9 Ιουν 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ιστοσελίδα rodosalarm.gr έδωσε συνέχεια για το μπαζωμένο ρέμα σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται ανάμεσα στο Φαληράκι και τις Πηγές Καλλιθέας. Εγραψε η τοπική ιστοσελίδα:

Ποιοί κουμπάροι κρύβονται πίσω από τον ποταμό που έγινε υπόγεια λεωφόρος;

Σάββατο, 09 Ιούνιου 2012 09:33

ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Οι ένοχοι κάνουν την πάπια, αλλά ο εισαγγελέας ως τοποτηρητής της εφαρμογής των νόμων δεν έχει υποχρέωση να αναζητήσει την αλήθεια;
Κουμπάροι, που είναι και πολιτικά πρόσωπα, κρύβονται, εκτός των άλλων, πίσω από το ρέμα – ποταμός που χτίσθηκε με μπετόν και μετετράπη σε υπόγεια λεωφόρο στο Φαληράκι. Όλοι τους είναι εν ενεργεία, κατέχουν εξέχουσες θέσεις, γνωρίζουν από πρώτο χέρι το σκάνδαλο, συντελέσθηκε μπροστά στα μάτια τους, το συγκάλυψαν και εξακολουθούν να το συγκαλύπτουν.
Είναι ένοχοι και γι’ αυτό κανένας δεν έχει το θάρρος να δώσει ούτε μια απάντηση στις αποκαλύψεις, έστω και για τα μάτια του κόσμου! Το θέμα όμως είναι τί κάνει ο εισαγγελέας. Οι δράστες, φρονίμως ποιούντες, εφαρμόζουν τον κανόνα «η σιωπή είναι χρυσός», ο εισαγγελέας όμως έχει τέτοιο δικαίωμα; Με λίγα λόγια γιατί στην προκειμένη περίπτωση, δεν ασκεί τα καθήκοντά του; Δηλαδή γιατί δεν κινεί τις διαδικασίες για την αναζήτηση της αλήθειας και την εφαρμογή των νόμων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BBC ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


H ραδιοφωνική εκπομπή του BB1 News Beast ("τέρας των ειδήσεων") ταξίδεψε στο Φαληράκι εμ τον απεσταλμένο της Steve Holden να καταγράφει τα προβλήματα που δημιούργησε στον τουριστικό τομέα η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα της Ελλάδας.
Γράφει στο ρεπορτάζ με ημερομηνία 18 Μαϊου το έγκυρο BBC.
"Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα απειλεί την Ελλάδα με αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ. Προκαλούνται φόβοι για διάσπαση της ευρωζώνης και δημιουργία παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες η λίρα έχει βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα της τριετίας σε σχέση με το ευρώ και οι τουρίστες μπορούν να πάρουν περισσότερα για τα χρήματα τους.
Το News Beast ταξίδεψε στο Φαληράκι για να μάθει εάν οι Βρετανοί τουρίστες εκμεταλλεύονται την ελληνική κρίση.
Παρότι είναι το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου τα μπαρ στο Φαληράκι προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες προσφέροντας δωρεάν σφηνάκια και κάνοντας προσφορές στα ποτά.
"Αυτή είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα" υποστηρίζει η τουριστική πράκτορας Sean Tipton.
Η 20χρονη Hollie Feller από το Kent βρίσκεται στο Φαληράκι με τον 25χρονο φίλο της Crhis Kay.
"Το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε μία θολούρα στο μυαλό μας. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι ώρα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο.
Το κόστος των διακοπών ήταν 350 λίρες για 10 βράδια. Το ξενοδοχείο είναι all inclusive αλλά είναι λίγο χάλια.
Ο Nubila Youhn που εργάζεται στο Λονδίνο πέτυχε καλύτερη τιμή για το ταξίδι στο Φαληράκι. "Κόστισε 130 λίρες για επτά νύκτες. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο. Εκμεταλλευτήκαμε την οικονομική κρίση της Ελλάδας και ήρθαμε διακοπές. Την κακή οικονομία της Ελλάδας μπορεί να την καταλάβεις από τις φθηνές τιμές που υπάρχουν σε όλα τα είδη".
Στις τελευταίες εκλογές κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία και η πολιτική αστάθεια καθιστά την Ελλάδα τον αδύναμο κρίκο των οικονομιών της ευρωζώνης.
Οι Βρετανοί τουρίστες ανταλλάσσουν τη μία λίρα με 1,22 ευρώ.
Ο Sean Tipton από την Βρετανική Ενωση Ταξιδιωτικών Γραφείων (ABTA) δήλωσε ότι οι τουρίστες πρέπει να επωφεληθούν από αυτή την συγκηρία αλλά πρόσθεσε ότι κάποιοι αποθαρρύνονται από την αναταραχή στη χώρα. 
 "Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα αφού το ευρώ είναι αδύναμο σε σχέση με την στερλίνα και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο αδύναμο. Οι τουριστικοί πράκτορες δεν έριξαν δραματικά τις τιμές αλλά όταν φτάσετε στην Ελλάδα θα διαπιστώσετε ότι όλα είναι φθηνότερα".
Ο ιδιοκτήτης κέντρου τατουάζ στο Φαληράκι Φώτης Χόραμης δήλωσε ότι "μείωσα τις τιμές αλλά δεν είδα διαφορά. Οι τουρίστες και πάλι ξοδεύουν όσα ξόδευαν και παλιότερα και όχι περισσότερα".
Ο ιδιοκτήτης μπαρ στο Φαληράκι Γιώργος Καραγιάννης λέει ότι δεν είναι σίγουρος για το αν η ισχυρή λίρα θα έχει θετική επίδραση στην επιχείρησή του.
"Εάν ήταν οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα έλεγα ότι θα βοηθήσει αλλά φέτος δεν ξέρω", παραδέχθηκε.
Τα τεράστια χρέη της Ελλάδας σημαίνουν ότι η χώρα στηρίζεται στα διεθνή δάνεια τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τα βαθιά μέτρα λιτότητας.
Ο Γιώργος Καραγιάννης επιθυμεί η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη αφού ο κύριος φόβος πολλών Ελλήνων είναι η πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή.
Αυτό το ενδοχόμενο θα καθιστούσε τη χώρα ακόμη φθηνότερη για τους τουρίστες στα επόμενα χρόνια αλλά σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα για το Βρετανικό εμπόριο θα ήταν εξαιρετικά επιζήμια.
Ο Γιώργος Καραγιάννης ελπίζει ότι στην Ελλάδα τον Ιούνιο θα εκλεγεί κυβέρνηση που θα διατηρήσει τη χώρα στο ευρώ. "Επιστρέφοντας στη δραχμή θα ζήσουμε τη μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας. Αν πληρώσουμε το χρέος μας σε δραχμές θα χρειαστούν 100 χρόνια. Δεν πρέπει να γίνει".

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...