20 Δεκ 2008

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ, ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 1ος γύρος του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Α' κατηγορία με τον Ερμή να νικάει 3-0 την Ομόνοια Γενναδίου και να παραμένει στην 4η θέση και τον Απόλλωνα να χάνει εκτός έδρας 2-0 από τον πρωτοπόρο Αστέρα Παστίδας και να βρίσκεται στην 14η θέση που σημαίνει υποβιβασμός.

ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Ο Ερμής εκμεταλεύτηκε την διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από την Ομόνοια Γενναδίου και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση της νίκης ενώπιον 50-60 θεατών. Με τη νίκη αυτή η ομάδα μας τερμάτισε στην 4η θέση στον 1ο γύρο, επιτυχία αξιοσημείωτη για μία ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' κατηγορία.
Το 1-0 πέτυχε ο Κυριάκος Χατζηγεωργίου, το 2-0 με πέναλτι ο Λευτέρης Μαυρομούστακος και το 3-0 ο Μιχάλης Μανέττας.

Στην φωτογραφία ο Κυριάκος Χατζηγεωργίου αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε και το αφιέρωσε στον αξέχαστο πατέρα του, Μιχάλη.

ΑΞΙΖΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο Απόλλων μπορεί να έχασε στο γήπεδο της Ψίνθου, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μας απέναντι στον πρωτοπόρο Αστέρα Παστίδας, στα πρώτα 45ο δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου χωρίς όμως να μπορέσει να μετατρέψει αυτή την υπεροχή σε πολλές φάσεις. Κρίσιμη στιγμή του αγώνα το 16ο όταν ο Χάρι Κιάρι εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Παστίδας.
Οι Κυριαζής και Λαζαρίδης ήταν ανίκητοι στο χώρο του κέντρο και κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθέσεις του Αστέρα με αποτέλεσμα το έργο των αμυντικών να είναι εύκολο (Χατζηνικόλας, Βιτσέντζος, Ζούνης, Χρήστου, Κασταμούλας). Αν οι μικροί Γκεοργκίεφ, Κασταμούλας, Αμερικάνας ήταν πιο προσεχτικοί και ο Κιάρι κοιτούσε περισσότερο την ουσία ο Απόλλων θα μπορούσε να προηγηθεί.
Στο τέλος του ημιχρόνου απειλήθηκαν μικροεπεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου εξαιτίας ενός δυνατού μαρκαρίσματος που έκανε ο Θεολόγος Ζούνης και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.
Στην επανάληψη ο Απόλλων μπήκε παγωμένος στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσε. Στο 51ο και στο 55ο δέχθηκε τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Στο 1ο τέρμα (το πέτυχε ο Πλίγκος) η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ζούνη και άλλαξε πορεία ενώ στο 2ο έδιωξε ο Κασταμούλας η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του συμπαίκτη του Χρήστου και κατέληξε στα δίκτυα (αστείο γκολ). Μετά το 2-0 ο Απόλλων δέχθηκε πίεση, αλλά άντεξε.
Με εμφανίσεις όπως στο 1ο ημίχρονο ο Απόλλων δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται και θα παραμείνει στην Α' κατηγορία.
* Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι στις 11 Ιανουαρίου με τα παιχνίδια Απόλλων Κ. - Απόλλων Απολλώνων και Ιάλυσος - Ερμής.



ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...