15 Μαΐ 2013

ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ


Με ένταση στο ξεκίνημα και... ηρεμία στο φινάλε ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ανοικτών διαγωνισμών για την παραχώρηση πόστων στην παραλία Φαληρακίου προκειμένου να τοποθετηθούν ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Λίγο πριν το ξεκίνημα της διαδικασίας που έγινε στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας, μέλη του σωματείου ομπρελάδων Φαληρακίου επιτέθηκαν φραστικά στην πρώην πρόεδρο τους Ειρήνη Καπνουλά που ακολούθησε διαφορετικό δρόμο δημιουργώντας δική της εταιρεία και είχε την πρόθεση να διεκδικήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας Αντονι Κουίν. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων οι φωνές κόπασαν και ακολούθησαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την συμφωνία ανάμεσα στο σωματείο και την πρώην πρόεδρό του προκειμένου να αποφευχθούν "κτυπήματα" στους διαγωνισμούς που θα οδηγούσαν το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη. Τελικά η πρώην πρόεδρος πήρε στη διαδικασία δύο πόστα (από τα τέσσερα) στην παραλία Αντονι Κούιν και τα υπόλοιπα σε όλη την περιοχή μας κατακυρώθηκαν στα μέλη του συλλόγου ομπρελάδων με φυσιολογικές τιμές όπως πέρσι. Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο Apollo Blue αξιοποίησε το προτιμησιακό δικαίωμα και πήρε την παραλία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του κάτι που δεν έκαναν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία στο κέντρο Φαληρακίου. Στο μέτωπο των θαλασσίων σπορ μεγάλη αντιπαράθεση υπήρξε για ένα κεντρικό πόστο στο Φαληράκι με αποτέλεσμα η τιμή να φτάσει στα 23 χιλ. ευρώ έναντι 7 χιλ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι ο τελικός νικητής του συγκεκριμένου πόστου αποχωρόντας έλεγε ότι δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό και θα το αφήσει. Αν συμβεί αυτό το πόστο θα παραχωρηθεί στον δεύτερο διεκδικητή με κόστος 20 χιλ. ευρώ. Στα υπόλοιπα πόστα δεν υπήρχε αντιπαράθεση και κατοχυρώθηκαν στους επιχειρηματίες που τα διαχειριζόταν και πέρσι. Για προληπτικούς λόγους έξω από το δημαρχείο Καλλιθέας βρισκόταν περιπολικό της αστυνομίας αλλά πέρα από την αρχική φραστική ένταση δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Οι φετινοί διαγωνισμοί θα έχουν διάρκεια παραχώρησης των πόστων για μόλις ένα καλοκαίρι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως την επόμενη χρονιά οι παραχωρήσεις θα γίνουν για πέντε καλοκαίρια κάτι που σημαίνει πως οι κόντρες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!






Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έχει βρει τη Ρόδο και την περιοχή μας σε κατάσταση... αλαλούμ αφού στον τομέα της καθαριότητας και της προετοιμασίας των παραλιών ο ενιαίος δήμος απέτυχε οικτρά. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού παλεύουν καθημερινά μόνοι τους για να ξεπεράσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που τους βάζει το κράτος σε μία προσπάθεια να επιβιώσουν σε ένα καλοκαίρι που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ρεκόρ αφίξεων.
Σε αυτό το σκηνικό το μόνο που αξίζει να προβάλλεται είναι οι πρωτοβουλίες ομάδων ατόμων και συλλόγων να περισώσουν την κατάσταση.
Εδώ και αρκετούς μήνες μία ομάδα νέων ατόμων που λατρεύει το σκαρφάλωμα σε επικίνδυνους βράχους συγκεντρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή Λαδικό και απολαμβάνει το ξεχωριστό χόμπι.
Σε πολλά σημεία του πλανήτη, με κορυφαίο το νησί της Καλύμνου, αυτές οι δραστηριότητες αξιοποιούνται τουριστικά μια και υπάρχουν χιλιάδες άτομα που θέλουν να συνδυάζουν σκαρφάλωμα
βράχων δίπλα σε θάλασσα μαζί με τις διακοπές τους.
Εδώ στη Ρόδο και στην περιοχή μας οι φυσικές δυνατότητες υπάρχουν. Αυτό που απουσιάζει είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στην πράξη δράσεων για ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. Στα λόγια είμαστε πρωταθλητές, στις πράξεις ουραγοί.
Η Ενωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος του νησιού το μεράκι αυτών των νέων παιδιών. Το κόστος για τη δημιουργία υποδομών είναι ελάχιστο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...