6 Ιουν 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η προβολή και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας (Πηγές Καλλιθέας, Φαληράκι), καθώς και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή (Κοσκινού, Ψίνθος), απετέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα (Δευτέρα) ο αντιδήμαρχος Ρόδου υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού Μανώλης Καμπουρόπουλος με εκπροσώπους των δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Καλυθιών, Κοσκινού και Ψίνθου κύριοι Μιχάλης Σταυρής, Τσαμπίκος Αϊβάζης και Κωστομοίρης Αντώνης αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κύριοι Σάκης Πολυχρόνης και Παναγιώτης Αντωνάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε όχι μόνο στην ανάγκη αντιστροφής της εικόνας που παρουσίασε το Φαληράκι τα τελευταία χρόνια με τα έκτροπα από τη συμπεριφορά νεαρών τουριστών, αλλά κυρίως στην ανάγκη περισσότερης αστυνόμευσης της περιοχής κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Στόχος όλων είναι να επανέλθει το Φαληράκι στην παλιά του μορφή και αίγλη ως ιδανικός προορισμός που συνδυάζει μοναδικά, ήλιο, θάλασσα και διασκέδαση.

Αποφασίσθηκε επίσης:
• η περαιτέρω αξιοποίηση και προβολή των Πηγών Καλλιθέας, από τα βασικότερα σημεία του τουριστικού σχεδιασμού του δήμου
• η καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων των κοινοτήτων Κοσκινού και Ψίνθου ως παραδοσιακών οικισμών
• η προβολή του φυσικού πλούτου στης Ψίνθου και ιδιαίτερα στην περιοχή Φασούλι όπου ζει το σπάνιο ψάρι «γκιζάνι»
• η ανάδειξη του παραδοσιακού σπιτιού στα Κοσκινού και των τοπικών προϊόντων και τέλος
• η καταγραφή των πιο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε κοινότητα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...