8 Μαΐ 2012

Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ



Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο ιατρείο Καλυθιών μετά το θάνατο του ιατρού Μιχάλη Μανδραγού, πριν 40 ημέρες. Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου δεν έχει προχωρήσει σε μόνιμη αντικατάστασή του με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στις εξετάσεις των ασθενών και την συνταγογράφηση. Ενώ στο ιατρείο υπάρχει μόνιμη νοσοκόμα δεν υπάρχει ιατρός σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των 6000 μόνιμων κατοίκων, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς και να πληρώνουν χρήματα για απλές καθημερινές εξετάσεις και συνταγογράφηση.
Στο Ιατρείο Καλυθιών παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή η ιατρός που εξυπηρετεί και τα Κοσκινού και οι ουρές των ασθενών είναι τεράστιες. Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης έχουν ως αποτέλεσμα η ιατρός να μην εξυπηρετεί περισσότεους από έναν ή δύο ασθενείς κάθε ώρα και οι ηλικιωμένοι πάνε στο ιατρείο από τις 5 τα ξημερώματα για να πιάσουν σειρά. Οσοι αργήσουν να πάνε στο ιατρείο φεύγουν άπραγοι και περιμένουν την επόμενη ημέρα επίσκεψης.
Το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μόνιμη εγκατάσταση ιατρού στις Καλυθιές αλλά προς το παρών το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν.
Χωρίς ιατρό παραμένει και το Ιατρείο Φαληρακίου που παρότι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος είναι κλειστό και δεν μπορεί να παράσχει πρώτες βοήθειες στους ξένους επισκέπτες της παραλίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...