19 Μαρ 2011

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ


Το ποδόσφαιρο έχει την πλάκα του όσο πειράζει ο ένας τον άλλο, όσο το θέαμα είναι όμορφο και όσο τα μικρά παιδιά μαζεύονται στα γήπεδα και ξεφεύγουν από άλλες κακοτοπιές.
Οταν όμως η βία έρχεται δίπλα μας και κυριαρχεί τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δυστυχώς χθες υπήρξε μεγάλο πρόβλημα. Αντί για αγάπη για τον Απόλλων είδαμε μίσος και βία. Οσες προκλήσεις και αν έγιναν όλα όσα επακολούθησαν δεν ταιριάζουν στην ομάδα μας. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.
Και δεν θα είναι η τελευταία με τα μυαλά που κουβαλούν ορισμένοι.
Ολοι στο γήπεδο γινόμαστε αγνώριστοι και ξεφεύγουμε. Ομως η βία έχει και όρια... Και αυτή τη φορά τα ξεπεράσαμε σε υπερβολικό βαθμό.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Παρουσία του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών. Στην συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι προτεραιότητες για το τεχνικό πρόγραμμα και αυτές έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις σε θέματα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, κατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού. Για άλλη μία φορά τονίστηκε ότι η οικονομική κατάσταση του ενιαίου δήμου Ρόδου δεν επιτρέπει αισιοδοξία.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Σταυρής για άλλη μία φορά σημείωσε ότι «τα πράγματα πάνε καλά παρά τις δυσκολίες».
Αναλυτικά είπε: «Το βάρος των δράσεών μας πέφτει στην καθημερινότητα και κάνουμε αγώνα για να είναι το Φαληράκι έτοιμο στο ξεκίνημα της σεζόν. Πάμε καλύτερα από τα προσδοκώμενα. Στον τομέα του πρασίνου τις τελευταίες ημέρες έχουμε ενισχυθεί με προσωπικό από τον κεντρικό δήμο, ενώ στην καθαριότητα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να ενισχυθούμε με 10 άτομα που θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις. Το συνεργείο συντήρησης δρόμων κάνει εξαιρετική δουλειά κάτι που φάνηκε στο κέντρο του χωριού όπου αντικαταστάθηκαν οι σπασμένες πλάκες αλλά και στην οδό Ερμού που γίνονται τώρα παρόμοιες παρεμβάσεις. Για τις συνδέσεις με το αποχετευτικό η ΔΕΥΑΚ έκανε σύμβαση αξίας 6.000 ευρώ με ιδιώτη εργολάβο και πιστεύουμε να λυθούν οι εκκρεμότητες. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο πήχης είναι ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι λειτουργούμε καλύτερα απ’ όλες τις δημοτικές κοινότητες του νησιού. Οι ρυθμοί που προχωράμε είναι ικανοποιητικοί. Πρέπει όμως και οι ιδιώτες να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και να μας βοηθήσουν ώστε να κρατήσουμε το Φαληράκι ψηλά. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με κολώνες ηλεκτροφωτισμού αλλά παλεύουμε για να δώσουμε λύσεις. Οι παραλίες μας είναι σε καλή κατάσταση και με άλλες μία-δύο παρεμβάσεις θα είναι έτοιμες για το καλοκαίρι. Είμαι αισιόδοξος ότι στις 15 Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες. Δυστυχώς δεν έχουμε τους πόρους για να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα του Φαληρακίου. Κάνουμε όμως ότι μπορούμε».
Από την πλευρά του ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι: «Δεν σταματάμε να διεκδικούμε για την περιοχή μας. Δεν θα διστάσω να κοντραριστώ για τα συμφέροντά μας. Δεν σας κρύβω ότι και εμείς έχουμε την ίδια αγωνία, όπως ο κόσμος για το πώς θα λειτουργήσει ο ενιαίος δήμος. Εχω στείλει το μήνυμα ότι δεν θα γίνουμε ίσοι και όμοιοι με εκείνους που δεν είχαν τίποτα. Τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν τα πρώτα έργα για τις ζημιές που έγιναν με την κακοκαιρία ύψους 155 χιλ. ευρώ και έχουν να κάνουν με τον δρόμο στον Ποτό, τις καθιζήσεις πίσω από το δημαρχείο και την κατασκευή μικρής γέφυρας στον ποταμό κοντά στο νέο κλειστό. Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω και άλλα χρήματα από όσα δώσει το κράτος για τις ζημιές της κακοκαιρίας. Ότι λεφτά δικαιούμαστε θα τα διεκδικήσουμε. Ότι λεφτά βγαίνουν από την περιοχή μας πρέπει να επενδύονται και πάλι εδώ. Ολοι στην παράταξη Κουσουρνά παραδέχονται ότι η μόνη κοινότητα που κινείται και παράγει έργο είναι των Καλυθιών. Θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για την περιοχή μας αλλά δεν υπάρχουν πόροι. Δυστυχώς πολιτική με δανεικά δεν γίνεται. Ο πήχης για μένα θα είναι ψηλά αν χωρίς χρήματα θα φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμασταν την εποχή του δήμου Καλλιθέας».

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ

Οι Κωνσταντίνου και Σταυρής έδωσαν εξηγήσεις γιατί ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ που εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο Τσαϊρι.
Σταυρής: Η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο ήρθε στο γραφείο μου το μεσημέρι της Παρασκευής λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση και δεν υπήρχε η δυνατότητα να συγκαλέσω τοπικό συμβούλιο. Η ψήφιση για το νέο κύτταρο έγινε βιαστικά αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν δεν γίνει το νέο κύτταρο τότε θα έχουμε και εμείς πρόβλημα για το που θα ρίχνουμε τους επόμενους μήνες τα σκουπίδια μας. Εμείς δεν φέραμε τον ΧΥΤΑ στα όριά μας. Τον βρήκαμε να λειτουργεί εδώ. Ψηφίσαμε ναι αλλά επίσης πετύχαμε να τρέξουν οι διαδικασίες για το άνοιγμα ΧΥΤΑ και στη Νότια Ρόδο.
Κωνσταντίνου: Ο Σταυρής βρέθηκε προ εκπλήξεως γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι η πρόσκληση αφορούσε την ψήφιση πιστώσεων για τις ζημιές που έγιναν με τη θεομηνία. Τι έπρεπε να κάνουμε όταν υπήρχε κίνδυνος να πληρώνει ο δήμος μεγάλα πρόστιμα για παράνομη λειτουργία χωματερών; Τι έπρεπε να κάνουμε όταν γνωρίζαμε ότι κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 4-5 εκ. ευρώ που αφορούν τη βελτίωση του ΧΥΤΑ; Τι έπρεπε να κάνουμε όταν γνωρίζαμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην έχουμε χώρο να ρίχνουμε τα σκουπίδια; Ψηφίσαμε υπέρ του νέου κυττάρου αλλά ψηφίσαμε επίσης να ανοίξει νέος ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο.
Από πλευράς τοπικής αντιπολίτευσης ο Κώστας Συρτσάκος σημείωσε ότι «γίνονται τα αυτονόητα. Δεν έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά».
Από την πλευρά του ο Σάββας Κώστας ζήτησε από τον χωρικό αντιδήμαρχο «να μην σταματήσει να διεκδικεί πόρους και μηχανήματα».

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από πλευράς αντιδημάρχου εκφράστηκε προβλήματισμός για το για το γεγονός ότι ο κεντρικός δήμος αδυνατεί να παραχωρήσει υλικά όπως μπογιές, τσιμέντα κ.α. Επίσης εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι στελέχη του κεντρικού δήμου προσπαθούν να πάρουν το τζιπ που οδηγούσε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης.
* Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και υλικά για να κατασκευαστούν σύγχρονες τουαλέτες στο κέντρο Φαληρακίου.
• Το τοπικό συμβούλιο θα προσπαθήσει να προωθήσει τις μελέτες ανάπλασης της περιοχής Προφήτη Αμμώ και των αρχαιολογικών χώρων Σαραντάπηχου και Ερημόκαστρου
• Φέτος το εισιτήριο για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στην παραλία Φαληρακίου θα είναι 4 ευρώ έναντι 3,5 πέρσι ανά άτομο.
• Αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της συντήρησης των στάσεων στο Φαληράκι αλλά και αντικατάστασης φθαρμένων διαφημιστικών πόστερ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...