19 Νοε 2010

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ





Στο γεφυράκι του Αγίου Νεκταρίου "κόλλησαν" τις τελευταίες ημέρες τα έργα για την τοποθέτηση αγωγού που θα μεταφέρει νερό από το φράγμα Γαδουρά. Για να τοποθετηθεί ο τεράστιος σωλήνος οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε σπάσιμο του μισού γεφυριού που είχε κατασκευαστεί (πετρόκτιστο) τα χρόνια της Ιταλικής κατοχής και είχε μεγαλώσει όταν η διακτατορία είχε διαπλατύνει τον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού.
Στις φωτογραφίες διακρίνεται το βάθος στο οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες αλλά και το παλιό πετρόκτιστο γεφύρι. Οι υπεύθυνοι του έργου εκτιμούν ότι μόλις ξεπεραστούν οι δυσκολίες στο γεφύρι τότε το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι το περίπτερο Καζέλη θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μήνα.
Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ στο ύψος του Αγίου Νεκταρίου, σε μεγάλο βάθος βρέθηκε αρχαίος τάφος και υπεύθυνοι της Αρχαιολογίας έσπευσαν στο σημείο και συγκέντρωσαν τα ντοκουμέντα.

Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ





Οποιος περπατήσει γύρω από το χωριό θα θαυμάσει εικόνες πανέμορφης φύσης αλλά θα δει και εικόνες ντροπής δημιούργημα της ανθρώπινης εγκληματικότητας εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος της ζωής μας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...