2 Μαΐ 2020

Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΣΕ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!


Ο πολιτισμός και η παράδοση θέλουν πάθος, μεράκι και αφοσίωση. Εδώ, στον τόπο μας, έχουμε άτομα που διαθέτουν αγάπη για τον πολιτισμό με αποτέλεσμα οι δράσεις τους να αποκτούν παγκόσμιο χαρακτήρα.
Οι χοροί των Καλυθιών και της Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα αφού τα μέλη του Εργαστηρίου Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ  κατάφεραν να αποκτήσουν τον σεβασμό και εκτός Ελλάδος και συχνά πυκνά «εξάγουν» τα έθιμά και τις παραδόσεις μας κερδίζοντας θερμά χειροκροτήματα. Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ τα δώδεκα χρόνια λειτουργίας της έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, τον Καναδά, την Κύπρο, την Ελβετία και την Ρωσία διαφημίζοντας, τις Καλυθιές και τη Ρόδο. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Stamatis Giatrou, άτομα στέκονται

Πριν έναν χρόνο Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Καλυθιών ταξίδεψε στην μακρινή Μόσχα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνές φεστιβάλ χορού κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η περσινή παρουσία είχε ως αποτέλεσμα να επιλεχθεί η Μαρία Γιορδαμνή ως μέλος της κριτικής επιτροπής σε παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα τις επόμενες εβδομάδες υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Τεχνών και Καινοτομιών Μόσχας . Μάλιστα για τις ανάγκες προώθησης της συμμετοχής στον διαγωνισμό η Μαρία Γιορδαμνή έκανε μαθήματα Ρωσικών με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.




ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
«VIVA MAESTRO»
10  Μαϊου-3 Ιουνίου 2020
Η Ακαδημία Τεχνών και Καινοτομιών Μόσχας σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου  η Τερψιχόρη διοργανώνει μια  πολύ σημαντική για τις μέρες μας  καλλιτεχνική δράση, τον Διεθνή Διαδικτυακό Καλλιτεχνικό  Διαγωνισμό
«VIVA MAESTRO»
Ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός παρέχει  τη δυνατότητα διερεύνησης της τέχνης του χορού, του τραγουδιού  του θεάτρου γεωγραφικά, καταργώντας τα σύνορα και ενώνοντας   διαδικτυακά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο!!
Επιλέχθηκαν για συνεργασία  καταξιωμένες διεθνώς σχολές και ειδικοί στο Τραγούδι στην Μουσική στον Χορό και στο Θέατρο και μέσα σε αυτές ο σύλλογος του χωριού μας « Η Τερψιχόρη» με την υπεύθυνη διδασκαλίας χορού και μέλος κριτικής επιτροπής την Γιορδαμνή Μαρία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακές επιμορφώσεις και συνέδρια σε πραγματικό χρόνο στα οποία ο διαγωνιζόμενος θα μπορεί να ανταλλάξει απόψεις και να θέσει τα ερωτήματα του στην κριτική επιτροπή.
Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει μελετηθεί και οργανωθεί από επαγγελματίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και των ειδικών
Η συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό γίνεται με την αποστολή  βίντεο στη σελίδα της Ακαδημίας  και εκατομμύρια θεατές θα εκτιμήσουν το ταλέντο των συμμετεχόντων  καθώς το διαδίκτυο ενώνει ανθρώπους, χώρες, πολιτισμούς και εθνικότητες.
Ο πολιτισμός δεν έχει όρια!
Καλή Επιτυχία!!
www.academfest.com  
academfest@gmail.com 
mariagiord@hotmail.com


Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, κείμενο


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ



Με απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ την τελευταία ημέρα του Απριλίου ο δήμος Ροδίων θα διαθέσει ποσό 100.000 ευρώ για την κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας (Καλυθιές, Κοσκινού, Ψίνθος). Η ανάρτηση δεν διευκρινίζει σε ποια σημεία θα διατεθούν τα κονδύλια.  

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:1. Τις διατάξεις:
 α. των άρθρων 66 του Ν. 4270/14 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας - δημόσιο λογιστικόκαι άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 143Α/2014)
 β. του Π.Δ. 80/2016 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες» (ΦΕΚ 145Α/2016) όπως ισχύει (ΥΠΟΙΚ 2/100018/0026/30-12-2016)
 γ. του άρθρου 203 και 206 του Ν.4555/2018 (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ).
2. Την απόφαση Δημάρχου αριθμ. 4452/17-9-2019 περί ορισμού και ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους.
3. Το με αριθμ. πρωτ. 16/17923/28-4-2020 τεκμηριομένο αίτημα του Διατάκτη περί αναγκαιότητας εκτέλεσης της δαπάνης με τίτλο "Κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Δ.Ε. Καλλιθέας".
4. Το γεγονός ότι το ποσό της δέσμευσης με την παρούσα πίστωση είναι εντός του εγκεκριμένου ποσοστού διάθεσης.
5. Το γεγονός ότι επιτρέπεται η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δαπάνης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αποφασίζουμε
Εγκρίνουμε τη δαπάνη και τη δέσμευση πίστωσης ύψους εκατό χιλιάδες ευρώ 100.000,00 € σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογσμού εξόδων του Δήμου Ρόδου , Κ.Α.Ε. 30-7324.0027 οικ. έτος 2020 για την Κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Δ.Ε. Καλλιθέας

Επίσης στις 14 Απριλίου η οικονομική επιτροπή του δήμου Ροδίων ενέκρινε την έγκριση σχετικής μελέτης για ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις στα χωριά της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας συνολικού ύψους 250 χιλ. ευρώ.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η παρούσα μελέτη του έργου " ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ " συντάχθηκε λόγω της αναγκαιότητας για συντήρηση των παλαιών οδοστρωμάτων καθώς και για την εκτέλεση νέων ασφαλτοστρώσεων - τσιμεντοστρώσεων. Περιλαμβάνει οδούς εντός και εκτός οικισμών στη ΔΚ Καλυθιών και τη ΔΚ Ψίνθου . Οι περιοχές αναφέρονται στον πίνακα προμέτρησης ενώ δίνονται και οι συντεταγμένες τους . Συνοπτικά, αφορούν τις περιοχές Αλώνια Ψίνθου, Φασούλι Ψίνθου , Παρκινγκ γηπέδου μπάσκετ Ψίνθου, Αλώνια Ψίνθου (εντός οικισμού και σε αγροτικό δρόμο), γήπεδο Ψίνθου ,Κλειστό γυμναστήριο Καλυθιών, Χωρίτης Καλυθιών ,Απόλλωνος Φαληρακίου, Καθαρά Φαληρακίου, Ξενοδοχείο Lymperia, Καμινάκι Καλυθιών, Αγ. Παρασκευή Καλυθιών, Κοκκινάγκρεμος Καλυθιών).

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...