25 Μαΐ 2012

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου (από τις 7.00) στην πλατεία Καλυθιών προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις του νέου κόμματος με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο για την οικονομική και πολιτική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα την ακυβερνησία της Ελλάδος.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΟ



H βαριά εγκληματικότητα "εγκαταστάθηκε" για τα καλά και στην καρδιά του χωριού μας. Μετά την ληστεία στο ταχυδρομείο Καλυθιών πριν 1,5 χρόνο, θρασύτατοι κακοποιοί τα ξημερώματα της Παρασκευής έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια από το μοναδικό χρυσοχοείο των Καλυθιών ιδιοκτησίας του κ. Στέργου Δημητραδιού.
Η διάρρηξη με βάση τα πρώτα στοιχεία σημειώθηκε μεταξύ 1.00 και 3.30 τα ξημερώματα όταν ήταν κλειστά όλα τα μαγαζιά στην περιοχή Πευκάκι.
Οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να σπάσουν ξύλινη πόρτα αφαίρεσαν κάγκελο από το πλάι του χρυσοχοείου και μπήκαν ανοίγοντας το παράθυρο. Το θράσος τους ήταν τέτοιο που δεν δίστασαν να μπουν σε χρυσοχοείο που βρίσκεται δίπλα σε κατοικίες και σε κεντρικό δρόμο του χωριού.
Αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας κοντά στις 50 χιλ. ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
 Η αστυνομία αξιοποιεί όλα τα στοιχεία που άφησαν πίσω οι δράστες (τους έπεσαν κοσμήματα κατά τη διαφυγή τους) και με τα δακτυλικά αποτυπώματα υπάρχει αισιοδοξία πως θα εντοπιστούν. Η διάρρηξη έγινε σε στιγμή που ο συναγερμός του χρυσοχοείου ήταν χαλασμένος κάτι που προβληματίζει τους αστυνομικούς. 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ


Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του blog δύο Καλυθενά παλληκάρια με φιλότιμο ανέβηκαν στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και με σκληρή δουλειά απομάκρυναν τα κατεστραμμένα στασίδια και καθάρισαν τα σκουπίδια.
Την ευθύνη για το χάλι που παρουσίασε, με φωτογραφικά ντοκουμέντα, το blog ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή που επέτρεψε την μετατροπή του χώρου σε σκουπιδότοπο.
Και επειδή στην εκκλησιαστική επιτροπή υποστηρίζουν ότι έχουν ευθύνη μόνο για το εσωτερικό του μοναστηριού ας εξηγήσουν γιατί προχωρούν σε εμπορική εκμετάλλευση χώρων εκτός μοναστηρίων;
Ας ληφθούν μέτρα για να παραμείνει καθαρό ένα από τα ομορφότερα σημεία του χωριού μας.
Παναγιώτη και Σάββα σας ευχαριστούμε...
φωτογραφία αρχείου  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...