27 Μαΐ 2008

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Την περασμένη Τρίτη 20 Μαΐου ο Νομάρχης μας συνοδευόμενος από δημάρχους, αλλά και τις τηλεοπτικές κάμερες πήγε στο δρόμο Τσαΐρι – αεροδρόμιο, έβγαλε με τρόπο… θεατρικό φωτογραφίες δείχνοντας τα σκουπίδια και μετά… άνοιξε το στόμα του και κατακεραύνωσε τους ασυνείδητους που μολύνουν το περιβάλλον, εξέφρασε την αγανάκτησή του με όσα αντίκρισε και επανέλαβε την πάγια θέση της Νομαρχιακής αρχής για ανάληψη δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των «βρωμιάρηδων».
Σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου, οκτώ ημέρες μετά, αποφάσισα να περάσω από τον ίδιο δρόμο για να δω αν όντως απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα πλαστικά μπουκάλια. Χωρίς να νιώσω καμία έκπληξη είδα ότι ήταν εκεί στη θέση τους. Ο Νομάρχης είπε αυτά που ήθελε να πει στις τηλεοπτικές κάμερες και αποχώρησε ήσυχος, έχοντας κάνει το καθήκον του. Μήπως μπορεί να απαντήσει κάποιος πότε επιτέλους θα απομακρυνθούν αυτά τα σκουπίδια που βρίσκονται στο σημείο που αντικρίζουν οι τουρίστες μόλις έρθουν στο νησί της Ρόδου; Η μήπως θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 5 Ιουνίου όταν θα υλοποιηθεί η εκστρατεία καθαριότητας; Γιατί θα πρέπει μέχρι τότε οι τουρίστες, αλλά και οι ντόπιοι να αντικρίζουν την ελληνική κακομοιριά;
Γιατί κ. Μαχαιρίδη δεν δώσατε εντολή, την επόμενη ημέρα της τηλεοπτικής σας «επανάστασης» να απομακρυνθούν τα σκουπίδια; Μόνο η ελληνική σημαία έχει φύγει από το σημείο (πάλι καλά)
Και αν όντως ενδιαφέρεστε για την επιβολή προστίμων, τότε φαντάζομαι θα είδατε ότι τα πλαστικά μπουκάλια έχουν ετικέτες από εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένου νερού με έδρα το νησί της Ρόδου.
Άντε γιατί από λόγια χορτάσαμε…

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...