1 Απρ 2014

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ 60 ΚΙΛΩΝ



Δείτε το βίντεο του μεγάλου τελικό στην κατηγορία 60 κιλών νέων αντρών όπου ο Στάθης Αντωνάς επικράτησε του Σπύρου Μπασουκέα. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Σταμάτης Αντωνάς.

Δείτε επίσης το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας ifmedia.gr με δηλώσεις των πρωταγωνιστών. 

ΚΑΝΟΥΝ... ΠΑΡΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



Με οργή αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Καλυθιών την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Λόγω έλλειψης πόρων τα απορριμματοφόρα δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο και δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο της Δευτέρας. Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε μαραθώνιος διαβουλεύσεων για να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει η αποκομιδή. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η κατάσταση στο κέντρο των Καλυθιών ήταν αυτή που απεικονίζουν οι φωτογραφίες με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος σχολιασμός από κατοίκους και επαγγελματίες.
Η δημοτική αρχή «καμαρώνει» ότι έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του ενιαίου δήμου αλλά στην πράξη αποδεικνύεται πως τα προβλήματα είναι πολλά και τις περισσότερες φορές άλυτα. Ολοι γνωρίζουμε πως αν, στο παρελθόν, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι δεν έβαζαν το χέρι στην τσέπη τα σκουπίδια θα είχαν «πνίξει» το χωριό μας.

Επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι (αλλά και οι εκλογές) ας φροντίσουν οι επικεφαλείς της δημοτικής αρχής να εξαλείψουν τα φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και απειλούν το τουριστικό μας οικοδόμημα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το πρόγραμμα Teachers4Europe στο 1ο Δ.Σ. Καλυθιών




     Ένα εξαιρετικά καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τα μέσα Φεβρουαρίου στο 1ο Δ.Σ. Καλυθιών.
Συγκεκριμένα, το Α1 τμήμα του σχολείου με την εκπαιδευτικό του, Πατέλη Ολυμπία, συμμετέχει στο πανελλαδικής εμβέλειας πρόγραμμα Teachers4Europe, που στόχο έχει να εισάγει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε έννοιες που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους σκοπούς της, τα δικαιώματα των πολιτών της κτλ.
     Παρόλο το νεαρό της ηλικίας των μαθητών/τριών και το ελλιπές μέχρι τώρα γνωστικό τους υπόβαθρο γύρω από την έννοια του κράτους και της πολιτικής, τα παιδιά του Α1 έχουν πετύχει ως σήμερα τους σημαντικότερους στόχους του προγράμματος και να αναμένεται να πετύχουν και τους υπόλοιπους μέχρι τις αρχές Μαΐου οπότε και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
     Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, πραγματοποιούνται στην τάξη (στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης) ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους δράσεις – παρεμβάσεις και αξιοποιούνται οι σχετικές εμπειρίες των μαθητών/τριών γύρω από το θέμα αυτό.
     Μία τέτοια δράση – παρέμβαση ήταν και αυτή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της εκπαιδευτικού της τάξης με την κ.Φιλία Παπασάββα του γραφείου EUROPE DIRECT Ρόδου. Στα πλαίσια αυτής, τα παιδιά γνώρισαν με χρήση κόμικς το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, συζήτησαν με την κ.Παπασάββα για θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιούργησαν τη δική τους σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κοσμεί από δω και στο εξής την τάξη.
    Από τη μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο πιο ψηλά θέσει την πήχη ένα σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό τόσο πιο ψηλά θα καταφέρουν να φτάσουν οι μαθητές/τριές του.

     Οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών δημοσιεύονται κατόπιν γραπτής συναίνεσης των γονέων τους.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΑΕΙ... ΣΙΝΕΜΑ!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» ΑΠΟ ΤΟ  2ο Δ.Σ. ΚΑΛΥΘΙΩΝ

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, ευχαριστούμε θερμά το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Τερψιχόρη», για την αμέριστη βοήθειά του,  παραχωρώντας παραδοσιακές στολές προς τους μαθητές του σχολείου μας, για τις ανάγκες των εορτών και παρελάσεων. Έτσι , δίνεται η δυνατότητα στο σχολείο μας να συμμετέχει ενεργά στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου,  υπηρετώντας ταυτόχρονα σαφείς εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους, προσφέροντας στους μαθητές πρόσβαση στην αυτοπεποίθηση της ενεργούς συμμετοχής.
   Με τη στάση του αυτή , ο Σύλλογος «Τερψιχόρη»,  επιβεβαιώνει τη δυναμική του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και για μια φορά ακόμα τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε στα μέλη του και στο διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο,  που προάγει τον πολιτισμό και χαρίζει ιδιαίτερες στιγμές στο χωριό μας.

                                                                                             Με εκτίμηση
                                                                                    Σύλλογος Διδασκόντων
                                                     και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δ.Σ. Καλυθιών

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στη βιβλιοθήκη Καλυθιών, την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις 18:00. Παραμύθια αλλά και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, στην πλατεία Καλυθιών.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...