23 Οκτ 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από αναγνώστη του blog λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί απάντηση σε όσα δημοσίευσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δήμο κ. Κώστας για το υπό κατασκευήν κλειστό γυμνναστήριο στο Φαληράκι.

«ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, ΟΙ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ … ΔΥΟ ΑΒΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχουν τα γιουσουφάκια, η τέντα και τα αβγά Τουρκίας μεταξύ τους. Η απάντηση είναι απλή.
Αποτελούν τα υλικά με τα οποία ο κ. Κώστας και οι συν αυτώ, μαγείρεψαν την επιχειρηματολογία τους στο δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου 2008, για να μην χρηματοδοτηθεί από προϊόν τραπεζικού δανείου, η ταχύτερη κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του δήμου Καλλιθέας που θα κατασκευαστεί στις Καλυθιές,.
Την «ομελέτα» αυτή ο κ. Κώστας, ξανασερβίρει και μάλιστα παγωμένη στο blog αυτό, προφανώς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Βέβαια, όλοι όσοι διαβάσουν το κείμενο που έστειλε ο κ. Κώστας με τον πομπώδη τίτλο «επιστολή με απαντήσεις» καταλαβαίνουν ότι η αλήθεια και η κεντρική ιδέα του κειμένου βρίσκεται στο τέλος όπου επί λέξει αναφέρεται (η σύνταξη και η ορθογραφία του κειμένου του):
«Είναι βέβαιον ότι λάθη κάνουμε κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας, για τα οποία ευπρόσδεκτη η κριτική. Είναι βέβαιον όμως ότι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ιδιοτέλεια, δρούμε πάντα με γνώμονα το αισθητήριο μας για το καλό της κοινωνίας μας».
Καλά κ. Γιώργο, αφού κατανοείς το λάθος σου και έχεις τη δύναμη να το αναγνωρίσεις, προς τι το σερβίρισμα της «ομελέτας»; Προς τι οι μεγαλοπρεπείς εκφράσεις του τύπου «απευθύνομαι σε σας, τους αναγνώστες για να αποκαταστήσω την αλήθεια»; Ποια αλήθεια να αποκαταστήσεις κ. Κώστα; Ο κόσμος χόρτασε τις ρητορικές εκφράσεις. Διψάει για καθαρά λόγια και δεν εκλαμβάνει πλέον τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες. Ρωτώ ξανά: ποια αλήθεια να αποκαταστήσετε; Αυτήν που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει (μεταξύ των οποίων και εσείς όπως αποδεικνύεται από την ως άνω, τελευταία παράγραφο της επιστολής σας)! Η αλήθεια δεν είναι άλλη πέραν του ότι, ουσιαστικά σαμποτάρετε και απαξιώνετε (προσωπικά και συνολικά ως παράταξη μειοψηφίας), το μεγάλο αυτό έργο που πρόκειται να γίνει σύντομα στις Καλυθιές. Είναι αυτό που λέμε η άρνηση για την άρνηση. Γιατί να μην γίνει στο δήμο Καλλιθέας ένα μεγάλο έργο που θα παραδοθεί στη νεολαία και στον αθλητισμό; Γιατί να μην γίνει το έργο το συντομότερον; Γιατί να μην το ολοκληρώσετε εσείς κατά την θητεία σας και ο Δήμος Καλλιθέας (όσο υπάρχει ακόμα δήμος, εν όψει και των νέων αναγκαστικών συνενώσεων για τις οποίες και εσείς και εγώ διαφωνούμε) και να αφεθούν οι κρίσιμες αποφάσεις στα χέρια άλλων.
Ως «βρεγμένη γάτα» κατά την λαϊκή έκφραση, ο κ. Κώστας διερωτάται μήπως η συζήτηση μεταφέρεται “στο αν πρέπει ή όχι να κατασκευαστεί το κλειστό». Μα εσύ δεν ήσουν κ. Γιώργο, που πρότεινες στη συνεδρίαση ότι είναι προτιμότερο να γίνουν 3 - 4 γήπεδα «με τέντα» για να αθλούνται οι νέοι; Εσύ δεν ήσουν που καθόρισες και πιθανό κοστολόγιο περίπου 100 χιλιάδες ευρώ ανά τέντα; Ακόμα για τέντες θα μιλάμε ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Παλιότερα είχαμε τα γηπεδάκια στου «Τσίτση» και στου «Πανιέρα», τώρα θα έχουμε και «τέντες» σύμφωνα με το σκεπτικό σας; Μάλιστα αν θυμάμαι καλά, είπατε ότι οι τέντες θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο… Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά… Σύμβουλος της παράταξης σας δεν ήταν αυτός που επιχειρηματολόγησε κατά του κλειστού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι , όλοι όσοι επιθυμούν την κατασκευή του κλειστού και την χρηματοδότηση από δάνειο για να τελειώσει γρήγορα το έργο είναι «γιουσουφάκια» του Ιατρίδη; Γιουσουφάκια είναι όσοι λένε τέτοια πράγματα και οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται. Μάλλον αντανακλώνται, συμπλέγματα και κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας στο λεξιλόγιο όσων χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις γι’ αυτό και τα αβγά της «ομελέτας» είναι μάλλον αβγά Τουρκίας.
Βέβαια δεν θέλω να αδικήσω, τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα δημοτικό σύμβουλο από τα Κοσκινού, αφού με το κείμενο που δώσατε στο blog, επιχειρείτε να τον ξεπεράσετε, ξεκινώντας το κείμενο σας με παραλήρημα προσβλητικών εκφράσεων και με απρεπείς χαρακτηρισμούς (που δεν σας τιμούν) του τύπου «επιχειρούμενη παραπληροφόρηση από τους γνωστούς –αγνώστους παρατρεχάμενους της εξουσίας στο δήμο Καλλιθέας» και σε «φερέφωνα της δημοτικής αρχής».
Τα φερέφωνα αυτά κ. Κώστα να τα αναζητήσετε αλλού, αφού οι δικές σας απόψεις είναι αυτές που γίνονται πρωτοσέλιδα και αναρτώνται σε περίοπτες θέσεις εφημερίδων, τοπικών μέσων Μ.Ε. και διαδικτυακών τόπων. Εσείς ασκείτε επικοινωνιακή πολιτική στα μέσα, στις εφημερίδες κα στο ίντερνετ αφού οι προσωπικές σας δημόσιες εμφανίσεις είναι μετρημένες.
Τι θα πει άραγε η λέξη φερέφωνο κ. Κώστα; Για εξηγήστε μας να καταλάβουμε και εμείς, διότι δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω σ’ αυτόν τον τομέα. Ποιοι είναι οι «γνωστοί-άγνωστοι παρατρεχάμενοι της εξουσίας» στο δήμο Καλλιθέας; Γιατί δεν τους κατονομάζετε άραγε; Τι θα πει η λέξη παρατρεχάμενος; Για να μην το συνεχίσω και το χοντρύνω περισσότερο, θεωρώ τις αθλιότητες αυτές ως καρυκεύματα της «ομελέτας σας» αφού μάλλον στην κατηγορία αυτοί «δημοκρατικότατα» συμπεριλαμβάνετε όλους τους πολιτικούς σας αντιπάλους και συλλήβδην όσους διαφωνούν με τις ιδέες και τις αποφάσεις σας. Η μέθοδος είναι γνωστή δυστυχώς και την «έχουν τιμήσει» κατά καιρούς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οι υπέρμαχοι της μιας και μόνον άποψης. Δεν σας εντάσσω σε αυτήν την κατηγορία διότι αφού ασχολείστε με τα κοινά πρέπει να ακούτε και την γνώμη των άλλων, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε. Σας συμβουλεύω να εγκαταλείψετε αυτή τη μέθοδο και να μην παρασύρεσθε σε ολισθήματα μονόπλευρου δογματισμού… Άλλωστε όπως και εσείς πρώτος αναγνωρίζετε (σας τιμά αυτό), «όλοι κάνουν λάθη» και πρέπει να διδάσκονται από αυτά..

Συνεχίζω ως προς τα επιχειρήματα σας με αρίθμηση (όπως και εσείς) από 1 έως και 4:

1) Διερωτάστε «προς τι η βιασύνη του δανείου».
Σας ερωτώ και εγώ: Προς τι η καθυστέρηση του δανείου και η εξ αυτής καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, με δεδομένες μάλιστα τις προγραμματισμένες αλλαγές και τη διοικητική μεταρρύθμιση στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας;
Σήμερα η Καλλιθέα υπάρχει, αύριο δυστυχώς ίσως να μην υπάρχει. Αυτό έπρεπε να είναι το κύριο θέμα συζήτησης και όχι αν θα γίνει ή αν θα ολοκληρωθεί γρήγορα το κλειστό. (Επ΄ ευκαιρία υποστηρίζω ότι ο Δήμος μας πρέπει να παραμείνει ως έχει και όχι όπως υποστήριξε (ο ίδιος) σύμβουλος σας, να ενταχθεί στο δήμο Ροδίων το δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού).
2) Αναφέρετε ως επιχείρημα ότι «μπορεί να προκύπτει από τον έλεγχο της μελέτης η υπερκοστολόγηση του έργου».
Σας απαντώ, ότι με πιθανολογήσεις δεν ασκείται πολιτική κ. Κώστα. Με αυτή τη λογική «μπορεί» και να μην είναι τα πράγματα όπως τα λέτε. Κατά τη γνώμη μου, τα επιχειρήματα σας, δεν είναι παρά σοφιστείες και μάλιστα διατυπωμένες εκ του προχείρου. Αν θέλατε να καταψηφίσετε την πρόταση για το δάνειο (απλά για να την καταψηφίσετε) μπορούσατε να βρείτε πιο εύκολη και πιο ανώδυνη αιτιολογία για να μην περιφέρεστε σήμερα στα blog απολογούμενος, χρυσώνοντας το χάπι της αποτυχημένης απόφασης σας, με λεονταρισμούς και με αόριστες αναφορές σε γιουσουφάκια, τέντες, (μασκοφόρους) «γνωστούς – αγνώστους» και «παρατρεχάμενους – φερέφωνα της εξουσίας». Λέτε επίσης ότι η μελέτη του κλειστού κόστισε πολλά χρήματα στο δήμο ενώ προσφερόταν (προσφέρθηκε τελικά ή δεν προσφέρθηκε;) σε άλλο δήμο; Τι σημαίνει αυτό; Τι εννοείτε;
Μήπως ότι όταν ξεκίνησε πριν χρόνια η προσπάθεια για το κλειστό έπρεπε να ζητηθεί να γίνουν δωρεάν οι μελέτες, από τους όποιους μελετητές;
3) Αναφέρετε ως επιχείρημα ότι «το δάνειο εξυπηρετεί μόνο τον εργολάβο».
Σας ερωτώ, μήπως η συντομότερη κατασκευή του έργου εξυπηρετεί πρώτα τους Καλλιθεάτες και μετά τον εργολάβο που ούτως ή άλλως θα πάρει τα χρήματα του;

4) Το τέταρτο και τελευταίο επιχείρημα σας, αποτελεί ανεπίτρεπτη κινδυνολογία και ως εκ τούτου είναι ανεπίδεκτο σοβαρής κριτικής, παρόλα αυτά, θα απαντήσω και σ’ αυτό για να μην μείνει τίποτα αναπάντητο (μάλιστα το αναφέρετε τελευταίο και ίσως να το θεωρείτε ως το πλέον σημαντικό).
Διερωτάσθε ότι «αν τελικά δεν εξασφαλισθεί χρηματοδότηση θα υποθηκευτεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο».
Σας ερωτώ, πώς συμπεραίνετε ότι ίσως να μην εξασφαλισθεί χρηματοδότηση; Ποια είναι τα στοιχεία, οι πληροφορίες σας και ο εξ αυτών προβληματισμός σας;
Και για να μην μασάμε τα λόγια μας, σας απαντώ ότι γυμναστήριο ή στάδιο, ανάλογο του έργου αυτού, δεν υπήρξε ποτέ στον τόπο μας, από κτίσεως του κόσμου έως σήμερα.
Ε λοιπόν, να γίνει, να ολοκληρωθεί άμεσα και ας υστερήσει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για ένα ή ενάμιση χρόνο!
Αυτό θέλει ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία και όπως όλοι θαυμάζουμε σήμερα την αναγέννηση και επαναλειτουργία των πηγών της Καλλιθέας έτσι αύριο θα είμαστε περήφανοι για το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου μας που θα γίνει στις Καλυθιές και για τις αποφάσεις που συντέλεσαν στην κατασκευή του.
Την επιστολή μου αυτή, την έγραψα για την νεολαία που ζητά να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και την αφιερώνω στους «γνωστούς – άγνωστους», που τελικά δεν είναι άλλοι από τους πολλούς και μη «παρατρεχάμενους» Καλυθενούς, (ψηφοφόρους και των δυο παρατάξεων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) που φορτικά με πίεσαν τις τελευταίες μέρες, να δώσω μια απάντηση στο blog για το θέμα του κλειστού. Το θέμα άγγιξε τον κόσμο και όλοι, (ανεξαρτήτως παράταξης) θέλουν το κλειστό και απαιτούν να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Καλυθιές 20.10.2008

Γιάννης- Καλυθιές- Καλλιθέα

(τα στοιχεία μου στη διάθεση του κ. Κώστα
και κάθε ενδιαφερόμενου)

ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ















Η... επιφυλακή τελείωσε και όλοι οι 40 περίπου Καλυθενοί που βρεθήκαμε στην άσκηση της Κατταβιάς επιστρέψαμε στη βάση μας. Δείτε και μερικές φωτογραφίες (πότε πρόλαβες Λέλη και τις έβαλες στο facebook;) ως απόδειξη ότι είμαστε μάχιμοι!!!!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...