22 Ιαν 2009

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

Εργατικό ατύχημα με τραγική κατάληξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα λατομεία που λειτουργούν στο βουνό Λούκα (ανάμεσα σε Καλυθιές και Μαριτσά).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 60χρονος, κάτοικος Ρόδου Νίκος Καραγιάννης, χειριστής μηχανήματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπαθε το ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του το πρωί της Τετάρτης. Άμεσα με αυτοκίνητο της εταιρείας μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική EUROMEDICA, όπου αρχικά φάνηκε να ξεπερνάει τον κίνδυνο. Το απόγευμα όμως παρουσιάστηκαν ιατρικές επιπλοκές με αποτέλεσμα ο άτυχος εργάτης να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υπεύθυνοι λειτουργίας του λατομείου, εκτός του ότι δεν ζήτησαν την μεταφορά του άτυχου εργάτη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, δήλωσαν στην κλινική ότι είχε τραυματιστεί οδηγώντας μηχανάκι.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «άλλον ένα εργάτη που θυσιάστηκε στο βωμό των συμφερόντων των αφεντικών που ζητούν όλο και περισσότερη δουλειά».

Τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος διερευνούν αστυνομικοί του σταθμού Αφάντου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...