3 Μαΐ 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO

ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ


Οι πρώτοι τουρίστες, κυρίως ηλικιωμένοι, περπατούν ήδη στους δρόμους του Φαληρακίου και σίγουρα δεν θα αισθάνονται ευχάριστα βλέποντας τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και σε κάποια άλλα να γίνονται εργασίες ανακαίνισης και καθαρισμού.
Αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας τουριστικής περιόδου, υπάρχουν εικόνες που "πληγώνουν" την ήδη "πληγωμένη" περιοχή του Φαληρακίου. Στην οδό Ερμού σε πρώην μπαρ έχουν εγκαταλειφθεί από το περασμένο καλοκαίρι επαγγελματικά ψυγεία. Το συγκεκριμένο σημείο έχει να καθαριστεί μήνες με αποτέλεσμα να αποτελεί "παραφωνία" στον κεντρικότερο δρόμο του Φαληρακίου.

ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ




Για άλλη μία φορά ο δρόμος-καρμανιόλα Αγία Παρασκευή-Καλυθιές έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι, ειδικά για εκείνους που αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες. Σήμερα το πρωί αυτοκίνητο που οδηγούσε στρατιωτικός (όπως γίνεται συνήθως) με κατεύθυνση από Ρόδο προς Καλυθιές έφυγε από το δρόμο και καρφώθηκε σε εξωτερικό τοιχίο νεοαναγειρόμενης οικοδομής. Ο οδηγός βγήκε από το όχημα έχοντας ελάχιστα τραύματα αφού η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στην πλευρά του συνοδηγού (ευτυχώς δεν υπήρχε άλλος στο όχημα).
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο και έχουν χάσει τη ζωή τους ανθρώπινες ψυχές. Πότε επιτέλους θα ληφθούν μέτρα προστασίας; Ας τοποθετηθούν πίνακίδες που να προειδοποιούν για επικίνδυνες στροφές.
Και επιτέλους ας γίνουν συστάσεις στους στρατιωτικούς να μην οδηγούν σαν τρελλοί καθημερινά. Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν αστειεύεται.

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ;


Πριν πολλά, πολλά, μα πάρα πολλά, χρόνια στη Ρόδο και στην Κω υπήρχαν νυκτερινά κέντρα με το όνομα PLAYBOY. Οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να προσελκύσουν τουρίστες δημιουργόντας υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες. Τα χρόνια πέρασα, τα νυκτερινά κέντρα έκλεισα, αλλά οι πινακίδες έμειναν να θυμίζουν την αδυναμία μας να διαχειριστούμε απλές καταστάσεις όπως η διαχείριση σκουπιδιών.
Η στάση λεωφορείου με το... καταπληκτικό φόντο βρίσκεται στο δρόμο Καλυθιές-Φαληράκι.
Πόσο δύσκολο είναι να πάει ένα φορτηγό του δήμου και να απομακρύνει το σκουπίδι που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και χρόνια; Ούτε τα απλά, τα αυτονόητα δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον τόπο.
Εκτός και αν κρατάμε την παλιά κατεστραμμένη διαφημιστική πινακίδα για να μπορούν οι υπόψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να κολλάνε αφίσεις.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...