18 Σεπ 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Αξίζει να στηρίξουμε τους νέους της περιοχής μας που ανέλαβαν την οργάνωση της φετινής γιορτής Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου). Τα παιδιά του Τοπικού Συμβουλίου Νέων εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Νέων
Το Σάββατο 20/09/2008 στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο στο Φαληράκι θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων με θέματα
• Θέμα 1ο Συμμετοχή εθελοντών στις δραστηριότητες του ΤΟΣΥΝ κατά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
• Θέμα 2ο Συμμετοχή μελών του μητρώου νέων ως αντιπρόσωποι του ΤΟΣΥΝ στις επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Δήμου.
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και να συμμετάσχουν εθελοντικά τους περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.

ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ



Ενα δικό μας παιδί ήταν χθες πρωταγωνιστής στα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Σταμάτης Καντιμοίρης που αγωνίζεται στον Εθνικό Πειραιώς σκόραρε στην παράταση και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κόρινθο 2-1. Ο Σταμάτης Καντιμοίρης έπαιξε μπάλα στον Απόλλωνα Καλυθιών, αλλά και στη Ρόδο (Γ' εθνική) και τώρα αγωνίζεται στη Β' εθνική με τα χρώματα του Εθνικού.
Στο χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου ο Εθνικός αγωνίστηκε με ροζ εμφανίσεις.

ΤΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

To site www.rhodes.ws περιγράφει το χωριό μας ως "γοητευτικό"

Το παραδοσιακό παραλιακό χωριό των Καλυθιών είναι το μέρος που θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας στο νησί της Ρόδου. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μόνο 2 χιλιόμετρα απόσταση από το ξέφρενο Φαληράκι. Στο γοητευτκό αυτό χωριό θα βρείτε γραφικά μοναστήρια, καθώς και ένα σπήλαιο, όπου μαρτυρούνται τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και η εξέλιξή τους στην Ρόδο.
Μαζί με την Κοσκινού και την Ψίνθο οι Καλυθιές ανήκουν στον Δήμο Καλλιθέας.

Περπατώντας τα στενά δρομάκια και ανάμεσα στα πολλά μνημεία της περιοχής, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι χρονολογούνται στον 13ο αιώνα, όταν το χωριό αναφερόταν ακόμα ως "Καλαθιές" από το φυτό "κολυτέα" που φύτρωνε στην περιοχή.

Αξιοθέατα στις Καλυθιές υπάρχουν πολλά: η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με το εικονοστάσι από τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι της Ελεούσας με τα δύο του οικόσημα από τον καιρό των Ιπποτών και με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, στην δυτική πλευρά του χωριού.
Περπατήστε στα ήσυχα στενά δρομάκια και αυτά θα σας οδηγήσουν στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, περιτριγυρισμένη από παλιά καφενεία - πάρτε έναν καφέ και χαλαρώστε για λίγο με την θέα του χωριού μπροστά στα πόδια σας, γιατί η εξερεύνηση δεν τέλειωσε ακόμα...

Πολύ κοντά στις Καλυθιές μην παραλείψετε το πολύτιμο θέαμα του σπηλαίου της Καλαμονιάς με τους σταλακτίτες και τα παλαιότερα μέχρι σήμερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη της Νεολιθικής Εποχής (5000 - 3700 π.Χ).
Μην χάσετε ακόμα την επιβλητική ακρόπολη του Σαραντάπηχου και το Ερημόκαστρο με το μεγάλο τείχος του σε ψηλό σημείο, από το οποίο ωστόσο κανένα κτίσμα δεν έχει διασωθεί.

Οι ντόπιοι στις Καλυθιές θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, καθώς θα σας καλωσορίζουν με χαμόγελα, ενώ θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι μιλούν Αγγλικά και Γερμανικά.

Αν έχετε προγραμματίσει τις διακοπές σας για τον Σεπτέμβρη, υπάρχει το πανηγύρι του Τιμίου Σταυρού, ένα από τα εντυπωσιακότερα στη Ρόδο, όπου η ατμόσφαιρα καλεί τον επισκέπτη να συμμετάσχει και να αναμειχθεί με τους ντόπιους.

Αν αναζητάτε λίγη διασκέδαση έξω από τις ήσυχες Καλυθιές, υπάρχει το Φαληράκι λίγο μακρύτερα, με την υπέροχη παραλία και τα θαλάσσια σπορ, την εκρηκτική νυχτερινή του ζωή και την καλή του αγορά.
Επίσης ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στο 18 οπών γήπεδο γκολφ στο Αφάντου.

Με την ιστορική του σημασία και τις γεμάτες δράση γύρω περιοχές, το μικρό και γοητευτικό χωριό των Καλυθιών είναι τέλεια επιλογή για τις διακοπές σας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Σοβαρά ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Kαλλιθέας, έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν σήμερα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Esperos Village» με συμμετοχή των μελών του δ.σ. της Eνώσεως Ξενοδόχων Pόδου, ξενοδόχων της περιοχής και του δημάρχου Kαλλιθέας Γιάννη Iατρίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη "Δημοκρατική" θα τεθούν «επί τάπητος», τα ακόλουθα θέματα:
1. Aποχετευτικό:
α) Σημερινή κατάσταση λειτουργίας βιολογικού
β) Διαδικασία και χρονοδιάγραμμα σύνδεσης των ξενοδοχείων
γ) Tέλη σύνδεσης
δ) Δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας για άρδευση δασική – γεωργική με προτεραιότητα στην περιοχή του Δήμου Kαλλιθέας
2. Λεωφόρος Pόδου – Kαλλιθέας
Eργασίες πεζοδρόμησης
3. Λεωφόρος Pόδου – Λίνδου
Eργασίες διαπλάτυνσης, διέλευση αγωγού ύδρευσης, οδοσήμανση, διαβάσεις πεζών (υπέργειες).
4. Διαχείριση απορριμμάτων XYTA- Aνακύκλωση απορριμμάτων
5. Περίφραξη αλσυλίου Kαλλιθέας. Oλοκλήρωση του έργου.
6. Διάφορα γενικά θέματα

ΣΧΟΛΙΟ: Με τους ξενοδόχους συναντιέται ο δήμαρχος και λύνει όλα τα προβλήματά τους. Γιατί δεν συναντιέται και με εκπροσώπους των ενοικιαζόμενων δωματίων που όπως ο ίδιος λέει "είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας".
Τους μικρούς τους αγνοεί, τους μεγάλους τους βοηθάει.


Υ.Γ. Αυτός ο δήμος από επίσημη ενημέρωση "σκίζει"... Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή θέλει τους δημότες στο σκοτάδι. Να μην ξέρουν τι γίνεται...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...