25 Απρ 2010

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!













































ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ: Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα για το χωριό μας. Είναι η ίδια η νεώτερη ιστορία του τόπου μας. Ο Απόλλων λειτουργεί, με καταστατικό, ασταμάτητα από το 1947, ενώ προϋπήρχε και στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Είναι ο σύλλογος που μεγάλωσε γενιές και γενιές, που έφερε στα γήπεδα παππούδες, γονείς, παιδιά, γυναίκες. Χάρη στον Απόλλων το όνομα του χωριού μας ταξίδεψε, παντού, σε όλη την Ελλάδα. Η γαλαζοκίτρινη φανέλλα αγωνίστηκε σε γήπεδα της Πελοππονήσου, της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδος, της Κρήτης, του Αιγαίου, των Επτανήσων, έφτασε ακόμη και σε χωριό της Ηπείρου (Σκουφάς Κομποτίου).
Ο Απόλλων το καμάρι μας, κλαίει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Δυστυχώς γνώρισε και νέο υποβιβασμό και έπιασε αγωνιστικά πάτο με τον υποβιβασμό στη Γ' κατηγορία. Μπορεί σήμερα να είναι μαύρη μέρα για την ιστορία αυτού του συλλόγου (και κατ' επέκτασην για ολόκληρο το χωριό μας), όμως ο Απόλλων είναι, για εκείνους που τον αγαπούν και μπορούν να κατανοήσουν την προσφορά του σε αυτή την κοινωνία πυο ζούμε, ΙΔΕΑ και οι ιδέες δεν πεθαίνουν.
Για τον Απόλλωνα φώναξαν, αγωνίστηκαν, μάτωσαν άτομα που δεν ζουν πια ανάμεσά μας. Για τον Απόλλωνα γράφτηκαν σε εφημερίδες πανελήνιας κυκλοφορίας πανηγυρικά άρθρα.
Για τον Απόλλωνα πανηγυρίσαμε, στεναχωρηθήκαμε, κάναμε φίλους παντού.
Χάρη στον Απόλλωνα το χωριό μας αγαπήθηκε από πολλούς.
Ε, λοιπόν κάτι όλοι εμείς χρωστάμε στον Απόλλωνα. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το όνομά του και να τον ξανακάνουμε δυνατό, υγιή και ορόσημο για τις Καλυθιές.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...