13 Ιουν 2011

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΥ ΤΡΑΟΥΝΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή Τραουνού. Έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος.
Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου στις 13:15 στην περιοχή Tραουνού επί της Ρόδου-Λίνδου.
Ο άτυχος νεαρός επέβαινε σε μοτοσικλέτα Kawasaki μεγάλου κυβισμού με συνοδηγό την 15χρονη αδερφή του και κατευθυνόταν προς Λίνδο. Σε κάποιο σημείο κοντά στη περιοχή Τραουνού ένα όχημα τύπου Ερπυστριοφόρο ανατρεπόμενο όχημα που προπορευόταν της μοτοσικλέτας προσπάθησε να κάνει αναστροφή προς Ρόδο.
Ο νεαρός που σύμφωνα με μαρτυρίες βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω προσπάθησε να αποφύγει το όχημα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή κάτι που προδίδετε και από το σταμάτημα του κοντέρ της μοτοσικλέτας (120χλμ)οπότε σίγουρα πήγαινε με πολύ περισσότερα.Ο 18χρονος αρχικά σηκώθηκε πάνω αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες περαστικών αμέσως μετά υπέκυψε στα τραύματα του. Η 15χρονη αδερφή του μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.
Σημειωτέων ότι και τα δυο νεαρά παιδιά φορούσαν κράνος αλλά θεωρείτε βέβαιο ότι ο άτυχος νεαρός δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού αφού κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η νομοθεσία σε αυτήν την ηλικία.
Ο νεαρός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έμενε στον Αρχάγγελο Ρόδου.
Αυτή τη στιγμή διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Τροχαίας Ρόδου.
ifmedia.gr

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο με κυρίαρχο αυτό της ασφάλειάς τους, αλλά και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον αντιδήμαρχο Ρόδου υπεύθυνο σε θέματα τουρισμού Μανώλη Καμπουρόπουλο η γενική Πρόξενος της Βρετανίας σε Ελλάδα και Κύπρο Alison Beckett, κατά την εθιμοτυπική της επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη περισσότερης αστυνόμευσης στο Φαληράκι κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν από τη συμπεριφορά νεαρών Άγγλων τουριστών, τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Καμπουρόπουλος διαβεβαίωσε την πρόξενο ότι η δημοτική αρχή με τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έχουν επιληφθεί του θέματος.
Η κ. Beckett, η οποία σημειωτέον έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές τη Ρόδο, συζήτησε και για το θέμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο νησί μας κατά τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο ζήτημα που όπως επεσήμανε ενδιαφέρει πολλούς Άγγλους πολίτες λόγω και του ιδανικού κλίματος της περιοχής μας.
Θετική, εγκάρδια και φιλική χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές η συνάντηση, αφού ετέθησαν και άλλα ζητήματα όπως η λειτουργία του δήμου υπό τη νέα του μορφή ως «καλλικρατικός δήμος». Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων εκατέρωθεν.
Σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Αγγλίας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στην Περιφέρεια και είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Χατζηδιάκο.

ΠΑΕΙ ΚΩ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ


Στην Κω για το 3ο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Φιλαρμονικών θα ταξιδέψει η Φιλαρμονική του τέως Δήμου Καλλιθέας.
Ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωϊνας και τα μέλη της Φιλαρμονικής, όπως και πέρσι, θα δώσουν το παρόν στο νησί του Ιπποκράτη το διάστημα 3-6 Ιουλίου 2011. Στις 6 Ιουλίου μαζί με την Φιλαρμονική της Κω η Φιλαρμονική Καλλιθέας θα δώσει ρεσιτάλ στον χώρο του Κάστρου.
Νωρίτερα στις 2 Ιουλίου η Φιλαρμονική μας μαζί με την Φιλαρμονική της Μητροπόλεως Ταμμασού και Ορεινής Κύπρου θα δώσουν ρεσιτάλ στην κεντρική πλατεία Φαληρακίου.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Καλλιθέας καλούν τον κόσμο να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις και να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...