5 Ιουν 2020

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της υποχρεωτικής ύπαρξης ναυαγοσώστη στα τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν πισίνα, προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, Παναγιώτη Τοκούζη, ο υπουργός διευκρίνισε ότι για καταλύματα δυναμικότητας μικρότερης των 50 κλινών ή στην περίπτωση που το βάθος των κολυμβητικών δεξαμενών τους είναι μικρότερο από 1,5 μέτρο, χρέη «ναυαγοσώστη πισίνας» δύναται να εκτελεί και ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, εφόσον λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον sky Ρόδου ο κ. Τοκούζης.

Σημειώνεται ότι τα προαναφερθέντα θα καθοριστούν σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί σύντομα.

Όσον αφορά στο άλλο μείζον, χρόνιο θέμα για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αυτό της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επαναξιολόγησή του.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση λόγω του covid-19 και τα μηνύματα που λαμβάνει από τους συναδέλφους του, ο κ. Τοκούζης υποστήριξε ότι “η φετινή τουριστική σεζόν είναι χαμένη, καθώς μετά τις 15 Ιουλίου δειλά-δειλά θα αρχίσουν οι πρώτες αφίξεις στη Ρόδο, ενώ επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, παρά μόνο ακυρώσεις ακόμη και για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο”.


Ο κ. Τοκούζης σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν τα καταλύματά τους, τη στιγμή που δεν υπάρχει ρευστότητα, μέσα σε αυτό το ασαφές τοπίο, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι μεγαλύτερες μονάδες άνω των 15 δωματίων που θα χρειασθούν περισσότερο προσωπικό, σε σχέση με τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

 Ο κ. Τοκούζης ως εκπρόσωπος των ενοικιαζόμενων δωματίων συμμετείχε και στην συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης στις Πηγές Καλλιθέας. "Τα μικρά καταλύμματα δυστυχώς είναι σε χειρότερη μοίρα από τα ξενοδοχεία και έχουν δεχθεί ακυρώσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και γι' αυτό θα πρέπει οι πληρωμές των επιταγων να μεταφερθούν τουλάχιστον για μετά από ενάμιση χρόνο"


Να σημειωθεί ότι τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε στο συγκρότημα των Πηγών ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης που η κόρη του είναι βουλευτής της ΝΔ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...