8 Οκτ 2010

ΔΕΙΛΙΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ

Το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ έγινε σύσκεψη παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Ροδίων κ. Χατζημάρκου και του δημάρχου Καλλιθέας κ. Ιατρίδη και εξετάστηκαν νέα ονόματα για το κλείσιμο του ψηφοδελτίου της παράταξης "ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ".
Το παρών στην συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Μιχάλης Παναγιώτου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η παρουσία του ιατρού Θωμά Σωτρίλλη στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του δήμου Ροδίων αντί στο δημοτικό Καλλιθέας.
Οπως έγινε γνωστό στο δημοτικό ψηδοδέλτιο δήμου Καλλιθέας θα κατέβουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Τσαλίκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μπάμπης Σαρρής, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μανωλάγκας (από Κοσκινού) και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κωστομοίρης (από Ψίνθο).
Για το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών έχουν κλείσει οι:
Κώστας Συρτσάκος (μηχανικός πληροφορικής, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων)
Στέργος Σαββιού (συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος)
Σταμάτης Μπότσης (επιχειρηματίας).
Για την 4η θέση άντρα βολιδοσκοπήθηκαν οι Μανώλης Κουφάλης (καθηγητής Αγγλικής γλώσσας) και Σταμάτης Δικησσίδης (επιχειρηματίας).
Για τις θέσεις των γυναικών έγιναν προτάσεις στις Ζωή Κώττη-Κιόττου και Τσαμπίκα (Τάμμυ) Μοσχή που επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Επίσης συζητήθηκε και το σενάριο να επιλεγεί η νεαρή Μοσχούλα Δικησσίδη.
Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες.

ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

Νέους υποψήφιους ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Στάθης Κουσουρνάς
Εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας :
* Αϊβάζης Τσαμπίκος, Ελεύθερος επαγγελματίας, διετέλεσε αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κοσκινού, δημοτικός σύμβουλος Δ. Καλλιθέας για 3 θητείες
* Κώστα-Παπαελευθερίου Χρυσάνθη, Επιχειρηματίας
* Κωστομοίρης Αντώνης, Πράκτορας ΠΡΟ-ΠΟ στη Ψίνθο, Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ψίνθου επί 12 έτη
* Σεντεμέντε Μαρία, Επιχειρηματίας
* Σταυρής Μιχαήλ, Ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος ΤΕΙ Η/Υ, πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού και πρόεδρος του Νηπιαγωγείου Καλυθιών
* Τσιλικιώτη Μαργιάννα, Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού

Στον συνδυασμό Κουσουρνά για τις Καλυθιές, στο δημοτικό ψηφοδέλτιο Καλλιθέας θα είναι υποψήφιοι: ο αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Τοκούζης και η κυρία Ελένη Γρηγορίου- εκπαιδευτικός. Από τα Κοσκινού στο δημοτικό Καλλιθέας θα είναι υποψήφιοι οι Βασίλης Ψυλλάκης και Κώστας Κωτσάκης ενώ από τη Ψίνθο ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ρηνιού.
Για το τοπικό Καλυθιών η εξάδα αποτελείται από τους:
Παναγιώτη Αντωνά
Μιχάλη Σταυρή (αντί του αρχικά ανακοινωθέντα Γιώργου Κωβαίου)
Σάββα (Σάκη) Πολυχρόνη (προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ)
Ηλία Παπανικολάου
Χρυσούλα Κώστα-Παπαελευθερίου
Μαρία Παγωνάκη-Σεντεμέντε.
Να σημειωθεί ότι με την παράταξη Κουσουρνά έχει υπογράψει και ο πρόεδρος της ΑΔΕ, Γιώργος Σαρίκας αλλά προς το παρών δεν υπάρχει θέση στο τοπικό ψηφοδέλτιο Καλυθιών. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε σενάριο "μετακόμισης" του Ηλία Παπανικολάου στο δημοτικό, αλλά αυτό αποκλείστηκε από το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου Ροδίων.
Επίσης να τονιστεί ότι στη διάθεση του Στάθη Κουσουρνά τέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βαγιανός, αλλά το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Παναγιώτης Αντωνάς.
Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική έκπληξη το ψηφοδέλτιο Κουσουρνά, για το χωριό μας, έκλεισε με τα παραπάνω ονόματα.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΚΕΠ


Χωρίς προσωπικό έμεινε το ΚΕΠ δήμου Καλλιθέας με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Οπως φαίνεται στην ανακοίνωση που έχει τοποθετηθεί στην πόρτα του γραφείου η εξυπηρέτηση των δημοτών γίνεται μόνο 4 ώρες καθημερινά.
Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί στο ΚΕΠ Καλλιθέας βρίσκονται σε άδεια λόγω προσωπικών υποθέσεων με αποτέλεσμα να έχει απομείνει μία υπάλληλος μερικής τετράωρης απασχόλησης. Η υπάλληλος παρότι δεν έχει προσληφθεί για την συγκεκριμένη υπηρεσία "επιστρατεύτηκε" για να μην κλείσει εντελώς το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποπληρωμή λογαρισμών ύψους 3.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Καλλιθέας. Στη ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί πότε σκοπεύει το Υπουργείο να αποπληρώσει το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Καλλιθέας Ρόδου»

Στα πλαίσια της αναβάθμισης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του, ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από αθλητικούς, και για τουριστικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε το 2007 με προϋπολογισμό 6.727.000 ευρώ και εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 167 (Κωδ. Έργου: 2002 ΕΠ 16700006). Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περίπου 4.000.000 ευρώ, με το Δήμο Καλλιθέας να έχει αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 3.000.000 ευρώ για να αντισταθμίσει τις ανεπαρκείς εκταμιεύσεις από τον πιο πάνω κωδικό και να προχωρήσουν οι εργασίες με γρήγορους ρυθμούς.
Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Καλλιθέας για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση του έργου στους δημότες του και όλους τους κατοίκους της Ρόδου, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν έχει αποπληρώσει ακόμα λογαριασμούς ύψους 3.000.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες που απομένουν για την αποπεράτωση του έργου.
Επειδή το Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καλλιθέας Ρόδου είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται μεταπολεμικά στη Δωδεκάνησο και το οποίο ανταποκρίνεται στις ολυμπιακές προδιαγραφές. Επειδή το συγκεκριμένο έργο δημιουργεί πρόσθετες υπεραξίες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό με τη δυνατότητα διοργάνωσης στους χώρους του συνεδρίων εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επειδή το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται να επιλέγουν την υποχρηματοδότηση του και την καθυστέρηση της παράδοσης του στους κατοίκους της Ρόδου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αποπληρώσει τους λογαριασμούς ύψους 3.000.000 ευρώ, που έχει καταθέσει ο Δήμος Καλλιθέας στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το έργο;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ

katagelia faliraki from NewsKosmos.com on Vimeo.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΣΜΟΣ: Έκπληξη προκάλεσε στους καταστηματάρχες του Φαληρακίου η εμφάνιση συνεργείου προκειμένου να επανακαθορίσει τις διαβάσεις στην περιοχή. Όπως λένε τους παρακαλούσαν όλο το καλοκαίρι και τελικά οι αποφάσεις ελήφθησαν στο τέλος της σαιζόν.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...