25 Φεβ 2009

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΑΔΙΚΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 25 ΦΕΡΒΟΥΑΡΙΟΥ

Πολλαπλώς εκτεθειμένη έναντι του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών της Ρόδου βρίσκεται υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου που φέρεται να επέβαλε "ομερτά" στα στελέχη της σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες στην κυριολεξία "χάθηκαν" στις αρχές του μήνα 100 γραμμάρια κοκαϊνης και δύο εμπλεκόμενοι σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μετά από επιχείρηση «φιάσκο» στο Λαδικό.
Για το γεγονός, που έχει ήδη προκαλέσει θόρυβο στις τάξεις της τοπικής ΕΛΑΣ, δεν έχει υποβληθεί σχετική δικογραφία αρμοδίως προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των εμπλεκομένων ή εν πάση περιπτώσει να ενημερωθούν επισήμως οι Εισαγγελικές αρχές επί του πρακτέου και να αποφασίσουν ένεκα αποκλειστικής αρμοδιότητας για τα περαιτέρω.
Το ζήτημα μάλιστα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι σχετική ενημέρωση όφειλε να είχε γίνει και στη διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
Πως έχει όμως το ιστορικό της επιχείρησης «φιάσκο" που παρέμεινε από τις αρχές του Φλεβάρη ως επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των στελεχών της εν λόγω υπηρεσίας;
Ένας κάτοικος Ρόδου γνωστός στους αστυνομικούς από την εμπλοκή του σε υποθέσεις ναρκωτικών τηλεφώνησε σε στέλεχος της υπηρεσίας και ενημέρωσε ότι ένας Αλβανός του παρέδωσε με σκοπό να τα διακινήσει στην αγορά των τοξικομανών 100 γραμμάρια καθαρής κοκαϊνης πράγμα όμως που όπως είπε, δεν επιθυμούσε να κάνει.
Ο αστυνομικός του πρότεινε να συνεργαστεί με την υπηρεσία και από κοινού να καταστρώσουν σχέδιο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού διακινητή.
Όπερ και εγένετο…
Ο Ροδίτης συναντήθηκε με τους αστυνομικούς και τους παρέδωσε την μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης. Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να τηλεφωνήσει στον Αλβανό και να του κλείσει ραντεβού στο Λαδικό προκειμένου να του παραδώσει τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψη του Αλβανού. Μετέφεραν τον Ροδίτη στο προκαθορισμένο ραντεβού στο Λαδικό και περίμεναν παρακολουθώντας διακριτικά την περιοχή τον Αλβανό για να παραλάβει την ποσότητα της κοκαϊνης και να το συλλάβουν.
Οι αστυνομικοί μάλιστα για άγνωστους λόγους επέλεξαν να μην κατασχέσουν την κοκαϊνη και να την αντικαταστήσουν με κάποια άλλη ουσία που να μοιάζει παρά μόνο την άφησαν στον πληροφοριοδότη για να την επιστρέψει στον Αλβανό μεγαλοδιακινητή.
Ο Αλβανός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρουσιάστηκε οδηγώντας ένα αυτοκίνητο τύπου Φιατ Πάντα, χρώματος κίτρινου, στο ραντεβού, παρέλαβε την κοκαϊνη και έγινε... καπνός.
Μάταια προσπάθησαν οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν σε έρευνα που ακολούθησε!!
Χάθηκαν έτσι και τα ναρκωτικά, που δεν κατασχέθηκαν, αλλά και ο διακινητής ενώ ο Ροδίτης ομοίως έφυγε χωρίς να συμβαίνει τίποτε. Όχι μόνο αυτό αλλά φέρεται να μην έγινε καμία επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων για τα ως άνω απίθανα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...