21 Απρ 2013

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ε ΚΑΙ;


Διαβάστε μία διαφορετική άποψη για τη φετινή τουριστική περίοδο...

Ακούγεται ότι τα σημάδια για τον τουρισμό το 2013 είναι θετικά. Ότι τα οι ξενοδόχοι και τα ξένα πρακτορεία δηλώνουν... αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων μέχρι και 40% από την περσινή χρονιά.
Ότι οι Γερμανοί τουρίστες πλέον εμπιστεύονται την Ελλάδα σαν προορισμό για τις διακοπές τους. Ότι οι συνήθεις προορισμοί για τους Άγγλους , όπως Μάλια στην Κρήτη, Φαληράκι στη Ρόδο, Κάβος στην Κέρκυρα, Λαγανάς στη Ζάκυνθο αυτή τη χρονιά θα έχουν 100% πληρότητα και από πολύ νωρίς μάλιστα.
Και σας λέω λοιπόν... Ε ΚΑΙ;
Πού είναι το καλό για την Ελλάδα και τον τουρισμό της; Επειδή τα ξενοδοχεία θα έχουν 100% πληρότητα;
Ε Βέβαια, αφού η πλειοψηφία των ξενοδόχων κατέβασε τα παντελόνια πέρυσι υπογράφοντας συμβόλαια για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο 2013 με τους ξένους πράκτορες στις μισές τιμές από ότι την προηγούμενη πενταετία! Φυσικά όμως.. Μετά την περσινή χρονιά του 2012 και τον όλεθρο στον τουρισμό από κυβέρνηση και εξωτερικούς παράγοντες, είναι τεράστια επιτυχία η φετινή.
Τόσο μεγάλη επιτυχία όσο και τα συμβόλαια All Inclusive.Και για όσους δεν ξέρουν, στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι ο όρος All Inclusive αναφέρεται στην τιμή πακέτου για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο συμπεριλαμβανόμενων όλων των γευμάτων. Όταν λοιπόν η πλειοψηφία των ξενοδοχείων λειτουργούν με τιμές All Inclusive (περίπου το 80%) γιατί έτσι τους αναγκάζουν οι ξένοι πράκτορες να λειτουργούν προκειμένου να τους γεμίζουν τα ξενοδοχεία, λόγω του μεγαλύτερου κέρδους τους τότε ποιο το όφελος για την τοπική κοινωνία και τους καλοκαιρινούς προορισμούς; Άλλωστε ο ξένος τουρίστας ακόμα κι αν βγει από το ξενοδοχείο του, δεν πρόκειται να ξοδέψει παραπάνω από 10-20€ την ημέρα. Αλλά και να τα ξοδέψει, θα τα ξοδέψει σε εκδρομές και υπηρεσίες που τα ξένα τουριστικά γραφεία του έχουν προπωλήσει μέσα στο πακέτο διακοπών του πριν καν ξεκινήσει για το ταξίδι του στην Ελλάδα.
Και σας ρωτάω λοιπόν. Ποιο το όφελος της ελληνικής οικονομίας από μια τέτοια άνοδο της «βαριάς μας βιομηχανίας» υπό αυτή τη μορφή;
Όλα αυτά τα τουριστικά μαγαζιά, οι ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες θα έχουν κόσμο Το κομμάτι της πίτας που απομένει είναι πολύ πολύ μικρό και δεν φτάνει Γιατί το μεγάλο μέρος της πίτας έχει μοιραστεί πάλι αλλού και το τρώνε άλλοι.
Να πιάσουμε και τους μισθούς που θα βάλουν στην τσέπη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από τα έσοδα των All Inclusive ξενοδοχείων; Μηδαμινοί και αυτοί. Οι συμβάσεις προ πολλού έχουν καταστρατηγηθεί, μαζί και οι μισθοί.
Και σας ξαναρωτάω λοιπόν..
Άνοδος στις κρατήσεις των ξενοδοχείων έως και 40%.
Ε ΚΑΙ;
lalipouli.blogspot.com

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ...




Από το αρχείο της τοπικής εφημερίδας Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

ΟΜΑΔΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΑΛΕΝΤΑ!


Τρελαίνουν κόσμου οι πιτσιρικάδες του Απόλλωνα Καλυθιών που συμμετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος υποδομών Δωδεκανήσου. Τα ταλέντα του Κώστα Παπαστεργίου το μεσημέρι του Σαββάτου νίκησαν 1-0 και στην Κάρπαθο τον τοπικό Ποσειδώνα και πλέον έφτασαν τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα πλέι όφ για την κατάκτηση του τίτλου.Η δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα αποδίδει καρπούς και ήδη πολλά παιδιά έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και στην αντρική ομάδα από τον προπονητή Κώστα Καμπούρη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...