10 Ιουν 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ


Σύμφωνα με ενημέρωση το μέλος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Μιχάλης Βαγιανός συμμετείχε σε σύσκεψη πουπραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο με τους κυρίους Αντιδήμαρχους Κωνσταντίνου Αθηνόδωρο (τεχνικές υπηρεσίες), Πατσάη Γεώργιο (χωρικός Καλλιθέας), τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Παπαοικονόμου και της κυρίας Μαρίκας Δελληγιάννη- Καντά με θέματα που αφορούν το αλιευτικό καταφύγιο Φαληρακίου.
Στην συνάντηση αποφασίστηκεη αλλαγή των ιστών ηλεκτροφωτισμού. Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του Ιουλίου.
Συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ανάθεση μελέτης για ράμπα σκαφών σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση αφού πλέον έχουν ξεπεραστεί διαδικαστικά θέματα εγκρίσεων
Χωροθέτηση ζώνης λιμένα.
Τέλος θα υλοποιηθεί η έναρξη των περαιτέρων μελετών για το νέο λιμάνι έξω από το υφιστάμενο. Η πρώτη μελέτη προσχέδιο υφίσταται από το 2008.
 Το blog φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα από συνεδρίαση του πρώην δήμου Καλλιθέας τον Μάρτιο του 2010 με αποτύπωση των δεδομένων για νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών.








Επίσης στην σύσκεψη της Τρίτης συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του καταφυγίου και επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να στείλουν δημόσια το μήνυμα πως  "όλοι μαζί θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για το καλό της Ρόδου και όλων των Δημοτικών ενοτήτων".

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Πηγή ΕΡΤ

Τραγική προδιαγράφεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η τουριστική σαιζόν για τα καταλύματα, αφού οι πληρότητες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κινούνται σε μονοψήφια νούμερα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα. Αλλά και πάλι αναρωτιόμαστε αν αξίζει τον κόπο, αφού έως τώρα μόνο ο Σεπτέμβριος δείχνει να κρατάει» δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Παναγιώτης Τοκούζης. Συγκεκριμένα, για την ώρα οι επιχειρηματίες έχουν μόνο ακυρώσεις, χωρίς νέες κρατήσεις, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και οι πιέσεις για μείωση των τιμών.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ακυρώσεις και το λειτουργικό κόστος αυξάνεται λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν. Αυτοί που είναι αποφασισμένοι να έρθουν για διακοπές, ζητούν να μάθουν ποια μέτρα έχουν λάβει οι επιχειρήσεις για την προστασία τους από τον κορωνοϊό. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε γιατί υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας» υπογράμμισε ο Παν. Τοκούζης για να προσθέσει ότι αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή, καθώς στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων της χώρας.

ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΣ

Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου και η πρωτόγνωρη κατάσταση με τους άδειους δρόμους, τα κλειστά καταστήματα και την έρημη από κόσμο παραλία επιδεινώνεται από την αδυναμία του ενιαίου δήμου Ροδίων να κάνει απλές καθημερινές παρεμβάσεις.
Οι εικόνες φανερώνουν ότι κεντρική διοίκηση οφείλει να ενισχύσει το τοπικό εργατικό προσωπικό και να ικανοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματα για αποκατάσταση των βλαβών.
Επίσης τα μέλη του τοπικού συμβουλίου πρέπει να φωνάξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι το Φαληράκι έχει πάμπολα προβλήματα και θα ξεκινήσει τον Ιούλιο η άφιξη τουριστών χωρίς να είναι ικανοποιητική η εικόνα των δημόσιων υποδομών. Η πολιτική του "όλα πάνε καλά", δεν αποδίδει καρπούς.






Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...