17 Μαρ 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ;


Εξω από την πόρτα σπιτιού κοντά στην πλατεία βρέθηκε το χαριτωμένο σκυλάκι της φωτογραφίας. Φοράει ειδικό περιλαίμιο και είναι ιδιαίτερα φιλικό.
Οι ιδιοκτήτες του που το έχασαν ας επικοινωνήσουν με τον κ. Κώστα στο τηλ.6948928936

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ








Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 2ο βραδυνό ποδηλατικό γύρο του χωριού που διοργανώθηκε το Σάββατο στο χωριό υπό την επιμέλεια του ΦΑΡΟΥ. Με αφετηρία την πλατεία περισσότεροι από 170 ποδηλάτες πέρασαν απ' όλους τους δρόμους των Καλυθιών και το χαρακτηριστικό ήταν ότι όλοι χαμογελούσαν πλατιά.
Τα μικρά παιδιά από νωρίς το πρωί έκαναν βόλτες στο χωριό με τα ποδήλατά τους και περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη της βραδυνής βόλτας. Το ποδήλατο ήρθε για να μείνει στο χωριό μας... Ολοι λοιπόν πάνω στις δύο ρόδες για να κάνουμε εύκολη τη ζωή μας. Ας απαλαγούμε τουλάχιστον για τις κοντινές αποστάσεις από την "κακή" συνήθεια του αυτοκινήτου.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η πλατεία και οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι από παρκαρισμένα αυτοκίνητα που πέρα από την άσχημη εικόνα δημιούργησαν εμπόδια στις προσπάθειες των ποδηλατών.
Επίσης για δύο ώρες μετά τη λήξη της βραδυνής βόλτας τα μικρά παιδιά με τα ποδήλατά τους συνέχισαν να αλωνίζουν τα στενά των Καλυθιών... Το Σαββατόβραδο ήταν αλλιώτικο και μαγικό στο μικρό μας χωριό!

Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΥΓΑ!


Σε κοτέτσι στις Καλυθιές υπάρχει μία κότα που ξεχωρίζει! Κάνει αποκλειστικά αυγά με πράσινο τσόφλι αντί άσπρο και καφέ που κάνουν οι υπόλοιπες...
Το τσόφλι είναι πράσινο ανοιχτό (σαν λαχανί) και όσοι βλέπουν αυτά τα αυγά παραξενεύονται.
Ψάχνοντας στο internet γίνεται αντιληπτό πως κότες που κάνουν πράσινα αυγά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χωρίς να υπάρχει επιστημονική εξήγηση.
Το εσωτερικό του πράσινου αυγού είναι όπως τα άσπρα και καφέ με κάποιους να υποστηρίζουν ότι έχει λιγότερη χοληστερόλη.

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤ' ΑΦΑΝΤΟΥ




Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΕΡΑ και τον Απόλλωνα Καλυθιών που διεξήχθη στο γήπεδο Αφάντου. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο φινάλε με τους Αφαντενούς να προηγούνται στο 86' με τέρμα του Κωστάκη και τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (93') με γκολ του Δημητρά από κοντά μετά από πάσα του Μπρινόβαλη.
O Απόλλων είχε κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά οι Αφαντενοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν καλύτερες ευκαιρίες.
Η ομάδα μας που αγωνίστηκε με πάρα πολλές απουσίες στάθηκε πολύ καλά, είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και οι νεαροί που αγωνίστηκαν άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.
O Απόλλων αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (3 ήττες και μία ισοπαλία) αλλά παραμένει στη 2η θέση με τον Φοίβο να έχει πλησιάσει επικίνδυνα (μόλις ένας βαθμός διαφορά).
Στην αρχική 11άδα αγωνίστηκαν εννέα παίκτες από τις Καλυθιές, αριθμός εντυπωσιακός.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Καραγιάννης, Γιώργος Ορφανός, Στάθης, Νίκος Τσίττας, Φυλακούρης, Ανδρέας Ορφανός (55' Γενημαχλέλης), Δημητράς, Δεληγιάννης, Καντιμοίρης, Κεπέρης (86' Θ. Τσίττας), Σταυρής (65΄Μπρισνόβαλης). 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...