13 Οκτ 2008

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Ανακοίνωση
Περίληψη διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού
για τη μίσθωση ακινήτου
(απόφαση δημαρχιακής επιτροπής αρ. 225/2008)

Ο δήμος Καλλιθέας επιθυμεί να μισθώσει ακίνητο ή ακίνητα στο δημοτικό διαμέρισμα Καλυθιών για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική και θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής σε ώρα και ημέρα που θα καθοριστεί από το δήμαρχο με αποστολή προσκλήσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα θα κριθούν κατάλληλα από την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας (η δημοπρασία θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία της δημαρχιακής επιτροπής (Ζωή Μπαγλατζή τηλ. 2241060628) καταθέτοντας σχετική αίτηση με τα στοιχεία του προσφερόμενου ακινήτου ως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου από τις 8.00 έως τις 14.00 (χωρίς οικονομική προσφορά). Απαραίτητα: διεύθυνση, αντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας και μία φωτογραφία

ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανοιχτή Ημέρα (OPEN DAY) στο Δήμο Καλλιθέας
Περιγραφή
Κατα τη διαρκεια της "ανοιχτής ημέρα" open day θα δοθεί στους δημότες η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους αιρετούς εκπροσώπους και με τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να επικοινωνήσουν με τους πολίτες προκειμένου να εξηγήσουν τις λειτουργίες και modus operandi, και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στη διαδικασία της τοπικής δημοκρατίας.
Στοιχεία εγγράφου
Είδος: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ημερομηνία Εκδήλωσης: 15/10/2008
Τόπος: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, o Δήμος Καλλιθέας θα είναι ανοικτός στο κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά στις 15 Οκτωβρίου κατα τη διάρκεια της "ανοιχτή ημέρας" που θα οργανωθεί.
Οι "ανοιχτές ημέρες" open days δίνουν την ευκαιρία να παρέχονται πληροφορίες στους πολίτες, να γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις.
Η ενημέρωση των πολιτών για τις τοπικές αρχές, το modus operandi, οι λειτουργίες και τρόποι συμμετοχής τους είναι τα θέματα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.
Θα χρησιμοποιηθούν διάφοροι τρόποι επικοινωνίας όπως: πίνακες ανακοινώσεων, έντυπα, καθώς και παρουσιάσεις με Video ή και Power Point.

ΝΕΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Εγκρίθηκε η Πρόταση του Δήμου Καλλιθέας για τη δημιουργία Public Hotspot στην κεντρική πλατεια στο Φαληράκι
Περιγραφή
Η δημιουργία των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα συμβάλει στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες και στην διαθεσιμότητα του σε τουριστες-επισκέπτες.
Ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας
Nέο Έργο
απο το πρόγραμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'

Public Hotspots:
Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο
Στόχος του έργου είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 150 πολυσύχναστους χώρους Δημόσιου ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλαδα, μεταξύ των οποίων και το Φαληράκι
Με τη λειτουργία του public hotspot διευρύνονται και εμπλουτίζονται τα πλαίσια ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών σε Δημότες και τουρίστες-επισκέπτες και δίνεται η δυνατότητα για παροχή νέων υπηρεσιών όπως:
1. Υπηρεσίες Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη
2. Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Τουριστών
3. Υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών
4. Διευκόλυνση πρόσβασης ευπαθών ομάδων
5. Διασύνδεση Φορέων Δημόσιας Διοίκησης
6. Αντιμετώπιση «ψηφιακού αποκλεισμού»
7. Άμεση πληροφόρηση για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος
8. Διεύρυνση της Δημοκρατίας (e-democracy).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ:
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΝΕΛΕ) ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΚΟΠΤΙΚΗ – ΡΑΠΤΙΚΗ

ΑΣΠΡΟΚΕΝΤΗΜΑ

Υποβολή αιτήσεων από 09/10/08 έως 20/10/08

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΔΙΚΟ

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, οργανώνει μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών, την ερχόμενη Κυριακή, 19 Οκτωβρίου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε παραλίες όπου έχουν επιβαρυνθεί με σκουπίδια καθ’ όλη διάρκεια του καλοκαιριού, με απώτερο στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω ρύπανση – μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Είναι γεγονός, ότι μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων καταλήγουν στη θάλασσα, με δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, έχει ζητηθεί και η συνδρομή των δυτών που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο, έτσι ώστε να καθαριστούν, τόσο η παράκτια ζώνη, όσο και ο βυθός της θάλασσας.
Οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί, με κύριο κριτήριο την ασφαλή κατάδυση των δυτών, είναι οι εξής: παραλία «Έλλη», Ζέφυρος, Λαδικό και παραλία Λίνδου.
Σε κάθε μία από αυτές, θα επιχειρήσουν τόσο σχολές δυτών με μπουκάλες και αυτοδύτες από διάφορους φορείς, όσο και εθελοντές οι οποίοι θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης.
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας είναι στη διάθεση κάθε φορέα ο οποίος θέλει να συμμετέχει ή να ενημερωθεί για τις απαραίτητες διαδικασίες. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22413-60525.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...