25 Μαρ 2021

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η συνεχιζόμενη απαγόρευση συναθροίσεων είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί, και φέτος στο χωριό μας. ο εορτασμός για την έναρξη του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα τον Μάρτιο του 2021. Η επέτειος των 200 χρόνων τιμήθηκε λιτά, με κατάθεση στεφάνων στον μνημείο αγώνων που βρίσκεται στην αυλή του παλιού σχολείου ενώ σε λίγα άτομα επετράπη η είσοδος στην εκκλησία για την πανηγυρική δοξολογία του Ευαγγελισμού.

Με μήνυμα προς του Καλυθενούς, από τα μεγάφωνα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλυθιών Παναγιώτης Αντωνάς υπενθύμισε τις θυσίες των ηρώων του 1821 και ζήτησε ομόνοια για να πορευτεί ο τόπος στις δύσκολες συγκυρίες της σύγχρονης εποχής.


Τα ιστορικά κτήρια του χωριού (παλιό σχολείο, εκκλησία, παλιό κοινοτικό κατάστημα) πάντα έχουν ψηλά την ελληνική σημαία, σήμερα όμως στην ξεχωριστή ημέρα του έθνους η γαλανόλευκη κυματίζει παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε καρδιά, σε κάθε ψυχή.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...