21 Νοε 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου η Μίκα Ιατρίδη μίλησε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπος των Δωδεκανησίων τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ



Με σκυμμένα κεφάλια έφυγαν σήμερα από το γήπεδο Καλυθιών οι παίκτες και οι φίλοι του Ερμή μετά την ήττα με 2-1 από τον Φοίβο. Οι Κρεμαστενοί, χωρίς να είναι καλύτεροι, εκμεταλλεύτηκαν αδράνειες του Ερμή στην άμυνα και πήραν τη νίκη. Ο Ερμής αν και βρέθηκε να χάνει, σχετικά νωρίς 1-0, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο από το 15' έως το τέλος του ημιχρόνου. Πέρα από την ισοφάριση με τον Μιχάλη Κυριαζή η ομάδα μας έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. Στην επανάληψη ο Ερμής είχε την υπεροχή, αλλά δεν πίεζε με τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα στο 80' οι Κρεμαστενοί μετά από εκτέλεση κόρνερ να πετύχουν το γκολ της νίκης.
Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ του Ερμή ως οφσάιντ με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.
Η σύνθεση: Καραγιάννη, Κατσιδώνης, Κίτσος, Νικολός, Μάκρας, Βασιλόπουλος (7' λ.τ. Κυριαζής), Κιάρι, Μουτσοντέμι, Αττιτής (70 Χατζηγεωργίου), Μανέττας (75' Καντής), Μαυρομούστακος, Μουτσοντέμι.
* Στην πρώτη φωτογραφία οι παίκτες της εφηβικής ομάδας του Ερμή που επίσης ηττήθηκαν 4-1 από τον Φοίβο Κρεμαστής.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ!


Πωλητήριον
Δηλοποιώ δια του παρόντος πωλητηρίου εγγράφου ,ο κατωθεν υποφαινόμενος Αντωνιος Τσίκκης, ό σήμερον της δεκατεσσερις Νοεμβριου μηνός,του χιλιοστου εννεακοστιοστού δεκατου τρίτου έτους,ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη,επώλησα προς τον κύριο Μιχαήλ Εμ.Μανιά .@@@ κτήμα το λεγόμενον κοκκιναγκρεμον ,χωράφιον ομού με τρία ελαιοδενδρα,χωρητικότητος σίτου κιλών εν και ήμισυ. Εχει δε πλησιαστάς ,προς Βορραν Γεώργιος Παπαναστάση, Φαντενου,προς Νότον Κυριακος Αντωνιού και Στεργος Κυριάκου Κευγαδιού,προς Ανατολάς Σταματιος Εμμ. Κιόττου, ελέυθερον παντι χρέους ή υποθήκης.Αντί γρόσια επτακόσια Αρθ(700) Το ισότιμον έλαβον εις χρήματα παρα του αγοραστού ,σωα και ανελλιπως. Οθεν αποξενούμαι του λοιπου εκ της ειρημμενης κληρονομίας του χωραφίουκαι των τριών ελαιοδενδρων,ημεις, εκτος ημών συγγενεις και κληρονόμοι και κυρήττω τελειον ιδιοκτήτη του ρηθεντος χωραφίου μετα των τριών ελαιοδένδρων ,τον κυριο Μιχαήλ Μανιά,δυναμένου πουλειν,προικοίζει,ανταλλαζει ή διαθετει όπως βούλετε.Θεωρείται εις το εξής τέλειος και ανενόχλητος ιδιοκτήτης,όθεν και εις ενδειξη εγένετο το παρον πωλητήριο έγγραφο
υπογεγραμμενο παρ΄εμου, και μαρτυρούμενο υπο των κάτωθι αξιόπιστων μαρτύρων, όπερ ανεγνώσθει ευκρινώς και μεγαλοφόνως εισ επικοον παντός και εδόθη εις χείρασ του αγοραστού δια τα τελη της Δικαιοσύνης

ΚΑΛΥΘΙΕΣ 14 Νοεμβρίου 1913
οι μαρτυρες
Σταματιος Σ,Δικησσιδης
.......Κυριαζης
Νικολαος Σ.Γιωργας
κατ΄αίτηση του αγραμματου Αντωνιου Τσίκκη .υπογράφω Νικολαος Π.Γεωργιος,αυτος δε σταυροσημειώνει.
Πηγή: Αρχείο Αργύρη Άργυρού

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟ











Το περπάτημα στη φύση, σύμφωνα με τους ιατρούς, βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας. To blog θέλει να είναι υγιή και έτσι... πήρε τα πόδια του και αυτή τη φορά ανέβηκε στο Ερημόκαστρο που βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Τραουνού και Λαδικό. Η θέα από τον αρχαιολογικό χώρο είναι μοναδική. Φαίνονται τα πάντα. Η παραλία Αφάντου, το Λαδικό, η παραλία Αντονι Κουίν, το Φαληράκι, ο Πρόφήτης Ηλίας, αλλά και το χωριό μας.
Το Ερημόκαστρο, χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, είναι αρχαίο οχυρό που γιγάνταια τείχη μέρος των οποίων διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.
Το Ερημόκαστρο δεσπόζει στην πεδιάδα του Ψαλιδόκαμπου με υψόμετρο 154m. πάνω από τον κόλπο του Λαδικού και καταλαμβάνει έκταση περίπου 20 στρεμμάτων . Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο απόκρημνα υψώματα της ανατολικής πλευράς του νησιού, μαζί με τα υψώματα της ακρόπολης της Λίνδου και του Φαρακλού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...