4 Σεπ 2008

ΕΡΓΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Με τους εργολάβους που φτιάχνουν τα πεζοδρόμια στη Ρόδου - Λίνδου στο Φαληράκι τα έβαλε ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Ιατρίδης είπε χαρακτηριστικά "αν απορροφηθεί το 50% των χρημάτων θα είναι θαύμα". Το έργο είναι ενταγμένο στο Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008. Με τους ρυθμούς που ακολουθούν οι εργολάβοι το πιθανότερο είναι να μείνει μισό.
"Δεν συγκινούνται οι Σταυριανός, Μπόκος και Τσακίρης. Είναι στον κόσμο τους. Ούτε καν γνώριζαν την μελέτη", είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Ιατρίδης που αποκάλυψε ότι αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τους εργολάβους.
Από την άλλη σύμφωνα με το δήμαρχο σε καλό δρόμο είναι η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο χωριό, αλλά και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. .
*Η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Δεκέμβριο.
Για τον Καποδίστρια 2 ο κ. Ιατρίδης είπε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι μιλάνε για έναν δήμο στο νησί της Ρόδου και χαρακτήρισε "έκτρωμα" την πρόταση για δημιουργία τριών δήμων.
* Η συνεδρίαση έγινε σε ήρεμο κλίμα και ξεχώρισε μόνο η κόντρα του Τάσου Αναστασά με τον Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας είπε ότι "θα πρέπει να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί αν είναι ασύμφοροι οικονομικά και το κόστος ανά παιδί είναι μεγαλύτερο από ότι στους ιδιωτικούς". Μάλιστα χαρακτήρισε τις δράσεις της Αστικής Εταιρείας "πανηγυράκια".
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος ζήτησε να βγει η μειοψηφία και να πει δημόσια στον κόσμο ότι θέλει να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και τελικά ακολούθησαν φράσεις όπως "ανόητος" και "αερολογίες".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

"Πονοκεφάλους" και αντιδικίες προκαλεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. Σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΟΑΝ που εγκρίθηκε χθες βράδυ Απόλλων Καλυθιών και Διγενής Κοσκινού θα εισπράξουν από 18 χιλ. ευρώ, ο Ερμής Καλυθιών, ο Σταυρός Καλυθιών και η Δόξα Ψίνθου από 11 χιλ. ευρώ, ο ΓΑΣ Διγενής (μπάσκετ) 5 χιλ. ευρώ και ο ΙΚΑΡΟΣ (μηχανές) 2 χιλ. ευρώ.
Κάποιοι σύμβουλοι ζήτησαν να πάρει ο Ερμής 18 χιλ. ευρώ όπως και οι άλλες ομάδες της Α' κατηγορίας αλλά δόθηκε εξήγηση από το δήμαρχο ότι η επιχορήγηση αυτή έπρεπε ναδοθεί τον Ιανούάριο και αφορούσε το 2007 όταν ο Ερμής αγωνιζόταν στην Β' κατηγορία. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο Ερμής του χρόνου θα λάβει επιχορήγηση σαν ομάδα Α' κατηγορίας.
Μιλώντας ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωβαίος ανάφερε "ας πρόσεχαν κάποιοι που έκαναν μεταγραφές 150 χιλ. ευρώ" και η φράση του αυτή (που ήταν ευθεία μομφή για τη διοίκηση του Ερμή) προκάλεσε αναταράξεις. Σήμερα υπήρξαν σκληρές τηλεφωνικές αντιπαραθέσεις...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...