11 Νοε 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΟΡΟΪΔΑ" ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΠΡΟΟΔΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Kόντρες στον πρώην δήμο Καλλιθέας

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο χωρικός αντιδήμαρχος Δώρος Κωνσταντίνου, στον Στέλιο Ρηνιού.

Αφορμή ήταν οι ευθύνες που του επέρριψε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας για το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στον πρώην δήμο σχετικά με τα διπλάσια τέλη ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν στη ΔΕΗ οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, εξαιτίας των παραπάνω τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ για τις εκτός σχεδίου οικίες και επιχειρήσεις.
Ο κ. Ρηνιού επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, στον πρώην αντιδήμαρχο Καλλιθέας Δώρο Κωνσταντίνου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είχε μετατρέψει σε προσφιλές χόμπι τη βεβαίωση χορηγήσεων ΤΑΠ».
Ο χωρικός αντιδήμαρχος, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» δήλωσε ότι «ο κ. Ρηνιού βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρει ούτε τι λέει ούτε τι γράφει. Τα έχει μαζί μου, επειδή έχασε στις εκλογές και με θεωρεί υπεύθυνο. Όμως για το γεγονός ότι ήρθε έκτος και καταϊδρωμένος δεν φταίω εγώ, αλλά ο ίδιος και όσα έκανε. Ας μην λησμονούμε, ότι δεν εξελέγη παρά τις εξυπηρετήσεις που έκανε σε ημέτερους, προσλαμβάνοντας κόσμο και κοσμάκη στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Για τους περισσότερους που προσλήφθηκαν στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έβαλε το χεράκι του για να εξασφαλίσει ψήφους, αλλά δεν τα κατάφερε κι αυτό είναι που τον ενοχλεί» λέει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνου εξέδωσε γραπτή απάντηση στα όσα του καταλογίζει ο κ. Ρηνιού στην οποία αναφέρει:
«Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διάβασα τις δηλώσεις του κ. Ρηνιού. Πραγματικά διαβάζοντας το τι γράφει, διαπίστωσα ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πρέπει να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Ο Ν. 2130/1993 υποχρέωσε τους ΟΤΑ να επιβάλλουν Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε συνδυασμό πάντα με το εμβαδόν, την περιοχή και την αντικειμενική αξία τους. Η επίμαχη διάταξη λέει: «Στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων λαμβάνεται υπόψη η αξία των κτισμάτων και η αξία της διπλάσιας έκτασης από εκείνη που καταλαμβάνουν τα κτίσματα». Αυτό σημαίνει ότι σε όλα τα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλεως χρεώνεται ΤΑΠ με πλασματικό εμβαδόν- ασφαλώς μεγαλύτερο από τα τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος- όχι κατά ανάγκη βέβαια διπλάσιο. Ο Δήμος Καλλιθέας τότε επικαιροποίησε τις αποφάσεις των πρώην Κοινοτήτων με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρ. πρακτικού 13/12-10-2000 !! Εγώ την περίοδο εκείνη δεν ήμουν δημοτικός σύμβουλος!!!. Δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκα το 2003 και Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας, ανέλαβα το 2007-2010.
Την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο κ. Ρηνιού για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες. Ήταν εκείνος που παρερμήνευσε το Νόμο....
Οι «πολιτικοί άνδρες» οφείλουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να ζητάνε συγνώμη από τους πολίτες όταν χρειάζεται. Εγώ συμβουλές από πολιτικούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί από τους δημότες δεν δέχομαι. Η αλήθεια είναι πικρή αλλά δεν μπορεί να ζητάει και τα ρέστα. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», λέει ο σοφός λαός μας. Με αυτά που γράφει, πως κανένας απολύτως δεν φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα επιβαλλόταν αυτή η εισφορά με βάση το ΤΑΠ και απαντώ:
Για να εφαρμόσει κάποιος το Νόμο και τα αυτονόητα, δυστυχώς για εσάς κ. Ρηνιού δεν πρέπει να έχει κάποιος φαντασία αλλά αυτογνωσία και σεβασμό στους πολίτες που υπηρετεί.
Με κατηγορείτε ότι είχα αναγάγει σε προσφιλές χόμπι τη χορήγηση βεβαιώσεων ΤΑΠ. Είναι χόμπι τα αυτονόητα κ. Ρηνιού; Είναι χόμπι να βεβαιώνει ο εκάστοτε αντιδήμαρχος ΤΑΠ; Είναι υποχρέωσή μας!!! Χόμπι για εμένα μπορεί να είναι η πολιτική, για εσάς δυστυχώς ήταν επάγγελμα και κακώς δεν ασχοληθήκατε με την κεντρική πολιτική σκηνή, μιας και διαβάζοντας το κείμενό σας, ασκείτε και κριτική στο Υπουργείο Οικονομικών.
Δυστυχώς εμείς σαν μικρότεροι πολιτικοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε.
Αυτά εν ολίγοις για να γνωρίζουν οι πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή έδειξε εξ΄ αρχής τα αντανακλαστικά της και προσπαθήσαμε μέσω του ηλεκτρονικού αρχείου που αγοράσαμε από τη ΔΕΗ , διορθώνοντας το λάθος ηλεκτρονικά, αλλά δυστυχώς δεν το δέχθηκε σε κεντρικό επίπεδο η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Η διόρθωση γίνεται από τις υπηρεσίες μας και ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη της Δ.Ο.Υ για να αποφευχθεί η πληρωμή του διπλάσιου τέλους.
Οφείλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την κατανόηση και ψυχραιμία που επιδεικνύουν.
Με τιμή
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αθηνόδωρος”.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πέρα από τους πολιτικούς "καυγάδε" για λόγους εντυπώσεων οι πολιτικοί μας (πρώην και νυν) θα πρέπει να βρουν τρόπο να απαλλαχθούν τα "κορόιδα" οι πολίτες από το διπλό χαράτσι που κλήθηκαν να πληρώσουν σε εποχές δύσκολες...
Μετά τους Ρηνιού και Κωνσταντίνου ενδιαφέρον θα είχε και η άποψη του τέως δημάρχου Καλλιθέας κ. Ιατρίδη...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...