14 Νοε 2013

ΜΙΚΡΗ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ



Λεπτομέρειες για το κλειστό γυμναστήριο Φαληρακιου έδωσε σε συνάντηση με φορείς του Ροδίτικου μπάσκετ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης. Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η τοπικής εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ Το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο που έχει τις προϋποθέσεις για αδειοδότηση είναι το ολοκαίνουριο αλλά ημιτελές κλειστό γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Η Περιφέρεια χρηματοδότησε το έργο με επιπλέον κονδύλι προκειμένου να τελειώσουν οι εργασίες του αποχετευτικού ενώ θα προχωρήσουν σε δημοπράτηση για την αγορά ηλεκτρονικών πινάκων (ταμπλό).
Μόνο που το παλέ έχει ένα ακόμη (πολύ σημαντικό) «αγκάθι» όσον αφορά στη μελλοντική χρήση του: δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα. Για την ακρίβεια, είναι μικρότερο και από το Βενετόκλειο καθώς δεν ξεπερνά τις 800 θέσεις.
 Αυτομάτως, το παλέ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Κολοσσό ούτε για αγώνες πρωταθλήματος! Πόσο μάλλον να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Ομοσπονδίας για ανάθεση πανευρωπαϊκής διοργάνωσης ανδρών, τελικό Κυπέλλου κλπ. Η μόνη λύση είναι να βρεθούν τα χρήματα για την αγορά των πτυσσόμενων εξεδρών που θα αυξήσουν την χωρητικότητα κοντά στις 2.000 θέσεις. Οπως είπε ο Περιφερειάρχης αυτό δεν πρόκειται να γίνει άμεσα αφου, μέχρι στιγμής, ο Κολοσσός δεν ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει ως έδρα.
Το blog γνωρίζει ότι η τοπική ομάδα μπάσκετ Καλλιθέα θέλει να χρησιμοποιήσει άμεσα το νέο κλειστό για προπονήσεις αλλά υπάρχει αρνητική διάθεση από στελέχη της δημοτικής αρχής.

ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως διαρρέεται, να προχωρήσει σε διάσπαση του ενιαίου δήμου Ροδίων. Καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο όπως το παρακάτω της εφημερίδας Η ΡΟΔΙΑΚΗ  
«Συνάντηση με βασικό θέμα το χωροταξικό του νησιού, στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την διάσπαση ή όχι του ενιαίου δήμου της Ρόδου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Καλλιθέα.
Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία(!) του αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Δώρου Κωνσταντίνου κι έχουν κληθεί σε αυτή σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και οι πέντε βουλευτές του νομού.
Παρότι επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό τι επιδιώκεται από τη συνάντηση, φημολογείται εντόνως ότι πίσω από αυτή τη συνάντηση, βρίσκεται η ομάδα των τοπικών παραγόντων που επιδιώκουν τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου της Ρόδου και τον διαχωρισμό του σε τρεις, τέσσερις ή πέντε δήμους.
Απορίας άξιο πάντως είναι το γεγονός ότι η συνάντηση διοργανώνεται από τον κ. Κωνσταντίνου, τη στιγμή που η δημοτική αρχή Ρόδου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η οποιαδήποτε διάσπαση του δήμου μας θα είναι επιζήμια για τον τόπο.
Μέχρι και χθες πάντως, δεν είχε κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών κάποια σχετική πρόταση για τη διάσπαση των δήμων αλλά αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελακης».
Επίσης σήμερα η τοπικής εφημερίδα Η ΠΡΟΟΔΟΣ γράφει ότι η συνάντηση στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας γίνεται για να μην πετύχει η διάσπαση της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας αφού τα σενάρια αναφέρουν ότι τα Κοσκινού θα πάνε με τον δήμο Ροδίων και Καλυθιές-Ψίνθος με τους πρώην δήμους Αφάντου-Αρχαγγέλου. Είναι φανερό πως εν όψει της επόμενης ημέρας το «φιλέτο» των Πηγών Καλλιθέας αποτελεί επίκεντρο αντιπαράθεσης αφού τα έσοδα είναι πολλά.  
Ο πρώην δήμος Καλλιθέας επένδυσε χρόνο, προσωπικό και κονδύλια για την αναστύλωση του μνημείου και οι τωρινοί εκφραστές του διεκδικούν την κυριότητα και για την μετά Καλλικράτη εποχή.
Σύμφωνα με την ΠΡΟΟΔΟ στην σύσκεψη έχουν κληθεί πέρα από τους βουλευτές, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι κ.κ. Ηλιάδης, Ρηνιού καθώς και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Καλυθιών, Κοσκινού και Ψίνθου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρής αρνήθηκε να υπογράψει επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών υπέρ της διατήρησης του ενιαίου δήμου Ρόδου κάτι που έκαναν οι πρόεδρο των τοπικών συμβουλίων Κοσκινού (Τσαμπίκος Αϊβάζης) και Ψίνθου (Λαμπρινή Πλίγκου).
Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2014.

ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ








Στο επίκεντρο ισχυρής καταιγίδας βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το νησί της Ρόδου. Στην περιοχή μας γύρω στις 3.30 μ.μ. ξέσπασε έντονη βροχόπτωση ενώ για 10' έριχνε με ένταση χαλάζι. Ο ήλιος είχε χαθεί πίσω από τα κατάμαυρα σύννεφα και το σκηνικό παρέπεμπε σε βαρύ χειμώνα χώρας της Βόρειας-Κεντρικής Ευρώπης με τα... μπουμπουνητά να συμπληρώνουν το μετεωρολογικό φαινόμενο.
Η πλατεία των Καλυθιών μετατράπηκε σε... ποτάμι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ανέβασαν στο facebook κάτοικοι του χωριού (δυστυχώς το blog παρέμεινε εγκλωβισμένο λόγω καιρού εντός σπιτιού) και οι μετακινήσεις αποδείκτηκαν επικίνδυνες. Σε κάποια σημεία το χαλάζι κάλυψε μεγάλο μέρος εκτάσεων (επίσης φωτογραφία που ανέβηκε στο facebook)
Το περίεργο είναι ότι το πρωινό της Πέμπτης ξημέρωσε με ήλιο στον ουρανό... Οι προβλέψεις της ΕΜΥ έκαναν λόγο για βροχοπτώσεις στη Ρόδο την Παρασκευή αλλά τελικά ο... κακός καιρός έφτασε κάποιες ώρες νωρίτερα.


ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ



Το αήττητο διατήρησε ο Απόλλων Καλυθιών που στο εξ αναβολής παιχνίδι της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου αναδείχθηκε, το απόγευμα της Τρίτης ισόπαλος 1-1 με τον Κλεάνθη Παραδεισίου. Η ομάδα μας μετά από εφτά αγωνιστικές έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες και βρήκε στην πρώτη τριάδα κορυφής του ομίλου της, ίσως στο καλύτερο βαθμολογικό ξεκίνημα των τελευταίων ετών.
Την Τρίτη ο Απόλλων ήταν κακός στο 1ο ημίχρονο με αποτέλεσμα ο Κλεάνθης (χωρίς να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες) να προηγηθεί δύο λεπτά πριν το σφύριγμα για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Απόλλων "ξύπνησε" και επιτέθηκε κατά ριπάς αλλά όλες οι τελικές προσπάθειες είχαν κατάληξη τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Απόλλων θα μπορούσε εύκολα να πετύχει ανατροπή νίκης. Τελικά στο 90' με ψύχραιμο πλασέ ο Μιχάλης Φυλακούρης διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με τους Καλυθενούς φιλάθλους να αποθεώνουν τους ποδοσφαιριστές για τη συνολική τους παρουσία στη φετινή διοργάνωση.
* Την Κυριακή ο Απόλλων θα αγωνιστεί στο Βάτι κόντρα στον τοπικό Διαγόρα.
* Το βίντεο είναι προσφορά του rodostv.gr

Διαβάστε δηλώσεις του προπονητή Κώστα Καμπούρη στον TOPFM


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...