28 Μαΐ 2010

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Κάποτε το Φαληράκι έσφυζε από ζωή και οι ξαπλώστρες ήταν γεμάτες τουρίστες...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ




Οι παρεμβάσεις της Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για το σχέδιο Καλλικράτης.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την προσεχή Κυριακή διεξάγονται εκλογές για την εκλογή προέδρου και μελών στη Νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ καθώς και στις τοπικές δημοτικές εκλογές.
Τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ διεκδικεί ο ιατρός Γιάννης Βασιλάκης που κατάγεται από τις Καλυθιές. Τη θέση του προέδρου της τοπικής δημοτικής οργάνωσης Καλλιθέας θα πάρει ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κυριαζής που είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Κυριαζής Στέφανος του Νικολάου
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
Βιτσέντζος Πανορμίτης του Βασίλη
Γιορδαμνή Καθολική του Νίκου
Δικησσίδη Μοσχούλα του Σταματίου
Κασταμούλας Κωνσταντίνος του Αντωνίου
Λεβέντης Στέργος του Μιχαήλ
Πολυχρόνης Σάββας του Σταύρου
Σωτηράκη Παρασκευή του Νικολάου
Φλεβάρης Κυριάκος του Στέργου
Χαματζόγλου Θεόδωρος του Στέργου
Οι κάλπες για τα μέλη της ΝΔ και του φίλους του κόμματος στο δήμο Καλλιθέας θα στηθούν την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στις Καλυθιές. Πέρα από τα μέλη της ΝΔ δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του κόμματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ...

Η Νομαρχία διοργωνένει για την Κυριακή μεγάλη εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού παραλιών και περιοχών του νησιού μας. Σχεδόν παντού θα μαζευτούν εθελοντές εκτός από το δήμο Καλλιθέας αφού κανένας (δημοτικός φορέας ή σύλλογος από τα χωριά) δεν δήλωσε συμμετοχή. Φαίνεται ότι ο δήμος μας είναι τόσο καθαρός που δεν χρειάζεται εκστρατείες εθελοντικής συμμετοχής. Κρίμα, μια ευκαιρία για καθαριότητα και συμμετοχή των πολιτών χάθηκε...
Η ανακοίνωση της Νομαρχίας:
Μεγαλώνει η λίστα των φορέων που θα συμμετάσχουν στη νέα εκστρατεία καθαριότητας που διοργανώνει η Νομαρχία Δωδεκανήσου την Κυριακή 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των πολιτών, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά, τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί, από τους αντίστοιχους φορείς, μετά της 10 το πρωί της Κυριακής, είναι:
o Κορακόνερο (Σύνδεσμος Υδραυλικών)
o Περιοχή Μύλοι και Φάρος (Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου)
o Παραλία Χαράκι (CBR)
o Παραλία Κρητικά (Σώμα ελληνίδων οδηγών & Στρατός)
o Παραλία Ζέφυρος (ΑΣΙΑΘ)
o Πάρκο Βύρωνος -Πάρκο Δημοκρατίας μέχρι το Ήχος και Φως (Σύλλογος Θρακομακεδόνων Δωδεκανήσου)
o ΝΟΡ & πίσω από την Νομαρχία (ΝΟΡ)
o Τάφρος-Παραλία Κόβα (Λέσχη Lions Ηλιούσα & Λέσχη Lions)
o Περιοχή Μόντε Σμιθ – Αρχαίο Στάδιο (Περιβαλλοντική ομάδα Πανεπιστημίου Αιγαίου)
o Παραλία Πλημμύρι (Δήμος Νότιας Ρόδου- Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Καταβιάς)
o Περιοχή γηπέδων αντισφαίρισης Κρεμαστής (Όμιλος Αντισφαίρισης Πεταλούδων – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος» -Σάββατο 29/5)
Υπενθυμίζεται ότι ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης μπορεί να λάβει μέρος στην εκστρατεία πηγαίνοντας στα παραπάνω σημεία, ακόμα και φροντίζοντας τη γειτονιά του, την παραλία και το πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρηση του, αναλαμβάνοντας έτσι το μερίδιο της ευθύνης και τους χρέους που του αναλογεί απέναντι στον τόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος 2241363123 και 2241363161.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...