12 Μαΐ 2009

ΤΟ BLOG KAI ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

To blog αυτό βγήκε στον... αέρα πριν 15 μήνες με στόχο να καταγράψει όσα συμβαίνουν στο χωριό μας με στόχο να κρατήσει σε επαφή τους κατοίκους με εκείνους που για διάφορους λόγους ζουν στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Στην πορεία με τα σχόλια και το... καφενείο δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να γράφουν την άποψή τους, να στέλνουν χαιρετίσματα, να καυτηριάζουν και γενικότερα να υπάρχει ανταλλαγή σκέψεων...
Οπως έχετε παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες οι πολιτικοί μας (και όχι μόνο) "ανακάλυψαν" το blog και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν για να περάσουν τις απόψεις τους και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.
Το blog δε λέει όχι στην πολιτική. Λέει ναι, αλλά θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί, ώστε η ανωνυμία να μην οδηγεί σε ακρότητες και σε προσβολές προσωπικοτήτων.
Η ανωνυμία προσωπικά δεν με ενοχλεί, αρκεί να υπάρχει επίπεδο στις απόψεις.
Ένα απλό blog πέτυχε εκεί που έχουν αποτύχει οι πολιτικοί μας. Εχει δώσει φωνή σε όλους.
Αντίθετα οι πολιτικοί μας έχουν, με τον τρόπο τους, απαγορέψει στον κόσμο να εκφράζεται και να καταθέτει αντίθετες απόψεις. Εκαναν τον κόσμο να λέει "μη μιλάς και θα γίνεις κακός". Κάθε μικρή ή μεγάλη εξυπηρέτηση ανταλάσσεται με σιωπή.
Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια έχουν κρυφτεί πίσω από την ισχύ του ΕΝΟΣ τη στιγμή που όπως φαίνεται από τα σχόλιά τους στο blog έχουν την ανάγκη να εκφραστούν, να διαφωνήσουν και να συγκρουστούν. Θα πρέπει όμως όλοι να αναρωτηθούν γιατί δεν εκφράζουν τις όποιες διαφωνίες τους δημόσια, ή στο δημοτικό συμβούλιο. Τι φοβούνται άραγε;
Ας συνεχιστεί λοιπόν μέσα από το blog ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων...
Και επειδή για διάφορους λόγους αυτή η σελίδα δεν μπορεί να καλύψει όσα συμβαίνουν σε όλο το δήμο, ας βρουν οι πολιτικοί μας έναν τρόπο να μπορουν να εκφράζονται οι πολίτες των Καλυθιών, του Κοσκινού και της Ψίνθου. Ας μη φοβούνται την κριτική και τα εις βάρος τους σχόλια.
Ας κάνουν την υπέρβαση...

ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΛΕΒΑΡΗ

Μακροσκελέσταση απάντηση στην επιστολή της αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης:


Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Καλλιθέας

Καλυθιές, 12-05-2009



Θέμα: Απάντηση στα ψέματα και στην υποκρισία. Μαριονέττα είναι όποιος κινείται με νήματα και όχι από αυτενέργεια. Κουρδιστό στρατιωτάκι είναι όποιος ενώ εμφανίζεται ως αρχηγός, κινείται με μηχανική ενέργεια διαγράφοντας προκαθορισμένες κινήσεις κατόπιν «κουρδίσματος» από διευθυντήριο που αποφασίζει αντ΄ αυτού. Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα που φέρεται να προέρχεται από τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας στον τοπικό τύπο στις 12/5/2009 είναι προσχηματικά και υποκριτικά. Δικαίωμα όποιου θέλει να μαλώνει περί όνου σκιάς…. Αλλά πιο σοβαρά προβλήματα απασχολούν τον Δήμο και όχι αν η συνεδρίαση γίνει μια εβδομάδα αργότερα και μάλιστα κατόπιν ρητής συνεννόησης.

Καλοκουρδισμένη μαριονέτα είναι και χαρακτηρίζεται όποιος γράφει και δημοσιεύει πράγματα που δεν ισχύουν επειδή απλά κάποιος άλλος το αποφάσισε και του το επέβαλε. Το απρεπές και αξιώτικο δημοσίευμα που αποδίδεται στον επικεφαλή της μειοψηφίας είναι για μια ακόμα φορά ασύντακτο και θλιβερό ως προς την μορφή του, αλλά και αδικαιολόγητα προσβλητικό. Επιστέφω στον συντάκτη του εγγράφου τα ψεύδη και τις ύβρεις.
Καταρχήν ο συντάκτης (όποιος κι αν είναι) δεν γνωρίζει τους όρους που χρησιμοποιεί. Η μαριονέτα δεν κουρδίζεται αλλά κινείται με νήματα και ως εκ τούτου μαριονέτα είναι ο ίδιος αφού αφήνεται ως παίγνιο στα χέρια διευθυντηρίου να άγεται και να φέρεται… . Τα στρατιωτάκια είναι που κουρδίζονται για να εκτελούν ασκήσεις ακρίβειας και παρελάσεις. Αγαπάει μάλλον τα στρατιωτάκια ο κύριος αυτός, διότι όπως αποδεικνύουν τα έργα και οι ημέρες του, όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι διαγράφεται. Αυτή είναι η δημοκρατία όπως μάλλον την εννοεί και όχι ο διάλογος και η συνεννόηση.
Το να είναι κάποιος ευγενής και κύριος, μάλλον την σήμερον ημέρα λαμβάνεται ως αδυναμία γι αυτό και θα αλλάξω τακτική απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν τις προσβολές ως μέσον άσκησης πολιτικής.
Δημοσιεύει το απρεπές περιεχομένου έγγραφο, και ενώ ξέρει ότι για την αναβολή δεν είχαν αντίρρηση οι επικεφαλεις των δύο παρατάξεων κ.κ. Ιατρίδης και Κώστας με τους οποίους μίλησα πριν την αναβολή και ουδεμία αντίρρηση διατυπώθηκε, αλλά απόλυτη συμφωνία.
Μάλιστα ο κ. Κώστας μου είπε τηλεφωνικά (περί ώρα 12.00) ότι τον βολεύει και τον εξυπηρετεί η αναβολή γιατί στις 7/5/2009 είχε δουλειά και δεν θα μπορούσε να παραστεί. Μάλιστα μου ζήτησε να ειδοποιήσω και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του. Έστειλα επιστολή για να μετατεθεί η συνεδρίαση κατά μια εβδομάδα. Την ώρα της συνεδρίασης βρισκόμουν στη θέση μου, αφού εγώ καμία άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω.
Ούτε στοιχισμένο στρατιωτάκι είμαι, ούτε μπορώ να δέχομαι άδικες προσβολές και ύβρεις. Μπορώ αν χρειαστεί να ζητήσω την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου για να μάθουν όλοι τι ειπώθηκε ανάμεσα σε μένα και τον κύριο Κώστας. Έχει και η υπομονή τα όρια της και ποτέ δεν θα σκύψω το κεφάλι. Θα απαντώ σε κάθε πρόκληση. Όποιος έχει πρόβλημα με τον κ. Ιατρίδη ή τον κ. Κώστα να απευθύνεται σε εκείνους και όχι σε εμένα. Ούτε ήμουν, ούτε θα γίνω σάκος του μποξ.
Διαπιστώνω την ύπαρξη νοσηρού σχεδίου κατασυκοφάντησης και απαξίωσής μου μέσω ανώνυμων κειμένων, το οποίο χρήζει άμεσης θεραπείας. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η συμμετοχή μου στα κοινά και η επιθυμία μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία και τώρα και στο μέλλον θα με μετατρέψει σε στόχο, είναι γελασμένοι. Θα δώσω σκληρό μάθημα στους συκοφάντες και θα τους πατάξω, καθώς μπαίνω στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσω έστω και κάποια από το πλήθος των προβλημάτων που έχει καθημερινά ένας Δήμος. Σήμερα είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. για να υπηρετήσω το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες και όχι για να ανεχθώ ύβρεις, συκοφαντίες και εξευτελισμούς από ανώνυμους και κρυπτόμενους πίσω από το δάκτυλό τους.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση κανένας δεν διορίζεται, αλλά όλοι εκλέγονται με τη ψήφο του λαού. Κανένας δεν υποχρεώνεται ούτε να συμμετέχει στις εκλογές, ούτε να απέχει από αυτές, πάντα μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής κοινωνίας, όπου κάθε πολίτης μπορεί να ασκεί τα συνταγματικά του δικαιώματα. Όποιος επιθυμεί και μπορεί βγαίνει μπροστά και όποιος δεν επιθυμεί απέχει, δεν κατατρέχει σε ψευδή προς δημιουργία εντυπώσεων. Αυτά τα λίγα έχω να πω και διαβεβαιώ τους πάντες ότι αν χρειασθεί θα επανέλθω. Επειδή, διαβλέπω ότι πίσω από αυτό το νοσηρό φαινόμενο υπάρχει σκοπιμότητα θα κόψω τον αέρα στους συκοφάντες (κατά τη λαϊκή έκφραση) από νωρίς και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμης ενέργειάς μου.


Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Γιάννης Φλεβάρης

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...