2 Δεκ 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Αλλη μία εκτός έδρας αποτυχία για τον Απόλλωνα Καλυθιών φέτος. Η ομάδα μας το απόγευμα της Κυριακής ηττήθηκε στα Μάσσαρι 2-1 με γκολ που δέχθηκε στο φινάλε.
Μετά από 13 αγωνιστικές ο Απόλλων βρίσκεται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα (8η θέση) έχοντας 19 βαθμούς, μόλις έξι περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται σε θέσεις υποβιβασμού.
Και φέτος η ομάδα μας υποφέρει από το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων αφού παρουσιάζεται αδύναμη με πολλά κενά.
Ο Απόλλων έχει παίξει εφτά παιχνίδια μακριά από τις Καλυθιές, τα τέσσερα κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία και μάλιστα με δύο που είναι φαβορί για υποβιβασμό.
Ο Απόλλων νίκησε εκτός έδρας μόνο την αδύναμη και ουραγό ΑΕ Κως, πήρε ισοπαλία από τον επίσης αδύναμο Ορφέα και ηττήθηκε σε Μάσσαρι, Παστίδα, Λίνδο, Παραδείσι και Ψίνθο.
Τα εκτός έδρας αποτελέσματα φέτος είναι:
Δόξα Ψίνθου - Απόλλων Καλυθιών 3-0
ΑΕ Κως - Απόλλων Καλυθιών 0-1
Αστέρας Παστίδας - Απόλλων Καλυθιών 3-2
Ορφέας - Απόλλων 1-1
Κλεάνθης - Απόλλων 3-0
Κλεόβουλος - Απόλλων 1-0
Αστέρας Μασσάρων- Απόλλων 2-1
Επειδή κάποιοι θα επικαλεστούν, ως δικαιολογία, τις σημαντικές απουσίες του σημερινού παιχνιδιού (Αρχοντούλης - Μαυρομούστακος) ας θυμηθούν αποτελέσματα και εμφανίσεις στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια.
Το blog καταγράφει μία δυσάρεστη πραγματικότητα που θα πρέπει να αφυπνίσει όλους όσοι έχουν την ευθύνη της ομάδας, από τη διοίκηση μέχρι τους ποδοσφαιριστές...
Το χαμηλότερο, σε σχέση με πέρσι, μπάτζετ της ομάδας δεν αποτελεί δικαιολογία. Ειδικά όταν το καλοκαίρι οι διοικούντες μιλούσαν για υψηλούς στόχους και για ισχυρή ομάδα που πρέπει να τερματίσει στις πρώτες θέσεις.
Φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχει χαμηλότερο, σε σχέση με πέρσι μπάτζετ, οι περισσότεροι στηρίζονται στα δικά τους παιδιά και όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε αγωνιστική προβλήματα όπως τραυματισμοί και τιμωρίες. Και όλες οι ομάδες έχουν ταλέντα 15-16 ετών που χρησιμοποιούνται στο αρχικό σχήμα (αυτά για τις τυχόν δικαιολογίες).
Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε επειδή κάποιοι ονειρεύονται έναν Απόλλωνα ισχυρό, έναν Απόλλωνα που δεν θα χάνει, συνέχεια, με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς. Κάποιοι δεν μπορούν να "χωνέψουν" τη λογική των τελευταίων πέντε ετών "και τι έγινε που χάσαμε"...

Η περιγραφή του αγώνα από το xxsports.gr


Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στα πρώτα δέκα λεπτά είχε δύο δοκάρια από στημένες φάσεις. Χατζημανώλης και Μίρτσεφ με φάουλ σημάδεψαν το οριζόντιο και το δεξί κάθετο του Χατζηνικόλα αντίστοιχα δείχνοντας τις διαθέσεις του Αστέρα για το ματς. Η λύτρωση ήρθε στο 19΄ με γκολάρα του συνήθη ύποπτο, Βάσκο Μίρτσεβ.
 Ο Απόλλων ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 36΄ με τον Φυλακούρη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αστέρα να επιβραβεύεται για το καλό του ξεκίνημα. Με το καλημέρα στην επανάληψη, από μια αδράνεια της άμυνας του Αστέρα ο Μιχάλης Κυριαζής έφερε το ματς στα ίσα και όλα ξεκίνησαν από αρχή.  Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι κέντρου χωρίς την μεγάλη φάση.
Ο Απόλλων ήταν φανερά καλύτερος μετά το 60, αλλά όλα αυτά μέχρι το 88ο λεπτό όταν ο Νικήτας Σκούμπρος πρόλαβε την έξοδο του Χατζηνικόλα και με πλασέ έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.
Απόλλων Καλυθιών (Κώστας Καμπούρης): Χατζηνικόλας, Βιτσέντζος, Συμεωνίδης, Κίτσος, Φυλακούρης, Μουτσοντέμι, Σαββούλης, Κυριαζής Γ,  Κυριαζής Μ Δημητράς, Σταυρής (48΄ Αλαχούζος)


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ!



Ο συγχωριανός μας Γιάννης Κοντού που ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στέλνει τις ευχές του, με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, σε όλους τους Καλυθενούς. Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...