8 Απρ 2011
"ΚΑΛΥΘΙΕΣ 1856" Η ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Ειρήνη Πολιά που με πολύ κόπο μετάφρασε το γαλλικό κείμενο του 1856 που έχει αναφορά στο χωριό μας. Σύμφωνα με την μετάφραση ο Γάλλος ταξιδιώτης V Guerin είδε και κατέγραψε στις Καλυθιές το 1856 τα εξής:
Δύο ώρες περίπου χωρίζουν το χωριό των Κοσκινού από εκείνο των Καλυθιών. Μετά τη διέλευση του ρέματος του Δράκοντα, παρακάμπτοντας ένα βουνό καλυμμένο με πεύκα και κυπαρίσσια και στη συνέχεια, στο τέλος ενός άλλου χειμάρρου μετά από μισή ώρα, σε μια γέφυρα της οποίας το ενιαίο τόξο καταλήγει σε μια αιχμηρή κεφαλή, και η οποία πολύ πιθανόν να είναι κατασκευή των ιπποτών. Κάποιες εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα συναντάμε ένα τρίτο ρεύμα που ρέει σε μια μεγάλη κοίτη ποταμού και στεγνώνει τελείως το καλοκαίρι. Μεγάλες μάζες από πικροδάφνες συμπληρώνουν την κοιλάδα στην οποία εκτείνεται. Κυριαρχείται από υψώματα στα οποία ο οδηγός μου έδωσε το όνομα Φραγκοβούναρο, δηλαδή το βουνό των Φράγκων. Τέσσερα μίλια πιο πέρα, είναι ένα μικρό μοναστήρι του οποίου το παρεκκλήσι ανήκει στη χάρη της Παναγίας της Ελεούσας ή Παναγίας της Ελεημονήτριας. Εξυπηρετείται από ένα γέροντα μοναχό που ζει εκεί ήσυχα και μοναχικά. Μεγαλοπρεπείς βελανιδιές, οι πιο ωραίες που έχω δει στο νησί, περιβάλλουν το μοναστήρι. Τέλος, ερχόμαστε στις Καλυθιές. Το χωριό αυτό, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία. Κατοικείται από 110 ελληνικές οικογένειες. Η γύρω περιοχή είναι πολύ εύφορη και γεμάτη ελαιόδεντρα και μεγάλες βελανιδιές.
Ερημόκαστρο -Στα νότια του χωριού ένας χείμαρρος έχει διαβρώσει πολύ την κοίτη του ποταμού ανάμεσα σε δύο λόφους και μόλις φτάνει στην πεδιάδα χωρίζεται σε 2 διακλαδώσεις. Το όνομά του είναι Ποτός γιατί ποτίζει την κοιλάδα, και καταλήγει στη θάλασσα και το όνομα της πεδιάδας είναι Ψαλιδόκαμπος επειδή διαμορφώνεται όπως ένα μεγάλο ψαλίδι ανοιχτό. Κοντά στις εκβολές του ποταμού βρίσκεται ένα μοναχικό βουνό, ορθωμένο με θεόρατους βράχους. Πάνω, το οροπέδιο, που είναι προσβάσιμο από την άλλη πλευρά του βουνού, περιβάλλεται από ένα τείχος πάχους 2 μέτρων και κατασκευασμένο, χωρίς τσιμέντο, με μεγάλους πέτρινους όγκους, διαφορετικών διαστάσεων και σχημάτων, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Η θέση στην οποία κάποτε υπήρχε μια πόρτα είναι ακόμα ορατή. Προς την πλευρά της θάλασσας, δε βρίσκεται κανένα ίχνος τους τείχους. Εκεί πράγματι η παρουσία του θα ήταν περιττή, διότι η κλίση του λόφου είναι οροσειρά, ψαλίδι και "xâfiêo", απλά. Σχεδόν κάθετη. Η περίμετρος αυτού του ενισχυμένοι τείχους είναι περίπου 450 μέτρα. Το εσωτερικό είναι προς το παρόν δύσβατο από ένα σχεδόν αναπόσπαστο άλσος από κουμαριές, μαστιχόδεντρα και βελανιδιές.
Σε ποια χρονική περίοδο αυτό το είδος της ακρόπολης που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να ονομάζεται Ερημόκαστρο ή αλλιώς έρημο-μοναχικό κάστρο, άραγε να υψώθηκε; Οι πληροφορίες της ιστορίας ή και της παράδοσης μας λείπουν πάνω σε αυτό. Αλλά, αν κρίνουμε από το σύνολο των λεπτομερειών της πρωτόγονης αυτής περίφραξης, αυτό το είδος της κυκλώπειας κατασκευής σε μεγάλη πολυγωνική τοιχοδομία, δηλώνει μια πολύ μακρινή αρχαιότητα.
ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Να λοιπόν που η νεολαία του χωριού μας έχει διάθεση για πραγματική προσφορά στον τόπο και δεν είναι μόνο για αραλίκι, αλκοόλ και φραπέ. Σήμερα νέα παιδιά πήραν μπογιές και πινέλα και ξεκίνησαν να βάφουν παλιά σπίτια στις γειτονιές των Καλυθιών με μόνο κίνητρο την ευαισθησία τους για την εικόνα του χωριού.
Μάλιστα υπόσχονται ότι αύριο θα είναι πολλοί περισσότεροι και θα βάψουν σπίτια στο δρόμο από πλατεία προς εκκλησία, στην πορεία που ακολουθεί ο Επιτάφιος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μέσω του blog καλούν όλους τους κατοίκους του χωριού να ενισχύσουν την προσπάθεια ώστε να αλλάξει, προς το καλύτερο η εικόνα του χωριού. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στη βρύση κάτω από την εκκλησία.
Το βάψιμο των παλιών σπιτιών θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα.
Ας βάλουμε λοιπόν όλοι παλιές φόρμες, ας εφοδιαστούμε με διάθεση, θετική ενέργεια και μεράκι και ας βγούμε στους δρόμους για να κάνουμε το χωριό μας ομορφότερο. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ΟΛΕΣ τις ηλικίες.
Τα χρώματα και τα πινέλα της πρώτης προσπάθειας είναι ευγενική χορηγία του καταστήματος ΣΤΑΥΡΗΣ. Φυσικά οι ιδιοκτήτες του είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Την προσπάθεια στηρίζει με υλικά και το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ!
Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Παμπάκα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Εγκρίνουμε τη διεξαγωγή αγώνα Αθλητικής Αλιείας με το εργαλείο ψαροντούφεκο από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Ελεύθερης κατάδυσης (ΔΩ.Σ.Ε.Κ.) , την 10η Απριλίου 2011 , ημέρα Κυριακή , από ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 15.00 μ.μ στο Φαληράκι Ρόδου και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο τμήμα που εκτείνεται από τη βραχονησίδα που φέρει πάνω της την Ελληνική σημαία και βρίσκεται εκτός του λιμένα Φαληρακίου (Κάτεργο) έως το Ακρωτήρι Λαδικό , υπό την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα υποβληθεί και θεωρηθεί από την Λιμενική Aρχή με στίγματα της θαλάσσιας περιοχής αγώνα, με κατάσταση συμμετεχόντων και με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις :
α) Να σημανθεί κατάλληλα η θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής του αγώνα και να διατεθεί κατάλληλο πλωτό σκάφος επιτήρησης .
β) Ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με το εργαλείο ψαροντούφεκο και χωρίς χρησιμοποίηση υποβρύχιας αναπνευστικής συσκευής.
γ) Τα αλιεύματα πρέπει να έχουν μεγέθη ( μήκος ) μεγαλύτερα των ελάχιστων μεγεθών θαλάσσιων οργανισμών όπως ορίζονται στο παράρτημα ΙΙΙ του άρθρου 15, παραγρ. 1, Κεφ. V του Κανονισμού (ΕΕ) 1967/2006.
δ) Όλοι οι διαγωνιζόμενοι και τα χρησιμοποιούμενα σκάφη να είναι εφοδιασμένα με άδειες ερασιτεχνικής αλιείας ( ατομική και σκάφους ).
ε) Τα αλιεύματα να διατεθούν δωρεάν σε κοινωφελή ιδρύματα της Ρόδου.
στ) Η Λιμενική Αρχή Ρόδου να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών , ο αγώνας θα
πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 17 Απριλίου 2011.
ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ
Το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκκλησία των Καλυθιών θα φιλοξενηθεί για 3 ώρες η κάρα του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι της Μυτιλήνης.
Ο Άγιος Ραφαήλ γεννήθηκε το 1410μ.Χ. στην Ιθάκη. Οι γονείς του, Διονύσιος και Μαρία Λασκαρίδη, ήταν πιστοί χριστιανοί και οικονομικά ευκατάστατοι. Το όνομα που έδωσαν στον Άγιο ήταν Γεώργιος. Οι γονείς του φρόντισαν τόσο για την γενική του μόρφωση όσο και για την χριστιανική του παιδεία. Έτσι ο Άγιος μεγαλώνοντας έγινε ένας ευσεβής και θερμός χριστιανός ο οποίος παράλληλα διέθετε υψηλή μόρφωση και ευφυΐα.
Ο Άγιος Ραφαήλ έλαβε το βαθμό του αξιωματικού στο Βυζαντινό στρατό. Την στρατιωτική καριέρα άφησε, όμως, πολύ γρήγορα και έγινε μοναχός λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το όνομα Ραφαήλ. Διετέλεσε Ιερέας στον ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη στην Αθήνα. Πέρα από τα ιερατικά του καθήκοντα, ανέπτυξε και μεγάλη ιεραποστολική δράση που έγινε γνωστή στην Κωνσταντινούπολη. Συνέπεια αυτού ήταν να κληθεί ο Άγιος Ραφαήλ στην Βασιλεύουσα, να χειροτονηθεί Αρχιμανδρίτης και να λάβει το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου.
Η υψηλή μόρφωση και ευφυΐα του Αγίου είναι ο λόγος που στάλθηκε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου σε πολλά συνέδρια σε διάφορες χώρες. Σε μια από αυτές τις αποστολές, στη Γαλλική πόλη Μορλαί, ο Άγιος γνώρισε έναν Έλληνα σπουδαστή από την Θεσσαλονίκη, τον Νικόλαο. Συνδέθηκαν με αδερφική φιλία και ο Νικόλαος άφησε τις σπουδές του και έγινε ακόλουθος του Αγίου Ραφαήλ.
Η αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου του 1453, όπου η Πόλη έπεσε στα χέρια των Τούρκων, βρήκε τον Άγιο Ραφαήλ και τον ακόλουθο του Νικόλαο στην Θράκη. Προσπαθώντας να γλιτώσουν από την τουρκική λαίλαπα, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, μαζί με άλλους πρόσφυγες, ο Άγιος Ραφαήλ και ο Νικόλαος, εγκαταλείπουν την Θράκη με πλοίο από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας ως προορισμό την Μυτιλήνη.
Στο νησί έφτασαν στις 14 Μαρτίου του 1454. Εκεί άρχισαν την αναζήτηση ενός μοναστηριού στο οποίο θα συνέχιζαν τον βίο τους. Ο προεστός της πόλης Θερμή, Βασίλειος, τους υπέδειξε ένα ιστορικό μοναστήρι στις Καρυές, αφιερωμένο στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Εκείνο τον καιρό στο μοναστήρι είχε απομείνει μόνο ένας καλόγερος. Σε αυτό το μοναστήρι έγινε ηγούμενος ο Άγιος Ραφαήλ.
Η Οθωμανική αυτοκρατορία εξαπλωνόταν συνεχώς και κάποια στιγμή ήρθε η σειρά της Μυτιλήνης να πέσει στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή. Όπως σε όλα τα μέρη που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι, έγιναν δολοφονίες, ατιμώσεις και λεηλασίες. Ο λαός της Μυτιλήνης αντιστάθηκε όπως και όσο μπόρεσε στην τουρκική λαίλαπα. Τον Απρίλιο του 1463 καταφεύγουν στο Μοναστήρι των Γενεθλίων της Θεοτόκου αρκετοί χριστιανοί, προσπαθώντας να γλιτώσουν τις τουρκικές θηριωδίες. Μεταξύ αυτών είναι και ο προεστός Βασίλειος με την οικογένεια του.
Οι Τούρκοι στρατιώτες φτάνουν στο μοναστήρι αναζητώντας τους «επαναστάτες». Συλλαμβάνουν τον Άγιο, τους μοναχούς του μοναστηριού καθώς και τους χριστιανούς που έχουν καταφύγει εκεί. Ο Άγιος υπέστη φρικτά βασανιστήρια επί 24ωρου βάσεως και τελικά σφαγιάστηκε και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.
Την ίδια τύχη με τον Άγιο είχαν ο φίλος και ακόλουθος του Νικόλαος καθώς και όλοι όσοι είχαν συλληφθεί. Η κόρη του προεστού Βασίλειου, Ειρήνη, βασανίστηκε φρικτά από τους στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Οι Τούρκοι έχοντας φέρει σε πέρας το αποτρόπαιο έργο τους, ανατίναξαν το μοναστήρι στις 9 Απριλίου του 1463.
Τόσο το σώμα του Αγίου Ραφαήλ όσο και των υπολοίπων μαρτύρων, έθαψαν κρυφά χριστιανοί στις Καρυές. Ο Άγιος Ραφαήλ έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλά θαύματα θεραπεύοντας χριστιανούς από όλα τα σημεία του πλανήτη που τον επισκέπτονται και ζητούν την βοήθεια του. Τα σημεία της ταφής τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μαρτύρων έγιναν φανερά με θαυματουργό τρόπο από τον Άγιο Ραφαήλ.
Η μνήμη του Αγίου Ραφαήλ και των μαρτύρων Νικολάου και Ειρήνης εορτάζεται από την Εκκλησία μας την Τρίτη του Πάσχα επειδή τέτοια ημέρα ήταν η 9η Απριλίου του 1463.
Τα τελευταία χρόνια η κάρα του Αγίου Ραφαήλ περιοδεύει σε ναούς σε όλη την Ελλάδα κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στο νησί της Μυτιλήνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το www.lesvosnews.net έγραψε τα εξής:
"O “θίασος” με την κάρα του Αγίου Ραφαήλ περιοδεύει στη Ρόδο!!!
BY LESVOSNEWS.NET
Ποιος είπε ότι η Λέσβος δεν εξάγει προϊόντα …. Εξάγει θρησκευτικό συναίσθημα!!! Έτσι η περιοδεία της κάρας τους Αγίου Ραφαήλ συνεχίζεται!!! Μετά την Καλαμάτα τώρα η Ρόδος!!!
Η νέα παράσταση θα δοθεί από 1 έως 4 Απριλίου στη Ρόδο !!! H παράσταση αναμένεται να είναι sold out!"
Ο Άγιος Ραφαήλ γεννήθηκε το 1410μ.Χ. στην Ιθάκη. Οι γονείς του, Διονύσιος και Μαρία Λασκαρίδη, ήταν πιστοί χριστιανοί και οικονομικά ευκατάστατοι. Το όνομα που έδωσαν στον Άγιο ήταν Γεώργιος. Οι γονείς του φρόντισαν τόσο για την γενική του μόρφωση όσο και για την χριστιανική του παιδεία. Έτσι ο Άγιος μεγαλώνοντας έγινε ένας ευσεβής και θερμός χριστιανός ο οποίος παράλληλα διέθετε υψηλή μόρφωση και ευφυΐα.
Ο Άγιος Ραφαήλ έλαβε το βαθμό του αξιωματικού στο Βυζαντινό στρατό. Την στρατιωτική καριέρα άφησε, όμως, πολύ γρήγορα και έγινε μοναχός λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το όνομα Ραφαήλ. Διετέλεσε Ιερέας στον ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη στην Αθήνα. Πέρα από τα ιερατικά του καθήκοντα, ανέπτυξε και μεγάλη ιεραποστολική δράση που έγινε γνωστή στην Κωνσταντινούπολη. Συνέπεια αυτού ήταν να κληθεί ο Άγιος Ραφαήλ στην Βασιλεύουσα, να χειροτονηθεί Αρχιμανδρίτης και να λάβει το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου.
Η υψηλή μόρφωση και ευφυΐα του Αγίου είναι ο λόγος που στάλθηκε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου σε πολλά συνέδρια σε διάφορες χώρες. Σε μια από αυτές τις αποστολές, στη Γαλλική πόλη Μορλαί, ο Άγιος γνώρισε έναν Έλληνα σπουδαστή από την Θεσσαλονίκη, τον Νικόλαο. Συνδέθηκαν με αδερφική φιλία και ο Νικόλαος άφησε τις σπουδές του και έγινε ακόλουθος του Αγίου Ραφαήλ.
Η αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου του 1453, όπου η Πόλη έπεσε στα χέρια των Τούρκων, βρήκε τον Άγιο Ραφαήλ και τον ακόλουθο του Νικόλαο στην Θράκη. Προσπαθώντας να γλιτώσουν από την τουρκική λαίλαπα, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, μαζί με άλλους πρόσφυγες, ο Άγιος Ραφαήλ και ο Νικόλαος, εγκαταλείπουν την Θράκη με πλοίο από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας ως προορισμό την Μυτιλήνη.
Στο νησί έφτασαν στις 14 Μαρτίου του 1454. Εκεί άρχισαν την αναζήτηση ενός μοναστηριού στο οποίο θα συνέχιζαν τον βίο τους. Ο προεστός της πόλης Θερμή, Βασίλειος, τους υπέδειξε ένα ιστορικό μοναστήρι στις Καρυές, αφιερωμένο στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Εκείνο τον καιρό στο μοναστήρι είχε απομείνει μόνο ένας καλόγερος. Σε αυτό το μοναστήρι έγινε ηγούμενος ο Άγιος Ραφαήλ.
Η Οθωμανική αυτοκρατορία εξαπλωνόταν συνεχώς και κάποια στιγμή ήρθε η σειρά της Μυτιλήνης να πέσει στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή. Όπως σε όλα τα μέρη που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι, έγιναν δολοφονίες, ατιμώσεις και λεηλασίες. Ο λαός της Μυτιλήνης αντιστάθηκε όπως και όσο μπόρεσε στην τουρκική λαίλαπα. Τον Απρίλιο του 1463 καταφεύγουν στο Μοναστήρι των Γενεθλίων της Θεοτόκου αρκετοί χριστιανοί, προσπαθώντας να γλιτώσουν τις τουρκικές θηριωδίες. Μεταξύ αυτών είναι και ο προεστός Βασίλειος με την οικογένεια του.
Οι Τούρκοι στρατιώτες φτάνουν στο μοναστήρι αναζητώντας τους «επαναστάτες». Συλλαμβάνουν τον Άγιο, τους μοναχούς του μοναστηριού καθώς και τους χριστιανούς που έχουν καταφύγει εκεί. Ο Άγιος υπέστη φρικτά βασανιστήρια επί 24ωρου βάσεως και τελικά σφαγιάστηκε και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.
Την ίδια τύχη με τον Άγιο είχαν ο φίλος και ακόλουθος του Νικόλαος καθώς και όλοι όσοι είχαν συλληφθεί. Η κόρη του προεστού Βασίλειου, Ειρήνη, βασανίστηκε φρικτά από τους στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Οι Τούρκοι έχοντας φέρει σε πέρας το αποτρόπαιο έργο τους, ανατίναξαν το μοναστήρι στις 9 Απριλίου του 1463.
Τόσο το σώμα του Αγίου Ραφαήλ όσο και των υπολοίπων μαρτύρων, έθαψαν κρυφά χριστιανοί στις Καρυές. Ο Άγιος Ραφαήλ έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλά θαύματα θεραπεύοντας χριστιανούς από όλα τα σημεία του πλανήτη που τον επισκέπτονται και ζητούν την βοήθεια του. Τα σημεία της ταφής τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μαρτύρων έγιναν φανερά με θαυματουργό τρόπο από τον Άγιο Ραφαήλ.
Η μνήμη του Αγίου Ραφαήλ και των μαρτύρων Νικολάου και Ειρήνης εορτάζεται από την Εκκλησία μας την Τρίτη του Πάσχα επειδή τέτοια ημέρα ήταν η 9η Απριλίου του 1463.
Τα τελευταία χρόνια η κάρα του Αγίου Ραφαήλ περιοδεύει σε ναούς σε όλη την Ελλάδα κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στο νησί της Μυτιλήνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το www.lesvosnews.net έγραψε τα εξής:
"O “θίασος” με την κάρα του Αγίου Ραφαήλ περιοδεύει στη Ρόδο!!!
BY LESVOSNEWS.NET
Ποιος είπε ότι η Λέσβος δεν εξάγει προϊόντα …. Εξάγει θρησκευτικό συναίσθημα!!! Έτσι η περιοδεία της κάρας τους Αγίου Ραφαήλ συνεχίζεται!!! Μετά την Καλαμάτα τώρα η Ρόδος!!!
Η νέα παράσταση θα δοθεί από 1 έως 4 Απριλίου στη Ρόδο !!! H παράσταση αναμένεται να είναι sold out!"
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ
Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...
-
Με την κοπή βασιλόπιτας και ομιλίες ξεκίνησε στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών η νέα πενταετία διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...
-
Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ξεκίνησε η μάχη για την εκλογή Δημάρχου Ρόδου με τις πρώτες εκλογές να είναι στις 8 Οκτωβρίου ενώ αν ο π...
-
Η παράδοση των Καλυθιών στην Ιεροσύνη συνεχίζεται καθώς αύριο ξεκινάει ο υπέροχος δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει ο Σάββας Σωτηράκης, ιερο...