28 Δεκ 2011

ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ




Για τρίτη φορά σε δύο μήνες το κυλικείο του 1ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών έπεσε θύμα διάρρηξης. Τις προηγούμενες ημέρες που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω εορτών άγνωστοι (πιθανότατα νεαρά παιδιά) έσπασαν ένα τζάμι στην πίσω πλευρά και μπήκαν στο κτίριο. Στην συνέχεια έσπασαν δεύτερο τζάμι στο κυλικείο και μπήκαν στο χώρο όπου δεν υπήρχαν χρήματα και τελικά αφαίρεσαν μόνο κρουασάν.
Την πρώτη φορά, πριν δύο μήνες οι άγνωστοι δράστες είχαν μπει στο κυλικείο και είχαν αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή και ένα μικρό ποσό του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Στη δεύτερη απόπειρα διάρρηξης οι δράστες βρήκαν και κατανάλωσαν μόνο αναψυκτικά από το ψυγείο.
Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το συμβάν και μάλιστα η σήμανση προχώρησε στη λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΞΑΝΑ




Ελληνικές νότες και τραγούδια ακούστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΦΑΡΟΣ. Μπορεί ο κόσμος να μην ήταν αρκετός όμως η εκδήλωση κρίνεται πετυχημένη με την έννοια πως κάποια παιδιά αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο για να δώσουν εορταστικό χρώμα στο χωριό και οι μουσικοί είπαν ναι στο κάλεσμα και έπαιξαν αφιλοκερδώς.


Το χειροκρότημα απόψε κέρδισαν οι μικρές DOLLY GIRLS που ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο.
Τα μέλη του ΦΑΡΟΥ εξέφρασαν το παράπονο πως παρά την πρόσκληση δεν έδωσαν το παρών στην εκδήλωση χορευτές από τον σύλλογο εκμάθησης χορών Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.
Υ.Γ. Κάποιοι εξέφρασαν την άποψη πως οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα έπρεπε να είχαν αντικείμενο τα παιδιά και όχι μουσικές και τραγούδια που απευθύνονται σε ενήλικες. Δεν έχουν άδικο όμως από ιδέες αυτός ο τόπος έχει... χορτάσει. Πλέον μετράει οι πράξεις και τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ αποφάσισαν και εκτέλεσαν τις σκέψεις τους. Θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για να μπορούμε να απαιτούμε και να προτείνουμε δράσεις.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, γεμάτα χαμόγελα αγνά παιδιά.

Θεωρώντας τον εαυτό μου από τους τυχερούς "μεγάλους" που κάθε χρόνο ανακαλύπτουν το μονοπάτι για το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από τα παιδιά, δεν θα μπορούσα να μην γράψω δύο λόγια γι' αυτά και με αυτό τον τρόπο να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο λόγος για τα παιδιά των σχολείων μας και ιδιαίτερα του 2ου δημοτικού σχολείου που αν και στα πρώτα του ακόμη βήματα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ΄όλα τα υπόλοιπα χάρη στις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών. Από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου το σχολείο μας "ντύθηκε" γιορτινά. Τα πρωτάκια βουτήχτηκαν μέσα στα χιόνια της ζάχαρης άχνης φτιάχνοντας μέσα στην τάξη νοστιμότατους κουραμπιέδες. Οι σκούπες της μάγισσας Φρικαντέλας φτιαγμένες από τα παιδιά και τη δασκάλα της δευτέρας τάξης θα αφήσουν εποχή! Αγιο-Βασίληδες και διακοσμητικά φτιαγμένα από τα παιδιά όλων των τάξεων έκαναν μία θεαματική παρέλαση τις τελευταίες ημέρες. Πράγματα που ήταν για πέταμα όπως παλιές κορδέλες, χάντρες κ.α. ανακυκλώθηκαν!! αλλά και υλικά που απλόχερα χαρίζει η φύση όπως κουκουνάρες και βελανίδια μεταμορφώθηκαν από τα μαγικά χεράκια των παιδιών. Κάποια από αυτά τα διακοσμητικά έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο και ξεπουλήθηκαν στο... άψε σβήσε με την συμμετοχή των παιδιών της έκτης τάξης στο παζάρι της πλατείας, κάνοντας τα παιδιά πολύ περήφανα για τα έργα τους και αισιόδοξα για την οικονομική στήριξη της εκδρομής τους στη Βουλή.
Οσο για την Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο σχολείο, η αγάπη, το μεράκι και η διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών συνετέλεσαν για να γίνει πραγματικότητα ένα μικρό θαύμα από αυτά που σε οδηγούν απ' ευθείας στο μονοπάτι για το πνεύμα των ημερών. Εμείς οι γονείς δεν μένει τίποτα άλλο να πούμε παρά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πολλές, πολλές ευχές σε όλους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΤΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...