16 Μαΐ 2020

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ



Οι υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς και οι κλειστές επιχειρήσεις στον τουρισμό έδωσαν τη δυνατότητα στους Ροδίτες και εκείνους που κατοικούν στο νησί να ξεχυθούν στις παραλίες. Η κεντρική παραλία του Φαληρακίου γέμισε από παρέες νεαρών ατόμων και οικογένειες που με δικές τους ομπρέλες και ξαπλώστρες (σε κάποιες περιπτώσεις) αναζήτησαν δροσιά και ξεγνοιασιά.
Τα ανοικτά καταστήματα στην περιοχή είναι ελάχιστα και οι περισσότεροι λοούμενοι προνόησαν για φαγητό και παγωμένα ποτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησαν υπηρεσίες delivery από καφέ και μίνι μάρκετ.
Γεμάτες από κόσμο, από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, ήταν την Παρασκευή και οι παραλίες , Καθαρά, Τραουνού, Λαδικό, Αντονι Κουίν κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Την Δευτέρα τα μέλη του σωματείου ομπρελάδων θα ενημερωθούν πότε θα μπορέσουν να στήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες. Ακόμη υπάρχουν ερωτηματικά για τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ υπάρχει αγωνία για το πότε θα ξεκινήσει ο τουρισμός από την Ευρώπη.
Την Δευτέρα 25 Μαϊου θα επιτραπεί το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

* Αξίζει να κρατήσουμε αυτές τις φωτογραφίες που έχουν "ιστορική σημασία" μια είναι άγνωστο πότε θα ξαναδούμε τις παραλίες μας χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες τους καλοκαιρινούς μήνες.
 Οι λουόμενοι αυτές τις ημέρες σημειώνουν ότι, μελλοντικά, το κράτος πρέπει να φροντίσει, σε όλες τις παραλίες να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι χωρίς ξαπλώστρες. Αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία αλλά καταστρατηγείται στην πράξη, ειδικά στις μικρότερες παραλίες.   

ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ




Νεκρή από συμπολίτη μας βρέθηκε  το πρωί της Πέμπτης θαλάσσια χελώνα στην περιοχή του Φαληρακίου, μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Λεωφόρου Καλλιθέας.
Η θαλάσσια χελώνα, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε  χθες «Η Ροδιακή» διακρίνεται ένα σημάδι στο κεφάλι, το οποίο, όπως φαίνεται, ήταν και το μοιραίο τραύμα που της στοίχισε τη ζωή. 
Ο αναγνώστης της «Ροδιακής» που έστειλε τις φωτογραφίες σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό για όλους μας να καταλάβουμε ότι το τουριστικό προϊόν μας, δεν είναι μόνο οι υποδομές και ο ήλιος.
Σημαντικό είναι να προστατεύεται και να αναδεικνύεται η πλούσια πανίδα της Ρόδου», σημειώνοντας μάλιστα πως στην ευρύτερη περιοχή ψαρεύουν συχνά  απλώνοντας δίχτυα κ.λπ.


Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...