23 Απρ 2020

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Μυστικά και συμβουλές για σωστή, υγεινή διατροφή σε εποχής καραντίνας δίνει στους επισκέπτες του blog η Μάγδα Χατζηγεωργίου, πτυχιούχος διατροφής και διαιτολογίας. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντικό όπλο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που αποτελεί ασπίδα προστασίας στην εποχή της πανδημίας.
Η Μάγδα Χατζηγεωργίου συστήνει, καλό πρωινό, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, λευκό κρέας, μικρές μερίδες φαγητού, αποφυγή πολλών γλυκών, ελάττωση του αλατιού στο μαγείρεμα, τήρηση ημερολογίου φαγητού, προγραμματισμό γευμάτων, αποφυγή τηγανητών και καθημερινή άσκηση. Ακολουθήστε τις συμβουλές της κάνοντας το μεγαλύτερο δώρο στην υγεία σας

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ


Με συνθήκες Νοεμβρίου και όχι Απριλίου μοιάζει η εικόνα της τουριστικής ζώνης Φαληρακίου.
Η παραλία είναι άδεια από κόσμο, ξαπλώστρες και ομπρέλες, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά χωρίς εργαζόμενους και ιδιοκτήτες να κάνουν προετοιμασία ανοίγματος και οι δρόμοι με ελάχιστα αυτοκίνητα να τους διασχίζουν.
Η πανδημία έχει "νεκρώσει" τα τουριστικά θέρετρα και μόνο σενάρια για επανεκκίνηση υπάρχουν αφού ο τουρισμός δεν μοιάζει προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις στην παγκόσμια προσπάθεια να ελεγχθεί ο covid 19. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την Δευτέρα σε διάγγελμά του ότι τα ξενοδοχεία που λειτουργούν σε ετήσια βάση θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και τα εποχιακά ξενοδοχεία την 1η Ιουλίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Να σημειωθεί ότι αρκετοί ξενοδόχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατήσουν τις μονάδες τους κλειστές για να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες αφού το κόστος λειτουργίας είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί από τρίμηνη λειτουργία.

Μέχρι στιγμής η συνισταμένη των προτάσεων από την επιστημονική ομάδα διαμορφώνεται ως εξής:
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ/ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
4 Μαΐου
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
4 Μαΐου
ΣΧΟΛΕΙΑ
11 Μαΐου Γ΄Λυκείου
25 Μαΐου ή 1 Ιουνίου υπόλοιπα σχολεία
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ή αρχές Ιουνίου
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ/ΚΑΦΕ/ΜΠΑΡ
Από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Μέσα στον Ιούνιο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Σεπτέμβριο
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
15 Ιουνίου ετήσιας λειτουργίας
30 Ιουνίου εποχικά

"ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"


Ο τουρισμός βαδίζει σε εποχή μεγάλης αβεβαιότητας με κυβερνήσεις, επιχειρηματίες και επιστήμονες να αναζητούν λύσεις για την έναρξη αεροπορικών πτήσεων προκειμένου να ακολουθήσει το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των υπόλοιπων τουριστικών επιχειρήσεων. 
Δείτε με προσοχή την τοποθέτηση του Γιάννη Φώτη, με καταγωγή από τις Καλυθιές, επιστημονικού συνεργάτη τουριστικών επιχειρήσεων σε θέματα marketing και διαφήμισης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ. Η ενδιαφέρουσα συνέντευξη ξεκινάει στο 5ο λεπτό του βίντεο.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...