αριθ. 3835/3-6-2010 απόφασης του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή τρίμηνης αργίας από τα καθήκοντα του, ένεκα πιθανολογούμενης εμπλοκής του σε διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετης καντίνας στην «παραλία των γυμνιστών» στο Φαληράκι, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ Ι. Ιατρίδης, λίγο διάστημα πριν τη λήξη της θητείας του.
Της αποφάσεως του πρώην περιφερειάρχη προηγήθηκε η με αριθμό 2/2010 γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Νομού Δωδεκανήσου που επέρριψε ευθύνες τόσο στον κ. Ιατριδη όσο και στον κ. Κωνσταντίνου.
Εν πάση περιπτώσει οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στους οποίους αποδίδονται στο κατηγορητήριο, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, της ψευδορκίας μάρτυρα, της ψευδούς βεβαίωσης, της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα αυτά κατά συρροή.
Οι καταγγελίες για την διαβόητη καντίνα ξεκίνησαν με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του αδελφού του αντιδημάρχου και ενός καθηγητή.
Το όλο ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου και από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ Λέανδρο Ρακιντζή μετά και από καταγγελία την 16η Ιουνίου 2009 του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου!
Από την έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης προέκυψε ότι παρότι είχε εκδοθεί απόφαση σφράγισης της καντίνας από τον Οκτώβριο του 2008 από τον Δήμο Καλλιθέας χορηγήθηκε βεβαίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι το κτίσμα προϋπήρχε του έτους 1955. Πλην όμως η βεβαίωση αυτή, όπως προέκυψε, στηρίχθηκε σε δύο υπεύθυνες δηλώσεις των δύο πρώτων κατηγορούμενω ενώ υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο αδελφό του ιδιοκτήτη της καντίνας κ Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι δήλωσαν υπεύθυνα ότι το κτίσμα υπήρχε από την εποχή του πολέμου και μετά την έκδοση της βεβαίωσης του αδελφού του ιδιοκτήτη της καντίνας η Πολεοδομία της Νομαρχίας εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2008 απόφαση με την οποία νομιμοποιεί το κτίσμα.
Με αίτηση του όμως τον Μάρτιο του 2009 προς την Πολεοδομία της Νομαρχίας ένας εμπλεκόμενος στη διερεύνηση της υπόθεσης, υπέβαλε αντίγραφα αεροφωτογραφιών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού του έτους 1982 από τα οποία προέκυψε ότι το κτίσμα δεν υπήρχε το έτος 1982. Σαν συνέπεια η Πολεοδομία της Νομαρχίας εξέδωσε νέο έγγραφο τον Μαϊο του 2009 με το οποίο ανεκάλεσε το προηγούμενο που είχε εκδώσει και χαρακτηρίζει το κτίσμα παράνομο.
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ωστόσο ο Δήμος Καλλιθέας διεβίβασε εκ νέου και ενώ ήταν σε γνώση του ότι υπήρχαν οι αεροφωτογραφίες που προαναφέραμε τις δύο υπεύθυνες δηλώσεις των πολιτών και ζήτησε εκ νέου τη νομιμοποίηση του.
Η δημοτική αρχή είχε εκδώσει ωστόσο την υπ' αρίθμ. 408/2009 απόφασή της με την οποία διετάχθη το οριστικό κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος αφού περιήλθε στο Δήμο έγγραφο του αστυνομικού σταθμού Φαληρακίου από το οποίο προκύπτει ότι στην καντίνα λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Εν πάση περιπτώσει ο αντιδήμαρχος καθιστά σαφές ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης αφού δεν ήταν καν αρμόδιος να βεβαιώσει αν το ακίνητο ήταν προϋφιστάμενο ή μη ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία τονίζει ότι περιορίστηκε να καταχωρήσει τις δηλώσεις των μαρτύρων τονίζοντας ότι δεν εγνώριζε ότι υπάλληλος της Πολεοδομίας θα προέβαινε σε βεβαίωση ψευδούς περιστατικού αλλά ότι θα εξέταζε τον φάκελο της υπόθεσης.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλειος Καταβενάκης.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...