23 Απρ 2013

ΟΙ... ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!



  • Συνεχίζει την προσπάθεια καθιέρωσης στο δύσκολο αγώνισμα του δρόμου ποδηλασίας ο Κώστας Βλάχος. Το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ συμμετείχε το Σαββατοκύριακο σε αγώνες στην Αττική. Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης τερμάτισε 4ος στην κατηγορία του Master. Στον αγώνα σιρκουί 30 χιλιομέτρων που ακολούθησε στα Σπάτα έχασε την πρώτη θέση για μισή ρόδα στο σπριντ και τερμάτισε δεύτερος κατακτώντας την 7η θέση στην γενική κατηγορία.


    Το βάπτισμα του πυρός σε επίσημους αγώνες πήρε και ο Λευτέρης Σαββιού. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ως μέλος της ομάδας ΑΘΛΟΣ συμμετείχε στον ποδηλατικό γύρο του νησιού της Ρόδου. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες (βροχή και ισχυροί άνεμοι) ο Λευτέρης Σαββαιού κατάφερε να τερματίσει και κέρδισε το χειροκρότημα των "θαυμαστών του" που τον περίμεναν στο Μαντράκι της Ρόδου.

  • Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΘΗΣΗ













    Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το Πασχαλινό Χωριό που στήθηκε την Κυριακή στον προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών. Παιδιά και γονείς απόλαυσαν τα παιχνίδια, τα πασχαλινά έθιμα, τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
    Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι των Καλυθιών καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι από το νησί της Ρόδου.
    Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι Καλυθιές είναι το χωριό με τις περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί. Οι σύλλογοί μας κάνουν εξαιρετική δουλειά και κερδίζουν τον σεβασμό όλων. Μετά την καθιέρωση του Καλλικράτη και του ενιαίου δήμου εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία απελευθερώθηκε ο εθελοντισμός και απέκτησαν "ζωή" οι σύλλογοι μας. Τα οκτώ χρόνια του Καποδίστρια με τον δήμο Καλλιθέας οι πολιτικοί κατάφεραν να "ελέγξουν" τον πολιτισμό με τις χρηματοδοτήσεις και την τοποθέτηση δικών τους προσώπων με αποτέλεσμα κάθε εκδήλωση να έχει "πολιτικό καπέλωμα". Σε εκείνα τα οκτώ χρόνια ο εθελοντισμός είχε σχεδόν εξαφανιστεί αφού ο δήμος Καλλιθέας είχε καθιερώσει τη λογική της χρηματικής αποζημίωσης με πολιτικά κίνητρα.
    Τα χρήματα στέρεψαν ο εθελοντικός και ο πολιτισμός θέριεψαν στο χωριό μας.
    Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των Καλυθενών Συλλόγων για τον χρόνο που αφιερώνουν στην προετοιμασία και την εκτέλεση των πρωτότυπων εκδηλώσεων.

    ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ


    Σε συλλέκτη χρυσών μεταλλίων εξελίσσεται ο νεαρός πυγμάχος Σταμάτης Αντωνάς. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ξεκίνησε να έχει επιτυχίες και σε επίπεδο αντρών.
    Το Σαββατοκύριακο συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Γ' εθνικής και κατέκτησε την 1η θέση νικώντας στα σημεία 18-5 τον Γαζή του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.
    Πλέον με την άνοδό του σε μεγαλύτερη κατηγορία ο Αντωνάς βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις και δεν θα αργήσει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα και της Εθνικής ομάδας πυγμαχίας.
    Μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών ανήκει στον προπονητή Μπάμπη Στατιού καθώς και στους αθλητές πυγμαχίας που εδώ και τρία χρόνια γυμνάζονται καθημερινά στο γυμναστήριο πίσω από το μοναστήρι του Προφήτη Αμμώς.
    Το τμήμα πυγμαχίας του Σταυρού Καλυθιών ευχαριστεί τον υπεύθυνο αθλητισμού της περιφέρειας κ. ΜΙΧΑΛΗ ΔΡΑΚΙΟΥ όπως επίσης και τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν οικονομικά για τη μετακίνηση και διαμονή του Αθλητή και Προπονητή
    "ALABAMA BAR"
    "ANC Athletic Nutrition Center"
    "ΚΕΛΗΣ ΕΠΙΠΛΑ"
    "WWW.MIKROEPIPLO.GR"
    "MOTOMIKE"
    "ΠΕΛΑΡΔΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ"
    "TEXAS STYLE FRIED CHICKEN"
    * Συγχαρητήρια επιστολή στον αθλητή απέστειλε η βουλευτής Δωδεκανήσου κυρία Μίκα Ιατρίδη.
    * Τα συγχαρητήρια τους στον Σταμάτη Αντωνά και τον Μπάμπη Στατιού εκφράζουν με ανακοίνωσή τους και τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνα Καλυθιών.

    ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

      Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...